Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

“Μπλακ άουτ” στο χώρο της υγείας

Κινητοποιήσεις από σήμερα στο χώρο της υγείας

 

Σε επίσχεση εργασίας προχωρεί από σήμερα έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Εξάλλου, πρόσκληση στους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα γύρω από το Νοσοκομείο Βόλου, απευθύνει το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του «Αχιλλοπούλειου».

Η κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ωστόσο, στη Μαγνησία οι γιατροί ΕΟΠΥΥ δεν φέρονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην επίσχεση. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν τη σχετική δαπάνη από το ταμείο τους, βάσει της υπ’ αριθμόν οικ.37097 εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 30/08/2012 από τον ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση ελήφθη κάτω από το βάρος των διαρκώς διογκούμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Ενώ έχει ολοκληρωθεί η μερική πληρωμή για ιατρικές επισκέψεις μέχρι τον Ιούνιο του 2012, ο Οργανισμός δεν έχει αποδώσει το 10% αυτών από τον Ιανουάριο καθώς και το σύνολο των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων από τον Απρίλιο.  Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ, παραμένουν άγνωστες οι πραγματικές οφειλές προς το ΕΣΥ καθώς, κατά πληροφορίες, δεν έχουν τιμολογηθεί όλες οι νοσηλείες. Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε ότι ενώ το 63% του προϋπολογισμού δαπανάται σε φάρμακα, μόνο το 1,8% πηγαίνει για τους ιατρούς και το 4,2 % για εξετάσεις.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αύριο, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Στις κάλπες στο μεταξύ προσέρχονται την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το χώρο της υγείας με όλα τα γνωστά προβλήματα.

 

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο μεθαύριο

Πρόσκληση στους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα που θα γίνει μεθαύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα γύρω από το Νοσοκομείο Βόλου, απευθύνει το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του «Αχιλλοπούλειου». Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της αλυσίδας, όλα τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο από την έλλειψη γιατρών και εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, αναγκάζουν τους συμπολίτες να μεταβαίνουν στη Λάρισα για να εξεταστούν από γιατρούς ειδικοτήτων, που δεν εφημερεύουν στο Νοσοκομείο. Μάλιστα κατηγορούν τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ότι θα μπορούσε να βρει γιατρούς, όπως έγινε με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, που όταν υπήρξε πρόβλημα, αμέσως αποσπάστηκε παιδίατρος από τη Μαγνησία, για να καλύψει το κενό.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σκόπελο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» πληροφορεί τους εθελοντές αιμοδότες ότι μεθαύριο Tετάρτη 10 Οκτωβρίου, 5.30 – 9 το απόγευμα και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, 9 – 1 το πρωί και 5.30 – 9 το απόγευμα, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου για την τακτική αιμοδοσία.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να δώσουν το «παρών» για να συνεισφέρουν την πολύτιμη αυτή βοήθεια.

 

Λειτουργία Ιατρείου Αλληλεγγύης

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας προχωρούν στη λειτουργία Ιατρείου Αλληλεγγύης, για να αντιμετωπιστούν συλλογικά οι δραματικές συνέπειες της κρίσης.

Το ιατρείο μας και το ιατρείο σας απευθύνεται στους μη έχοντες και κατέχοντες, στους αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες.

Είναι μια συλλογική δράση, παρέχεται χωρίς αντίτιμο, σε επίπεδο συμβουλευτικής και ιατρικής υποστήριξης, σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δεν θα γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων) και σε θέματα φαρμακευτικής αγωγής σε ανασφάλιστους και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα λειτουργίας του Ιατρείου έχει ως εξής: Τρίτη και Τετάρτη 5-7 το απόγευμα εξέταση από γενικό γιατρό, ενώ Τετάρτη από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ ψυχίατρος. Ο χώρος που στεγάζεται το Ιατρείο βρίσκεται στο κτίριο 9δ, στις Εργατικές Πολυκατοικίες, πίσω από την Εφορία Νέας Ιωνίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής: 6972967981, 6938231800, 6974719511, 6978889545.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το