Photo Gallery, Τοπικά

Απεργία από το Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου

Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Κατά της διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τάσσεται ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων με απόφαση της γενικής του συνέλευσης. Από το Σύλλογο ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, μετά από διεξοδική συζήτηση την Τετάρτη 3/10/2012, κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω:

-Εμμένει στο αίτημα ανοικτής συνεδρίασης της Συγκλήτου για να ενημερωθεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ΠΘ. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την άρνηση των Πρυτανικών Αρχών να συναινέσουν σε ένα αίτημα διαλόγου, δημοκρατίας και διαφάνειας που έχουν υποβάλει όλοι οι Σύλλογοι του ΠΘ. Καλεί τις ΓΣ των Τμημάτων,  να εκτιμήσουν υπεύθυνα κατά πόσον είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας τους χωρίς απαράδεκτες «εκπτώσεις» στο προσφερόμενο ακαδημαϊκό έργο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να προβούν σε μερική ή και ολική αναστολή λειτουργίας τους.

-Καλεί τους συναδέλφους να αρνηθούν –αν προσκληθούν- να αναλάβουν διδασκαλία άλλων μαθημάτων, για να αναπληρώσουν τα κενά που έχουν προκληθεί στα προγράμματα σπουδών, για τη διδασκαλία των οποίων δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Κάτι τέτοιο θα συντελούσε στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών και στη μετατροπή τους σε «μεταλυκειακή εκπαίδευση».

Λαμβάνει θέση υπέρ της ματαίωσης των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίου Ιδρύματος. Καλεί όλους τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες να απόσχουν από τις εκλογές: Να μην θέσουν υποψηφιότητα ως εσωτερικά μέλη και να μην μετάσχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη Συμβουλίου. Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων θα προσφύγει νομικά κατά της εκλογής Συμβουλίου Ιδρύματος. Παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε ανοικτή παν-πανεπιστημιακή συνέλευση φοιτητές, εργαζόμενους και διδάσκοντες με στόχο το συντονισμό των δράσεων ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΘ προς την κατεύθυνση ματαίωσης των εκλογών. Προκηρύσσει απεργία την Τρίτη 23/10, την Πέμπτη 25/10, ημερομηνίες που όπως ανακοινώθηκε προγραμματίστηκαν εκλογικές διαδικασίες με κάλπη, καθώς και την ημερομηνία –που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από τις Πρυτανικές Αρχές- διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

-Αποφασίζει τη συνέχιση της ΓΣ την Τετάρτη 17/10 ή την αμέσως επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης του τελικού πακέτου των νέων μέτρων, εφόσον αυτά ανακοινωθούν από την κυβέρνηση πριν από τις 17/10, με κύριο θέμα συζήτησης την έναρξη απεργίας διαρκείας.

-Καταγγέλλει την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του αναπλ. καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρη Πατέλη για «διαγωγή απάδουσα στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού δασκάλου», λόγω της δημόσιας κριτικής που άσκησε παλαιότερα προς τις πρυτανικές και τοπικές αρχές, παραπομπή που καταστρατηγεί το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επί της ουσίας συνιστά φρονηματική δίωξη. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο διωκόμενο συνάδελφο.

-Καταγγέλλει τις συστηματικές επιθέσεις κατασυκοφάντησης και λασπολογίας σημαντικής μερίδας των κυριάρχων ΜΜΕ κατά των πρυτανικών αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, επιθέσεις οι οποίες -πέραν πάσης αμφιβολίας- εκδηλώνονται ως απάντηση στη στάση αντίστασης και αξιοπρέπειας που κράτησαν οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ απέναντι στο διαλυτικό για το Πανεπιστήμιο Ν.4009/2011 και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ.

Υποστηρίζει τη διοργάνωση του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου, Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην παραλία του Βόλου, και συμβολικά το ενισχύει με το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το