Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

« Άλωσε» το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός Β.

Ο Χουάν Μαρτίν πετυχαίνει το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού (φωτό mycitynet.gr)

 

 

Στην παρθενική του εμφάνιση στο Γιουρόπα Λιγκ κέρδισε με 1-0 τη Ραντ με γκολ του Μαρτίν

 

  Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να γράφει ιστορία. Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να φύγει νικητής από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 1-0 της Ραντ στο στάδιο της Όμπιλιτς, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός πήρε πανάξια τη νίκη. Ήταν καλύτερος της Ραντ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον Χουάν Μαρτίν να σημειώνει το «χρυσό» γκολ στο 86’.

Σημαντική ήταν η προσπάθεια των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να συμπαρασταθούν στην ομάδα, ύστερα από ένα κοπιαστικό ταξίδι. Αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω, βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα να φεύγει νικήτρια από το γήπεδο.

 

Πως έπαιξαν οι ομάδες

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Χάβι Γκράθια, δίνοντας βαρύτητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στην καλή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Φρόντισε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει με δύο «καθαρά» αμυντικά χαφ, τους Άλβαρεζ και Μητρόπουλο, ενώ την τριάδα των επιθετικών χαφ αποτέλεσαν οι Μπρέσκα και Μόνχε, στις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), Ουμπίντες στον άξονα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μαρτίν (με νέο νούμερο στη φανέλα, το 41).

Την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκας, ενώ την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Γιακούποβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Ραντ, Σλάβκο Πέτροβιτς, παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που είχε αγωνιστεί και με την Τρε Πένε στο Βελιγράδι για το παιχνίδι του α’ γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ντανίλοβιτς, ενώ οι Πάντιτς και Λέκοβιτς ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Πάγιοβιτς και Μίτροβιτς αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Γιοβάνοβιτς και Στανόγεβιτς να παίζουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Μρκέλα και Μιλιβόγεβιτς αγωνίστηκαν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ οι Κόγιτς και Αντριτς αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο της σερβικής ομάδας.

 

Καλύτερη η Ραντ

στο πρώτο μέρος

Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η αφόρητη ζέστη (η θερμοκρασία στο πρώτο ημίχρονο άγγιξε τους 38 βαθμούς) δυσκόλευε τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού φρόντιζαν να πιέζουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να επιδιώκουν να αναπτυχθούν επιθετικά κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Ρόκα και Μόνχε.

Οι Μητρόπουλος και Άλβαρεζ έκαναν αρκετή καλή δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι και κυρίως ο Στανόγεβιτς, ο μοχλός της σερβικής ομάδας στο χώρο του κέντρου, δεν μπορούσε να περάσει μπαλιές στους Κόγιτς και Άντριτς

Οι ποδοσφαιριστές της Ραντ αναπτύσσονταν από τη δεξιά πλευρά με τους Λέκοβιτς και Μρκέλα, ενώ όποτε βρέθηκαν ξεμαρκάριστοι έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού δεν δίστασαν να σουτάρουν.

Πάντως, αν μια ομάδα είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αυτή ήταν η Ραντ. Οι Σέρβοι έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς πάντως καμία να είναι κλασική. Μόλις στο 3’ ο Άντριτς βρήκε ξεμαρκάριστο μέσα στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» τον Γιοβάνοβιτς, ο τελευταίος πλάσαρε πάνω στην κίνηση, με τον Γιακούποβιτς να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση.

Η πρώτη επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 12’ με τον Μπρέσκα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού της Ραντ και να καταλήγει κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 15’, Ο Ουμπίντες με έξοχη μπαλιά «τρύπησε» την άμυνα της Ραντ, ο Ρόκας επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, ωστόσο, το πλασέ του Μαρτίν ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Ντανίλοβιτς να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Στο 17’ οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού, όμως και πάλι ο Γιακούποβιτς ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μιλοβόγεβιτς.

Στο διάστημα 20’-30’ έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τις δύο ομάδες πάντως να συνεχίζουν να παίζουν δυνατά, αναζητώντας την ευκαιρία να φτάσουν στο γκολ.

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι επιθετικά και σε τέσσερις περιπτώσεις απείλησαν την «ερυθρόλευκη» εστία. Στο 31’ σουτ του Λέκοβιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, ενώ στο 34’ ο Λέκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ με τον Γιακούποβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στανόγεβιτς.

Η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 38’ με τον Στανόγεβιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

 

«Χτύπησαν» στο φινάλε

οι «ερυθρόλευκοι»

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ραντ με στόχο να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού και να φτάσει στο γκολ. Στο διάστημα 46’-65’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Γιακούποβιτς.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που στο 50’ λίγο έλειψε να φτάσει στο γκολ. Συγκεκριμένα, μετά από θαυμάσια μπαλιά του Μπρέσκα στον Μαρτίν, ο τερματοφύλακας της Ραντ Μπράνισλαβ Ντανίλοβιτς, πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον επιθετικό του Ολυμπιακού πριν αυτός στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 65’ και με αντεπιθέσεις, κυρίως, προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα. Στο 71’ ο Μπρέσκα έφυγε στην κόντρα επίθεση, επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει το σώμα του Μίτροβιτς και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 72’ ο Γερμανός διαιτητής, Μπαμπάκ Ραφάτι διέκοψε για ένα λεπτό το παιχνίδι προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές, καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πίεσε για το γκολ και κατάφερε να το πετύχει στο 86’ με τον Χουάν Μαρτίν.

Σε διάστημα δύο λεπτών (78’-79’) οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 78’ ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ντανίλοβιτς, για να χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς. Ένα λεπτό αργότερα, στο 79’, ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ραντ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Χάβι Γκράθια έριξε στο παιχνίδι τον Νόε Ακόστα, φρεσκάροντας τη μεσαία γραμμή και με στόχο να φτάσει ο Ολυμπιακός στο πολυπόθητο γκολ. Και αφού πρώτα στο 83’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία, με τον Μαρτίν να σουτάρει άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 86’ ο Αργεντινός επιθετικός δεν αστόχησε. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε αριστοτεχνικά άλλο ένα φάουλ, η άμυνα της Ραντ «πιάστηκε στον ύπνο» και ο Μαρτίν με κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου, κάνοντας του 400 περίπου φιλάθλους του Ολυμπιακού στην κερκίδα να παραληρούν από χαρά.

Στα τελευταία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Βελιγράδι, σημειώνοντας μια σπουδαία επιτυχία.

 

 

Ραντ-Ολυμπιακός Β.  0-1

 

1. Ντανίλοβιτς

2. Πάντιτς

7. Μρκέλα

(3.  Κόσοριτς 93’)

8. Γιοβάνοβιτς

(11. Πρσο 85’)

15. Πάγιοβιτς

19. Μιλοβόγεβιτς

22. Άντριτς

(29. Μάλμπαβιτς 67’)

25. Μίτροβιτς

27. Κόγιτς

28. Στανόγεβιτς

30. Λέκοβιτς

 

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

21. Ρόκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

30. Μητρόπουλος

10. Μπρέσκα

(27. Σκέμπρι 89’)

8. Ουμπίντες

26. Μόνχε

(20. Ακόστα 86’)

41. Μαρτίν

(7. Νταμπιόν 93’)

 

Σκόρερ: 86’ Μαρτίν

Κίτρινη: 92’ Στανόγεβιτς

Διαιτητής: Ραφάτι (Γερμανία)

Βοηθοί: Μπόρνχορστ, Γκρουντζίνσκι (Γερμανία)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το