Ματιές & Γνώμες

Ματιές 04/04/13

Ματιές 04/04/13

Επικίνδυνος δρόμος

Αναγνώστες από την περιοχή του Δήμου Αλμυρού επισημαίνουν πως ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Σούρπη με τον Πτελεό σε πολλά σημεία του είναι επικίνδυνος λόγω των λακκουβών που έχουν σχηματιστεί, αλλά και παλαιότερων ζημιών στο οδόστρωμα, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί. Ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου τα προβλήματα να εκλείψουν με δεδομένο ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι κοντά και η κίνηση προς τα παράλια της νοτιοδυτικής Μαγνησίας θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Γ.Ξ.

 

Λεύκες μεγάλες και επικίνδυνες

Μια μεγάλη σειρά από λεύκες βρίσκεται επί της οδού Ζάχου, παραποτάμια στον Κραυσίνδωνα. Οι λεύκες αυτές έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ και έχουν αποκτήσει πολλά και πυκνά κλαδιά, με αποτέλεσμα σε ένα θυελλώδη άνεμο, να αποτελέσουν κίνδυνο για διερχόμενους πεζούς και αυτοκίνητα. Μήπως πρέπει να κλαδευτούν και να περιοριστούν, πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα; Άλλωστε, σύμφωνα και με γεωπόνο, δεν είναι βαθύριζα δέντρα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Λάθη

Έκπληκτοι καταναλωτές στο Νότιο Πήλιο παρέλαβαν τους λογαριασμούς ύδρευσης για κατανάλωση περιόδου του 2013 και διαπίστωσαν ότι στο έντυπο αναγραφόταν η περσινή χρονιά. Η πρώτη αντίδρασή τους ήταν πράγματι έντονη, καθώς η κατανάλωση νερού για το 2012 έχει ήδη εξοφληθεί. Επικοινωνώντας με τη Δημοτική Αρχή διαπίστωσαν τελικά ότι πρόκειται για λάθος, το οποίο αρμοδίως από το Δήμο αποδίδεται στην Ταμειακή Υπηρεσία. Καταναλωτές αρνούνται πλέον να πληρώσουν την οφειλή τους, υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός που παρέλαβαν χρεώνει κατανάλωση νερού για την περσινή χρονιά, η οποία έχει εξοφληθεί. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το λάθος και καλεί τον κόσμο να πληρώσει άφοβα διατηρώντας το παραστατικό ως αποδεικτικό στοιχείο. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορεί να γίνουν από τον καθένα. Τα διέπραξε, σύμφωνα με το Δήμο, η Ταμειακή Υπηρεσία, η οποία χρησιμοποίησε λάθος φόρμα. Η Δημοτική Αρχή τα αναγνωρίζει, είναι υποχρεωμένη να τα διορθώσει και το κυριότερο να μην επιτρέψει να σημειωθούν και άλλα στους υπόλοιπους λογαριασμούς. Για να μην προκύψουν επιπλέον παρεξηγήσεις και μπερδέματα καλόν θα είναι ο Δήμος να τυπώσει και να αποστείλει νέους, διορθωμένους λογαριασμούς. Νοικοκυρεμένα πράγματα, με τάξη, σειρά και οργάνωση. Με «μπαλώματα» λύση δεν δίνεται…

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το