Τοπικά

Νέα χρονιά με 1.163 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Βόλου

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Συνολικά 1.163 παιδιά θα φιλοξενηθούν τη νέα χρονιά στους σταθμούς του Δήμου Βόλου, ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα πόσα νήπια τελικά θα μείνουν «εκτός», καθώς δεν έχουν εξεταστεί όλες οι ενστάσεις. Από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ εξασφαλίστηκαν για τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία 942 θέσεις και ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα ονόματα που πληρούν τις προϋποθέσεις για φιλοξενία και παροχή υπηρεσιών από 22 συνολικά δημοτικές δομές.

Ειδικότερα για τους παιδικούς σταθμούς, υπό την ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) θα λειτουργήσουν φέτος 10 παιδικοί σταθμοί, στους οποίους θα φιλοξενηθούν συνολικά 530 παιδιά, είτε με καταβολή των τροφείων από τους γονείς, είτε με επιδότηση των γονέων από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ μέσω ΕΕΤΑΑ. Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τα τροφεία θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ θα λειτουργήσουν και φέτος 12 δομές για βρέφη και παιδιά ενώ το προσωπικό που απασχολείται ανέρχεται σε 76 άτομα.

Αν υπάρξουν πρόσθετοι πόροι που θα διατεθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ οι κενές θέσεις που υπάρχουν σε διάφορα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης θα καλυφτούν με βάση των πίνακα των επιλαχόντων.
Οι ωφελούμενες γυναίκες που έχουν επιλεγεί, θα πρέπει να γράψουν τα παιδιά τους μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται ότι μετά την ανάρτηση των ονομάτων, δίνεται προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων οι οποίες αξιολογούνται και στη συνέχεια ανακοινώνεται αν γίνονται ή όχι δεκτές.
Σύμφωνα με τον πίνακα της ΕΕΤΑΑ για τις 22 δομές του Δήμου Βόλου που ανακοίνωσε το υπουργείο, στον Παιδικό Σταθμό της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου από τις 25 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι 20 και μένουν πέντε κενές. Στο ΚΔΑΠ Κ. Λεχωνίων Α’ Βάρδια από τις 55 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι 22 και μένουν 33 κενές ενώ στη Β/ Βάρδια από τις 55 προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκαν και οι 55.
Στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας Βόλου από τις 75 προσφερόμενες θέσεις, καλύφθηκαν οι 62 και μένουν 13 κενές και από τις 10 β’ βάρδιας προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι τέσσερις και μένουν έξι κενές. Στο ΚΔΑΠμεΑ Βόλου Α’ Βάρδια, από τις 50 προσφερόμενες θέσεις, καλύφθηκαν και οι 50. Στο ΚΔΑΠ Νεάπολης Βόλου Α’ Βάρδια, επίσης από τις 50 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν και οι 50, ενώ στο ίδιο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Β’ Βάρδια επίσης από τις 50 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν και οι 50.
Στον παιδικό σταθμό Αγριάς από τις 20 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι 13 και μένουν επτά κενές. Στην Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών – Νηπίων Άλλης Μεριάς από τις έξι προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκαν και οι έξι, ενώ στην ίδια μονάδα από τις 15 προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκαν όλες. Στον Β’ Παιδικό Σταθμό Ν. Ιωνίας από τις 27 προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκαν και οι 27, ενώ στον Γ’ Παιδικό Σταθμό καλύφθηκαν και οι 25 προσφερόμενες θέσεις.
Στον παιδικό Σταθμό ΑΙΟΛΟΣ, από τις 30 προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκαν όλες, όπως επίσης και στους παιδικούς σταθμούς, ΟΡΦΕΑΣ, που αφορά 30 θέσεις, ΙΑΣΟΝΑΣ όπου από τις 30 καλύφτηκαν και οι 30, ΝΕΦΕΛΗ όπου από τις 30 καλύφτηκαν και οι 30, ΑΡΙΩΝΑΣ όπου από τις 10 καλύφθηκαν όλες και ΑΦΡΟΔΙΤΗ όπου από τις 27 προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκε το σύνολο.
Στον παιδικό σταθμό ΑΛΚΥΟΝΗ από τις 20 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι 13 και έχουν μείνει επτά κενές.
Στον Αρχιμανδρίτειο Παιδικό Σταθμό Κατηχωρίου από τις 40 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι εννέα και 31 είναι κενές.
Στο ΚΔΑΠ Πορταριάς στη Β’ Βάρδια από τις 30 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν και οι 30, ενώ στο ίδιο ΚΔΑΠ στην Α’ Βάρδια από τις 30 θέσεις καλύφτηκαν μόλις οι έξι και μένουν 24 κενές.
Στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών στη Ν. Ιωνία από τις 70 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι 67 κι έμειναν τρεις κενές, ενώ στην Α’ Βάρδια από τις 70 προσφερόμενες καλύφτηκαν οι 24 και μένουν 46 κενές.
Στο ΚΔΑΠ στο Βασδέκειο στη Ν. Ιωνία Β’ Βάρδια, από τις 124 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν και οι 125, ενώ στην Α’ Βάρδια από τις 125 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν οι 19 και υπάρχουν 106 κενά.
Στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων Α’ Βάρδια από τις 41 προσφερόμενες θέσεις καλύφτηκαν και οι 41. Στο ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας από τις 40 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν όλες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το