Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Ναι στο χαράτσι για τα ακίνητα

Με 155 υπέρ στη Βουλή από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συν την Ελσα Παπαδημητρίου, έναντι 142 κατά

 

 

 

Χωρίς καμία απώλεια από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε με 155 ψήφους (οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συν την ανεξάρτητη βουλευτή κ. Ελσα Παπαδημητρίου), έναντι 142 «κατά», η τροπολογία για την επιβολή ειδικού τέλους επί των ακινήτων το οποίο θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

Παρά την αγωνία που επικρατούσε από την περασμένη εβδομάδα, όταν αναβλήθηκε για σήμερα (χθες) η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, τελικώς όλοι οι βουλευτές του ΠαΣΟΚ υπερψήφισαν την επίμαχη τροπολογία δημιουργώντας ένα αίσθημα ανακούφισης στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι μέχρι την τελευταία στιγμή οι επιτελείς της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τόσο ο γραμματέας της κ. Β. Έξαρχος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, βρίσκονταν σε εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές ή ακόμα και απουσίες βουλευτών του κόμματος. Έτσι βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα δήλωναν ασθενείς, εμφανίστηκαν κανονικά και έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Μεταξύ αυτών ο κ. Δ. Παπουτσής, ο οποίος προσήλθε στην ψηφοφορία με πατερίτσες, η κυρία Μάγια Τσόκλη, αλλά και οι κκ. Σ. Εμινίδης και Θ. Ρομπόπουλος, για τον οποίο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, προς στιγμήν επικράτησε αγωνία, καθώς δεν απαντούσε στο κινητό του.

 

Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, ενώ ήδη από νωρίς ο κ. Ι. Βούρος, ο οποίος εφέρετο έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί, είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία δίνοντας «μια ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποχρεώσεις που ανέλαβε αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα ψήφους εμπιστοσύνης που της έχω προσφέρει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Μπετόν αρμέ…»

 

Είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στη Βουλή το γεγονός ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους ανυπόστατες φήμες για βουλευτές οι οποίοι ενδέχετο να καταψηφίσουν, κάτι το οποίο όχι μόνον δεν συνέβη, αλλά τουναντίον η κοινοβουλευτική ομάδα εμφανίστηκε «μπετόν αρμέ», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά παράγοντες του κόμματος.

 

Επίσης, με τις 154 ψήφους του ΠΑΣΟΚ (έναντι 143 «κατά») ψηφίστηκε και η τροπολογία για την συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο μετοχικό κεφάλαιο πιστωτικών ιδρυμάτων με κοινές μετοχές, όπου περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τη λήξη της θητείας των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Διευκρινίσεις Βενιζέλου

 

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος διευκρίνισε πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ότι εκτός των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών, εξαιρούνται από το ειδικό τέλος και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων. Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης τον κάλεσε να συμπεριλάβει και τα τουριστικά καταλύματα.

 

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην εφαρμοστική εγκύκλιο που θα εκδοθεί θα αποσαφηνίζονται και οι λεπτομέρειες σχετικά με την αντιμετώπιση διαφόρων ειδικών κατηγοριών πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και υποστηρίζονται από τεχνικά μέσα και ως εκ τούτου το ηλεκτρικό ρεύμα είναι «όρος ύπαρξης», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σχετικά με απαλλαγή από το τέλος ιδιοκτητών οι οποίοι μισθώνουν τα ακίνητά τους στο Δημόσιο. «Απορώ πώς προέκυψε αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. 155 ανάλγητοι πολιτικοί έχουν κάνει την απάτη επιστήμη (για άλλα τους ψηφίσαμε και με δόλο και απάτη εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα) είπαν ναι στο ανοσιούργημα του Βενιζέλου ,του μεγαλύτερου πολιτικού τυχοδιώκτη ,που γνώρισε ποτέ ο τόπος.. Μπράβο Μπένι τα κατάφερες και τους έκανες κιμά. Μα έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να κατέβαλες και μεγάλη προσπάθεια, μιας και από καιρό και οι 155 έχουν πουλήσει την συνείδηση τους και την αξιοπρέπεια τους για τη βουλευτική αποζημίωση και τίποτε άλλο. Πριν θα λέγαμε και για την θέση, αλλά τώρα είναι για κλάματα…. Πούλησαν την αξιοπρέπεια τους στους περιφερόμενους παλιατζήδες του ΔΝΤ και της Μέρκελ. Ξεπούλημα σκέτο λέμε.. οι άνθρωποι. Έχουν μετατραπεί σε αχυρανθρώπους, σε yes man ,σε άβουλα όντα, κάτι σαν πρόβατα που τα πάει όπου θέλει ο κάθε τσοπάνης της κυβέρνησης…όπως τώρα ο Βενιζέλος, που μπροστά του η Camora φαντάζει ΜΚΟ με πολύ πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Προφανώς ο αμετροεπής αυτός δυνάστης, ζήλεψε την δόξα των απριλιανών και θέλει να μας βάλει στον γύψο.Τόσο βλαμμένο σε κάνει πολλές φορές η δύναμη της εξουσίας…. Η κυβέρνηση δυστυχώς έχει καταντήσει ένας ελεεινός θίασος που του πετάνε από παντού ντομάτες και αυτός συνεχίζει την κάκιστη παράσταση του, απτόητος, σαν να μην συμβαίνει τίποτε . Λίγες δυσκολίες στην αρχή λίγα ναζάκια, λίγα δήθεν ,σαν άλλες πολιτικές παρθένες ,για το τηλεοπτικό τους πεντάλεπτο και μετά περάστε κόσμε….. αυτοί είναι οι σημερινοί βουλευτές .Αυτοί οι άνθρωποι , αποφασίζουν για τις τύχες μας όντως άσχετοι και επικίνδυνοι οι ίδιοι ..
    Η ηθική κατάπτωση ,η γελοιοποίηση, και ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Άνθρωποι που μοιάζουν να μην έχουν καμία επαφή με τον κόσμο, άνθρωποι που έχουν έρθει από άλλο πλανήτη, και που ο όλος τους ο κόσμος εξαντλείται μεταξύ καφενείου βουλής ,και εντευκτηρίου, όπου πίνουν και τρώνε εις υγεία των κορόιδων που τους έστειλαν εκεί………..

Μοιραστείτε το