Αθλητισμός

Απαγορεύεται το «στραβοπάτημα»

Η Νίκη υποδέχεται στις 4 μ.μ. τη Ζάκυνθο με αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς

Μονόδρομος είναι για τη Νίκη η κατάκτηση των τριών πόντων στο σημερινό παιχνίδι με τη Ζάκυνθο στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», προκειμένου να εξακολουθήσει να ελπίζει σε άνοδο. Η αναμέτρηση αυτή θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 29ης ημέρας του βορείου ομίλου της Football League 2 και θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα. Εκτός αποστολής έμεινε ο Τσάγγαρης που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ στη διάθεση του Βέλικο Ντόβενταν τέθηκε ο Περικλής Μπουσινάκης.

Στην τελική της ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα της Football League 2 και για τη Νίκη κάθε αγώνας από εδώ και πέρα είναι και ένας τελικός. Έτσι αντιμετωπίζουν οι «κυανόλευκοι» το σημερινό εντός έδρας ματς με τη Ζάκυνθο με τη νίκη να αποτελεί επιτακτική ανάγκη γι’ αυτούς στην προσπάθεια που κάνουν για να προλάβουν το …τρένο των μπαράζ, αφού η απ’ ευθείας άνοδος δείχνει πολύ δύσκολη υπόθεση.

Η Νίκη προέρχεται από το άτυχο αποτέλεσμα στη Φιλιππιάδα και φυσικά θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η Ζάκυνθος πρέπει να υποτιμηθεί διότι ήρθε στον Βόλο για να κάνει τη «ζημιά». Λογικά θα αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που σημαίνει πως η Νίκη θα πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι της, ψάχνοντας το γκολ. Αν αυτό δεν έρθει νωρίς δεν χρειάζεται άγχος, αλλά μεγαλύτερη προσπάθεια μέχρι τη δικαίωση.

Φυσικά οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν και στον κόσμο τους, που παρά την απογοήτευση από την ήττα στο προηγούμενο ματς, αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών», όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Εξάλλου, οι εκδηλώσεις των φιλάθλων μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους παίκτες του Βέλικο Ντόβενταν που δεν έχει στη διάθεσή του τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους τιμωρημένους Βλάχο και Καρακώστα, καθώς και τον Τσάγγαρη που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Αντίθετα, ο Μπουσινάκης δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις χθες και συμπεριελήφθη στην 19μελή αποστολή, ενώ αναμένεται να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα.

Ο κ. Ντόβενταν αναμένεται να επιλέξει το σύστημα 4-3-3 με τον Μπαϊμάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Στουρνάρα δεξιά και Τσερκέζο αριστερά στην άμυνα, καθώς και τους Μαϊστρέλλη και Μακράκη στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Νάστος θα έχει περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα μια και θα τοποθετηθεί μπροστά από τα σέντερ μπακ, ενώ πιο δημιουργικό ρόλο θα έχουν ο Πετράς και ο Βλαχοκυριάκος. Τέλος, οι Μπουσινάκης (δεξιά) και Κιπτίου (αριστερά) θα τοποθετηθούν στα άκρα της γραμμής κρούσης, ενώ στην κορυφή θα παίξει ο Ντάνισιτς.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που μετέχουν στην αποστολή είναι οι: Τάσσος, Παπαδήμας, Ναβαρέτε, Σωτρίνης, Όλιβερ, Καλαμιώτης, Χρυσοχοΐδης και Παπαϊωάννου.

Η Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος βρίσκεται σε άσχημη βαθμολογική θέση και χρειάζεται και πόντους μακριά από το γήπεδό της για να σωθεί. Έτσι οι νησιώτες θα επιδιώξουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι αν και αναγνωρίζουν πως θα έχουν πολύ δύσκολο έργο.

Ο προπονητής Σπύρος Μπαξεβάνος δεν υπολογίζει στους τραυματίες

Κατσαδούρο, Κωστάκη, Παρασκευά, Τσέργκεφ και τον στρατευμένο Αποστολόπουλο Τη στρατιωτική του θητεία υπηρετεί και ο Στρατομήτρος που όμως εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του και μπήκε στην αποστολή. Επίσης στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και ο Χατζηαντωνίου που είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό τις οποίες ξεπέρασε.

Η αποστολή της Ζακύνθου αποτελείται από τους: Ντουγέρογλου, Διαμαντή, Σεφερίδη, Γιαντσέλη, Στρατομήτρο, Ζαφειρόπουλο, Τσουμάγκα, Παπαδόπουλο, Λιβέρη, Γεωργίου, Μπάστα, Χατζηαντωνίου, Στεφανή, Χαριάτη, Λέτρο, Καράμπελα, Βυθούλκα, Παναγιωτίδη και Κόντη.

Η συνέλευση

της Ερασιτεχνικής

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μεταξουργείου Νέας Ιωνίας η έκτακτη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης που περισσότερο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Η διοίκηση έκανε τον μέχρι στιγμής απολογισμό όλων των τμημάτων που διατηρεί ο σύλλογος, ενώ κάλεσε όλα τα μέλη να δραστηριοποιηθούν και να βοηθήσουν τη Νίκη με την ελάχιστη συνδρομή των δύο ευρώ το μήνα. Σημειώνεται ότι η τακτική γενική συνέλευση, καθώς και οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, καθώς και η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ εξέδωσαν ανακοίνωση για το κυριακάτικο ντέρμπι της Νίκης με τον Αμπελώνα για την Γ’ Εθνική στην καλαθοσφαίριση. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλαθλοι της πόλης. Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου δίνει καθοριστικό αγώνα με την ομάδα του Γ.Σ. Αμπελώνα για την άνοδο της στη Β’ Εθνική. Σας καλούμε όλους να ενισχύσετε την προσπάθεια της ομάδας. Η παρουσία σας στον αγώνα θα δώσει δύναμη, κουράγιο και θάρρος στους αθλητές μας και οικονομική ανάσα στην Ερασιτεχνική. Πάμε όλοι μαζί για τον μεγάλο μας στόχο».

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΗΠ. «Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ»

Ώρα 16.00

ΝΙΚΗ

1. Μπαϊμάκης

72. Στουρνάρας

77. Τσερκέζος

55. Μαϊστρέλλης

16. Μακράκης

20. Νάστος

14. Πετράς

8. Βλαχοκυριάκος

17. Κιπτίου

30. Μπουσινάκης

7. Ντάνισιτς

Προπονητής:

Β. Ντόβενταν

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

25. Ντουγέρογλου

2. Σεφερίδης

4. Λιβέρης

5. Γιαντσέλης

18. Στρατομήτρος

23. Χατζηαντωνίου

10. Παναγιωτίδης

19. Γεωργίου

69. Ζαφειρόπουλος

31. Τσουμάγκας

29. Μπάστας

Προπονητής:

Σ. Μπαξεβάνος

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Λαφαντζής (Πιερίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

4ος διαιτητής: Μαστοροδήμος (Λάρισας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το