Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνωμες 27-8-2013

Χωματερή στο Πανθεσσαλικό

Χωματερή είναι ο περιβάλλων χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου και συγκεκριμένα ο χώρος κάτω από τις κερκίδες, όπου για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν φυτευτεί χιλιάδες δεντράκια. Όγκοι αφρολέξ που χρησιμοποιούνται για καθίσματα στις κερκίδες, συσκευασίες αναψυκτικών, σακούλες και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται προς τέρψη των φιλάθλων βρίσκεται πεταμένο εκεί και χρειάζεται να επιστρατευθεί ολόκληρη η Υπηρεσία Καθαριότητας για να καθαριστεί. Το επισημαίνουν φίλαθλοι, που βρέθηκαν προχθές στο φιλικό αγώνα της Νίκης με την ΑΕΚ. Επίσης οι εν λόγω φίλαθλοι ήταν μάρτυρες της απόπειρας εμπρησμού των φυτών στη νησίδα μπροστά από το Πανθεσσαλικό από χούλιγκαν που έριξαν μολότοφ… Ευτυχώς επενέβησαν οι φύλακες του Σταδίου και κατέσβησαν τη φωτιά.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 Ήχος με καθυστέρηση

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες τηλεθεατών που παρακολουθούν προγράμματα της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς όπως επισημαίνουν «ο ήχος φτάνει στους δέκτες τους με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την εικόνα». Και φυσικά, ζητούν από τους υπεύθυνους να διορθώσουν το πρόβλημα, καθώς είναι ιδιαίτερα κουραστικό να βλέπεις για παράδειγμα ποδοσφαιρικό αγώνα και ο δημοσιογράφος να περιγράφει το γκολ, αφού η φάση έχει παιχτεί τουλάχιστον δυο φορές σε ριπλέι.

Γ.Ξ.

 

Εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο

Στη συμβολή της οδού Φιλικής Εταιρείας με το δρόμο που οδηγεί στο Διμήνι, βρίσκεται εδώ και μέρες, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο προφανώς είναι εγκαταλειμμένο, καθώς ούτε πινακίδες διαθέτει, ενώ η γενικότερη εικόνα του αφήνει την εντύπωση της εγκατάλειψης. Μάλιστα το άσχημο είναι πως το συγκεκριμένο όχημα, έτσι όπως είναι παρκαρισμένο, εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι αναγνώστες ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου φορέα για την απομάκρυνση του οχήματος στην περίπτωση που όντως είναι εγκαταλειμμένο.

Φ.Σ.

 

Στήριξη

«Όαση» το κοινωνικό φροντιστήριο για πολλούς μαθητές και η «δημοτικότητά» του αυξάνεται συνεχώς. Νέες εγγραφές ξεκίνησαν από χθες  και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου,  από τις 10:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, καθώς και το απόγευμα της Τρίτης (16:30 – 20:30), στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης, 28ης Οκτωβρίου 150.

Κατά τη διάρκεια των θερινών μαθημάτων που έγιναν τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 216 ώρες μαθημάτων (όλες στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης), συμμετείχαν 34 μαθητές σε 10 τμήματα (άλλοι 8 έχουν ήδη αιτηθεί για Σεπτέμβριο) και διδάχτηκαν 22 θεματικά αντικείμενα.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Έλλειψη τηλεφωνικών καταλόγων

Καταστράφηκε ο τηλεφωνικός κατάλογος που είχε σπίτι του και αποφάσισε να απευθυνθεί στον ΟΤΕ για να πάρει έναν καινούργιο. Όμως, εκεί πληροφορήθηκε ότι οι νέοι τηλεφωνικοί κατάλογοι θα έρθουν στο Βόλο το Νοέμβριο. Ο άνθρωπος απογοητεύτηκε, μια και ο τηλεφωνικός κατάλογος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ιδιαίτερα όταν δεν κατοικείς μόνιμα στην πόλη.

Γ. Τσ.

 

Παραλιακές τιμές…

Υπάρχουν και καταστήματα στις νησιωτικές περιοχές, που δεν είναι παραλιακά και προσφέρουν ποτά και αναψυκτικά σε τιμές λογικές, επισημαίνουν επισκέπτες της Σκιάθου. Ειδικότερα ενώ σε παραλιακά μαγαζιά του νησιού η μπίρα προσφέρεται προς 7-8 ευρώ, στο εσωτερικό της πόλης προσφέρεται προς 1,80… Το ίδιο και με το κρασί, το ουίσκι ή το αναψυκτικό. Είπαμε, άλλο παραλία, άλλο ενδοχώρα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ο δρόμος Δράκειας-Χανίων

Ο δρόμος Δράκειας-Χανίων είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία, ιδίως πάνω σε στροφές, έχει καταστραφεί και υπάρχουν τεράστιες λακκούβες, που είναι επικίνδυνες. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε αναγνώστρια που πέρασε πρόσφατα από το συγκεκριμένο δρόμο, η επικινδυνότητα του δρόμου απαξιώνει στην ουσία τη σύνδεση Χανίων-Δράκειας, ένα έργο για το οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, προκειμένου να υπάρχει μια εναλλακτική και πιο σύντομη οδική σύνδεση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με το παραλιακό Πήλιο. «Θα μπορούσε ο συγκεκριμένος δρόμος να είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μια και η διαδρομή είναι υπέροχη, καθώς οι διερχόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα υπέροχο δάσος από οξιές, καστανιές και πλατάνια», μας είπε η ίδια, η οποία σημείωσε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του δρόμου για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων ντόπιων και επισκεπτών. «Το διαβατήριο για την ανάπτυξη του τουρισμού σε μια περιοχή είναι οι υποδομές και κυρίως οι ασφαλείς δρόμοι», τόνισε. Και δεν έχει άδικο.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το