Photo Gallery, Τοπικά

Νέα παράταση ενός μήνα στην έναρξη των εργολαβιών του περιφερειακού

Διαξιφισμοί χθες στη Βουλή μεταξύ Γ. Μαγκριώτη και Θ. Νάκου για το «καθηλωμένο» έργο

Ένα μήνα… παράταση στην έναρξη των εργολαβιών του περιφερειακού έδωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Θ. Νάκου

 

 

 

 

Ένα μήνα… παράταση για την έναρξη των εργολαβιών του περιφερειακού, στο τμήμα Λαρίσης-Γορίτσα και Γορίτσα – Αγριά έδωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης στη Βουλή, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή κ. Θανάση Νάκου.

«Κατανοώ το ενδιαφέρον όλων των τοπικών παραγόντων για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά οφείλω να πω ότι πρόκειται για ένα έργο που το παραλάβαμε παγιδευμένο.

Δεν κάνουμε θαύματα και ειδικά σε περίοδο δημοσιονομικής στενότητας τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Όσον αφορά στις δεσμεύσεις και στα χρονοδιαγράμματα που είχα κάνει στο παρελθόν, ήταν βασισμένα σε στοιχεία του 2009. Στοιχεία που αποδείχθηκαν λάθος ή ανεπαρκή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, η ολοκλήρωση του τμήματος «Α.Κ. Λάρισης-Γορίτσα» θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και θα δημοπρατηθεί εντός του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, εκτός απροόπτου.

Το τμήμα «Γορίτσα-Αγριά» βρίσκεται σε φάση ένταξης στο ΕΣΠΑ. Η προκήρυξη της εργολαβίας θα γίνει εντός του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Για το τμήμα «Ι.Κ. Μπουρμπουλήθρα-Α.Κ. Λάρισας» εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης του και εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τους μελετητές. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης και σημείωσε πως επιτέλους ωστόσο εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησε τις εργασίες για το έργο του Κόμβου Βελεστίνου».

Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Νάκος, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο χρονίζον πρόβλημα της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής της Περιφερειακής Οδού του Βόλου κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο και πρωτοφανές σίριαλ», στο οποίο έχει εξελιχθεί η υπόθεση «με ευθύνη της κυβέρνησης».

Όπως επισήμανε ο κ. Νάκος, «η εργολαβία στο τμήμα Γορίτσας – παραλιακός Βόλου – Αγριά έχει διαλυθεί και ως εκ τούτου το έργο έχει διακοπεί, ενώ την ίδια τύχη έχει και η εργολαβία-σκούπα».

Καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε, ότι ενώ το Φεβρουάριο του 2010 ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης δήλωνε στη Βουλή ότι «ο περιφερειακός του Βόλου μέχρι το καλοκαίρι (του 2010) θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει έξοδο στην παραλία», η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάφερε να υλοποιήσει το έργο, αλλά η κωλυσιεργία της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έξι μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2010, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει και πάλι ο κ. Νάκος, ο κ. Μαγκριώτης δήλωνε: «Αν στη συγκεκριμένη συμβατική ημερομηνία, μέσα στον Αύγουστο, δεν έχει ανταποκριθεί ο εργολάβος, τότε θα κινήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες, για να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα».

«Και φτάνουμε σήμερα, ένα χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού, να μην έχει δοθεί απολύτως καμία λύση στο πρόβλημα, οι εργολαβίες να έχουν διαλυθεί, το έργο να μην έχει ακόμα δημοπρατηθεί και, το κυριότερο, να μην έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», τόνισε ο Θανάσης Νάκος, συμπληρώνοντας ότι για ένα ακόμα καλοκαίρι «το έργο όχι μόνο δεν θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε και θα έχει ξεκινήσει».

Ο κ. Νάκος χαρακτήρισε το έργο κατασκευής της Περιφερειακής Οδού Βόλου «ζωτικής σημασίας για την οικονομία, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή».

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχήθηκε το χρονοδιάγραμμα που του έδωσε ο υφυπουργός να ισχύσει αυτή τη φορά «για να μην ξανάρθουμε εδώ σε δύο μήνες και συζητάμε πάλι τα ίδια πράγματα», όπως είπε χαρακτηριστικά…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το