Τοπικά

Νέος διοικητής στη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου

Ο αστυνόμος κ. Διαμαντής Καρβέλης ανέλαβε τα ηνία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ ο κ. Θανάσης Κουλούρης μετακινήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου
Ο αστυνόμος κ. Διαμαντής Καρβέλης ανέλαβε τα ηνία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ ο κ. Θανάσης Κουλούρης μετακινήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου

Νέος διοικητής ανέλαβε καθήκοντα στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Είναι ο δεύτερος που τοποθετείται μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του προηγούμενου διοικητή και το «ξήλωμα» ολόκληρου του Τμήματος. Ο αστυνόμος κ. Διαμαντής Καρβέλης ανέλαβε τα ηνία του Τμήματος, ενώ ο κ. Θανάσης Κουλούρης μετακινήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ήταν επιθυμία του κ. Κουλούρη να αλλάξει υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουλούρης τοποθετήθηκε στη διοίκηση της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου τον περασμένο Ιανουάιο, μετά τις προφυλακίσεις δύο αστυνομικών του Τμήματος (του διοικητή και του αρχιφύλακα) και αφού μετακινήθηκαν όλοι οι υπηρετούντες στο συγκεκριμένο τμήμα σε άλλες υπηρεσίες. Εδώ και τρεις μήνες η υπηρεσία προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Είναι μία δύσκολη υπηρεσία, απαιτεί εμπειρία, γνώση και κυρίως καλούς πληροφοριοδότες…
Ο κ. Καρβέλης υπηρετούσε έως τώρα σε αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας (Σκόπελο, Βελεστίνο). Εδώ και δύο μήνες, οι συλλήψεις σε ναρκωτικά αφορά μόνο μικροποσότητες και χρήστες.

Προχθές το απόγευμα καταγράφεται μία πρώτη σύλληψη κατοχής ναρκωτικών (χασίς) με σκοπό την εμπορία, όπως φαίνεται να προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Συνελήφθησαν ένας πατέρας με το γιο του, αλβανικής καταγωγής, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκε χασίς βάρους 240 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 3.590 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 50χρονος πατέρας με τον 24χρονο γιο του συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν χασίς (μικρή ποσότητα) σε Έλληνα. Όπως αναφέρεται ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου κατέλαβαν τον 24χρονο εξωτερικά της οικίας του, να διαθέτει προς πώληση στον 30χρονο ημεδαπό ποσότητα κάνναβης, βάρους 2,38 γραμμαρίων.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 24χρονου, στην οποία

συνοικεί με το 50χρονο πατέρα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και χρήματα, έξι κινητά τηλέφωνα με επτά κάρτες SIM και δύο φορητοί υπολογιστές (laptop), από τους οποίους ο ένας tablet.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή τους είναι μέρος μεγαλύτερης ποσότητας που φαίνεται έχουν διαθέσει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Λίγες ώρες αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας συνελήφθησαν δύο νεαροί ηλικίας 20 και 17 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δώδεκα ναρκωτικά χάπια και μία νάιλον συσκευασία με μικρή ποσότητα χασίς.

Συλλήψεις στη Λάρισα

Συνελήφθη μία 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών χαπιών. Σύμφωνα με καταγγελία 49χρονου ημεδαπού, η συλληφθείσα, εργαζόμενη στην οικία του ως οικιακή βοηθός, αφαιρούσε τμηματικά κοσμήματα. Αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση την οικία, στο εσωτερικό της οποίας ο 49χρονος είχε τοποθετήσει σε συγκεκριμένο χώρο κοσμήματα κι ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ.

Η συλληφθείσα προσήλθε στην οικία και κατά την αποχώρησή της απ’ αυτή ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, όπου κατά τον έλεγχο που της διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 48χρονη, εκμεταλλευόμενη την παροχή υπηρεσιών στην οικία του 49χρονου από τα Χριστούγεννα του περασμένου έτους, αφαιρούσε τμηματικά κοσμήματα, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ. Διερευνάται η περαιτέρω διάθεση των κοσμημάτων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το