Photo Gallery, Πολιτική

ΝΔ: Νέες αντιδράσεις προκαλεί η αποκήρυξη της απογραφής

Ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος, επανέλαβε ο Γ. Μιχελάκης, δίνοντας, πλέον, επίσημη διάσταση


Σειράγαλάζιωνβουλευτών εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους


Τη θέση της ΝΔ, ότιη απογραφή“, στην οποία είχε προχωρήσει η κυβέρνηση Καραμανλή, “ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος“, επανέλαβε ο Γ. Μιχελάκης, δίνοντας της πλέον επίσημη διάσταση. Παράλληλα, σειράγαλάζιωνβουλευτών εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα“.

Επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και τόνισε πως ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Διαχώρισε τον Κ. Καραμανλή από την υπόθεση της απογραφής, υπογραμμίζοντας ότιαυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη“.

Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση“, είπε, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που προέκυψε το θέμα της απογραφής και χαρακτήρισε τις σχέσεις ΣαμαράΚαραμανλή ωςπολύ καλές“.

Είναι λάθος οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω“, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μιλώντας στο Βήμα FM, τόνισε ότιη αυτοκριτική που έπρεπε να γίνει έγινεκαι ότιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να κρίνεται από το τι εισηγείται για το αύριο, για το Ζάππειο 2. Η αυτοκριτική έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ“.

Υπερβολική“, χαρακτήρισε τη φράση Μιχελάκη περί εγκληματικής απογραφής Αλογοσκούφη, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας. Ωστόσο, είπε πωςείτε χαρακτηριστεί εγκληματικό λάθος, είτε ιστορικό λάθος, είτε, όπως εγώ είπα, μία ατυχής απόπειρα, θεωρώ ότι αυτό που προέχει είναι το γεγονός ότι επιτέλους υπάρχει και αυτή η πόρτα ανοιχτή στην ΝΔνα μπορούμε να κάνουμε κριτική αποτίμηση του παρελθόντος μας. Μπορούμε, λοιπόν, με θάρρος και με γενναιότητα να πούμε ότι αυτό δεν ωφέλησε την Ελλάδα; Εαυτό το λέμε“.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Τζαβάρας όταν ρωτήθηκε αν ήταν ακραία η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε: “Ακραίο όταν κάποιος εκφράζεται, δεν είναι τίποτα. Και ούτε μπορώ εγώ να κάνω κριτική στον κ. Μιχελάκη, όταν απλώς κάνει την ίδια διαπίστωση που κάνω και εγώ. Αν τώρα στις λέξεις θέλουμε να δώσουμε μία αυτόνομη οντότητα, θεωρώ ότι αυτό είναι μια υπερβολική αποκωδικοποίηση ενός μηνύματος“.

Σωστή θεωρεί ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Αναστάσιος Καρυπίδης, την απογραφή στην ελληνική οικονομία που έκανε το 2004 η κυβέρνηση της ΝΔ. “Για μένα ήταν σωστή η απογραφή, διότι ανέλαβε μια κυβέρνηση κι έπρεπε να ξέρει τι ακριβώς έχει πάρει, τι οφείλουμε“, είπε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Σε ερώτηση αν ήτανέγκλημαη απογραφή, απάντησε: “Όταν κατεβαίνουν από το άλογο κάποιοι λένε διάφορα πράγματα. Εμένα μου αρέσουν όταν είναι πάνω στο άλογο να λένε ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος και άμα δεν συμφωνούν να αποχωρούν, να παραιτούνται και να φεύγουν“. Και επισήμανε ότι το 2004 κανένας στη ΝΔ δεν ήταν κατά της απογραφής και τόνισε πως το έργο του Κώστα Καραμανλή ήταν θετικό, με τα λάθη του.

Γιαυτούς που γίνονται μετά Χριστόν προφήτες, όποιος και να είναι δεν συμφωνώ. Εγώ είμαι βουλευτής. Εκλέγομαι από το λαό των Σερρών. Ο κ. Σαμαράς είναι πρόεδρος της Ν.Δ., τον σέβομαι, τον ακολουθώ, τον εκτιμώ, πειθαρχώ στη Ν.Δ. Το τι λέει ο κ. Λαζαρίδης ή κάποιος σύμβουλος είναι δικό του θέμα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνώ κι εγώ με το είπε ο κ. Λαζαρίδης ή ο ένας και ο άλλος. Λέω την άποψη μου όμορφα και ελεύθερα“, πρόσθεσε.

Παρέμβαση Καρατζαφέρη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. “Αυτή η απαξίωση προς το πρόσωπο του κ. Καραμανλή και οι περιγραφές ωςεγκληματικό λάθος‘, δεν νομίζω ότι βοηθούν προς καμία κατεύθυνση. Η επιλογή επίσης του προσώπου, του κ. Χρ. Λαζαρίδη, ο οποίος έκανε τη γενική επίθεσηείναι παντελώς άγνωστος στη ΝΔμε βάζει σε πρόσθετες σκέψειςδήλωσε σε συνέντευξη του στοΡάδιο 9″.

Δήλωση Γ. Κοντογιάννη

Στο θέμα της απογραφής και της σχετικής συζήτησης που είναι σε εξέλιξη στη Ν.Δ παρενέβη ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Κοντογιάννης. Ο βουλευτής Ηλείας ερωτηθείς για τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ όπως του κ. Χ. Λαζαρίδη και του κ. Γ. Μιχελάκη, τους κατηγόρησε ότι επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του της οποίας ο κ. Κοντογιάννης διετέλεσε μέλος.

ΟιΓεωργαλάδεςκαι οιΣταματόπουλοιτου κ. Σαμαρά επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του Κώστα Καραμανλή, εξαπατούν και προσβάλουν τους αγωνιστές της παράταξης και ανερυθρίαστα συνεχίζουν το αριβίστικο έργο τους“, δήλωσε ο σημερινός βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το