Photo Gallery, Αθλητισμός

Μοναδικός στόχος πλέον η κατάκτηση της κορυφής για τη ΝΙΚΗ

Αισιόδοξος για την πορεία της Νίκης εμφανίστηκε ο Στέλιος Μανωλάς

Η ισοπαλία με τον Εθνικό Γαζώρου, ιδίως με τον τρόπο με τον οποίο προήλθε, «πλήγωσε» τη Νίκη, αλλά δεν την απογοήτευσε. Το κυνήγι για την κατάκτηση της κορυφής συνεχίζεται και οι «κυανόλευκοι» βλέπουν πλέον το παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Παναχαϊκή είναι αυτή που απασχολεί πλέον όλους στο «κυανόλευκο στρατόπεδο». Σίγουρα το γκολ που δέχθηκε το βολιώτικο συγκρότημα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Εθνικό Γαζώρου αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα, αφού του στέρησε τη δυνατότητα να φιγουράρει στην κορυφή μετά το τέλος της 16ης αγωνιστικής στη Football League.

Παρ’ όλα αυτά η Νίκη δεν έχασε τη δεύτερη θέση και απέχει από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα μόλις δύο βαθμούς. Επομένως η προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής συνεχίζεται και επόμενος αντίπαλος θα είναι η Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόγραμμα της 17ης ημέρας, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή και στη Νίκη ποντάρουν και στη βοήθεια των φιλάθλων.

Στο μεταξύ ανακούφιση προκάλεσε στη Νίκη το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Άγγελος Βέρτζος. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στη μύτη στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Εθνικό Γαζώρου και αναγκάστηκε να τελειώσει το ματς με επίδεσμο. Κατόπιν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, μια και δεν υπάρχει σπάσιμο. Έτσι τού τοποθετήθηκαν ράμματα και δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Επίσης στο συγκεκριμένο ματς αποχώρησε τραυματίας ο Κώστας Φλίγκος. Ωστόσο επρόκειτο απλά για ένα χτύπημα που δέχθηκε από αντίπαλο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Επομένως και ο 27χρονος σέντερ φορ υπολογίζεται από τον Στέλιο Μανωλά για τη συνάντηση κόντρα στην ομάδα της Πάτρας.

Τέλος, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον Ανδρέα Μκρτσιαν για τη λύση του συμβολαίου του. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Στέλιου Μανωλά και θα αποτελέσει παρελθόν, μόλις βρεθεί η χρυσή τομή για τη διακοπή της συνεργασίας.

Πάντως ο Μκρτσιαν δεν πρόκειται να μείνει …άνεργος. Κι αυτό γιατί ήδη δύο σύλλογοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον δυναμικό αμυντικό. Ο λόγος για τον Πιερικό και τη Δόξα Δράμας, που θέλουν να τον εντάξουν στη δύναμή τους, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος από τη Νίκη.

Μανωλάς: Με τη Νίκη στη Σούπερ Λιγκ

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Αθλητική Κυριακή» ο Στέλιος Μανωλάς. Ο προπονητής των «κυανολεύκων» αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, όπως στην προσωπική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής, στην κρίση που ταλανίζει την αγαπημένη του ΑΕΚ, στον ανιψιό του Κώστα που παίζει στον Ολυμπιακό, αλλά και στη Νίκη, την οποία κοουτσάρει τη φετινή περίοδο.

Όσον αφορά τη βολιώτικη ομάδα ο 51χρονος τεχνικός εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος. «Τη Νίκη Βόλου την ανέλαβα από την όγδοη θέση και τώρα είμαστε ψηλά. Βρίσκομαι σε μία ιστορική ομάδα με τις ίδιες καταβολές με την ΑΕΚ. Η Νίκη έχει πολύ κόσμο, που τη λατρεύει, την αγαπά» τόνισε ο κ. Μανωλάς και συνέχισε:

«Η Νίκη είναι ένα προσφυγικό σωματείο με πολύ κόσμο. Νιώθει υπερβολική αγάπη ο κόσμος για τη Νίκη. Αρχίζουν πλέον να πιστεύουν οι φίλαθλοι την προσπάθεια του Ανδρέα Πάτση. Έχουμε στόχο να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλές προσθήκες και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Αν το πετύχουμε θα είμαστε του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ».

Ο προπονητής των «κυανολεύκων» αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Νίκη Ανδρέα Πάτση: «Ο Ανδρέας Πάτσης, ιδιοκτήτης και πρόεδρος στη Νίκη, κάνει τα πάντα για την ομάδα. Θέλω να ανέβω στη Σούπερ Λιγκ με τη Νίκη».

Σε αντίθεση με την πορεία της βολιώτικης ομάδας ο κ. Μανωλάς εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: ««Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ, η καταστροφή της, είναι η διχόνοια που υπάρχει. Αν δεν έχεις δυνατό μπάτζετ θα πρέπει να κάνεις σωστές επιλογές. Φταίνε αυτοί που πήραν τους παίκτες και όχι οι παίκτες. Δεν πιστεύω σε αυτή την ιστορία με τον Βιντιάδη. Αν είχε τα λεφτά θα έπρεπε να τα έχει βάλει ήδη. Η υπομονή έχει εξαντληθεί, ο κόσμος της ΑΕΚ ακούει διάφορα δεξιά κι αριστερά αλλά δεν πιστεύει τίποτα και κανέναν. Δυστυχώς έχει και πιο κάτω για την ομάδα».

Η Ιταλία «σχολείο» για τον Βούρα

Αφιέρωμα στον Ηλία Βούρα δημοσίευσε η αθλητική ιστοσελίδα «infootball.gr». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ο 24χρονος πορτιέρο χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της μέχρι τώρα πορείας της Νίκης, ενώ είχε γίνεται ειδική μνεία για το ότι θήτευσε στην Ιταλία όπου έμαθε πολλά για τη θέση του τερματοφύλακα.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Στους πρωταγωνιστές της φετινής Νίκης Βόλου είναι ο Ηλίας Βούρας. Ο 24χρονος πορτιέρο έχει πλέον επιστρέψει στο αρχικό σχήμα των «μπλε» και στο ματς της Παρασκευής στο Γάζωρο, ήταν ο κορυφαίος. Ο νεαρός γκολκίπερ έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ηρακλή, όμως ουσιαστικά έμαθε την μπάλα στην Ιταλία. Σε ηλικία 18 ετών έφυγε από τον «Γηραιό» και βρέθηκε στην Ιταλία και την Αρέτσο, που έπαιζε εκείνο το διάστημα στην Serie B. Ο πιτσιρικάς τότε Βούρας έπαιζε ματς με την δεύτερη ομάδα -ήταν συμπαίκτης του Ρανόκια ενώ έχει αγωνιστεί και αντίπαλος του Μπαλοτέλι- όμως αρκετές φορές την εβδομάδα έκανε προπονήσεις με την ανδρών, στην οποία κόουτς ήταν ο Αντόνιο Κόντε, παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους και νυν προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας». Οι έξι μήνες που ο Βούρας έμεινε στην Ιταλία ήταν ένα μεγάλο σχολείο και πλέον φαίνεται πως έχει μάθει καλά τα όσα του δίδαξαν εκεί».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το