Photo Gallery, Τοπικά

ΔΗΜΑΡ: Λιθαράκι η λίστα Λαγκάρντ στους βράχους που θα πέσουν

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

«Για μακρά διαδικασία εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, όπου η λίστα Λαγκάρντ φαντάζει μόνο ένα λιθαράκι», έκαναν λόγο χθες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Σάκης Παπαθανασίου και Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, που βρέθηκαν στο Βόλο στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής. Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι δράσεις σε τοπικό επίπεδο για το επόμενο διάστημα.

Τα δύο στελέχη παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε αρχικά πως η Ελλάδα μπήκε σε μια καινούρια φάση μετά την εξασφάλιση της δόσης και την παραμονή της χώρας στο ευρώ, με συνέπεια να πρέπει να αλλάξει και η ατζέντα, και από τη λήψη περιοριστικών μέτρων να συνδεθεί με τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στην οικονομία, ώστε να υπάρξει μια νέα επανεκκίνηση.

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ τόνισε πως η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος θα είναι μια μακρά διαδικασία. Η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα μικρό λιθαράκι μπροστά στους βράχους που θα πέσουν τα επόμενα χρόνια στο πολιτικό σύστημα. Τα αδικήματα που θα κατηγορηθούν δήμαρχοι, πολιτικά πρόσωπα, άνθρωποι που άσκησαν διαχείριση δημόσιου χρήματος, όλοι ξέρουμε ότι θα είναι πολύ σημαντικά και θα αφορούν πολλά άτομα. Αυτή η διαδικασία εξυγίανσης πρέπει να γίνει με σύννομο τρόπο, με σύνεση, με σκοπό να προχωρήσει επί της ουσίας, να επιστρέψουν τα λεφτά στον ελληνικό λαό και στο Κράτος, να δημευτούν περιουσίες, να μη σωθεί κανένας ο οποίος δεν συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με το λειτούργημα στο οποίο αναδείχτηκε. Αν αυτό δεν γίνει με σύνεση, με σύνεση και αποφασιστικότητα, αλλά με σκοπό την αποκόμιση πολιτικών κερδών, τότε η εξυγίανση θα γίνει θύμα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δηλαδή θα έχουμε μια υπερπολιτικοποίηση της πολιτικής διαδικασίας και μια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Και τα δύο είναι απαράδεκτα για την ίδια την εξυγίανση».

Ο ίδιος επιτέθηκε και κατά του κ. Καμμένου που είπε χθες «ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή». Ειδικότερα είπε πως «για τον ίδιο θα αναμένουμε τις εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Καμμένος ιδεολογικά και πολιτικά όλες οι θέσεις που πήρε στο παρελθόν, μάλλον δείχνουν μικρότερη απόσταση από τον Τσολάκοκλου απ’ ό,τι τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Στο όνομα της πόλωσης και της δημιουργίας εντυπώσεων δημιουργείται μια κατάσταση, όπου δεν αντιμετωπίζονται επί της ουσίας τα προβλήματα στη βάση των πολιτικών διαφορών, αλλά επιδιώκεται η αποκόμιση πολιτικών ωφελειών».

Δικαίωση επιλογών

Από την πλευρά του ο κ. Μαυροκεφαλίδης τόνισε πως μέλη και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που χωρίς ταλαντεύσεις, υποστήριξαν την επιλογή για τη στήριξη και συμμετοχή αυτής της κυβέρνησης, σήμερα αισθάνονται δικαιωμένα για την πορεία της χώρας. Μια πορεία που δείχνει ότι αρχίζει να βγαίνει από το δύσκολο δρόμο. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ εδραιώθηκε, η αξιοπιστία της ανακτήθηκε και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της σταδιακής αποδέσμευσης από το μνημόνιο. Στο πλαίσιο αυτό οι οργανώσεις του κόμματος προχωρούν σε μαζικές δράσεις σε επαφή με την κοινωνία, αλλά και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση των πολιτικών διαδικασιών και λειτουργιών. Επίσης θα υπάρξουν κατάθεση προτάσεων και λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Επίσης είπε ότι για τη ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή δεν μπορεί να είναι ανεκτή και να δικαιολογείται από πολιτικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή κλιμακώνεται σε επικίνδυνο βαθμό η βία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να την καταδικάσουν αγωνιζόμενες για τη δημοκρατική ομαλότητα.

Παράλληλα στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κοινωνικού συνόλου.

Οι διαγραφέντες βουλευτές

Για τους δύο διαγραφέντες βουλευτές κ.κ. Μουτσινά και Βουδούρη ο κ. Παπαθανασίου τόνισε πως «οι δύο βουλευτές που διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα, επί μακρόν σε όλα τα βασικά θέματα είχαν μια πλήρη διαφοροποίηση από την πολιτική του κόμματος. Θεωρούμε ότι για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας, συνέχειας και λογικής αλληλουχίας, δεν μπορούσαν να έχουν θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θεωρούμε ότι υπηρετούν ένα άλλο πολιτικό σχέδιο που είναι αρκούντως προσωπικό και πολιτικά διαφορετικό από το σχέδιο της ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα μας σέβεται τις πολιτικές διαφωνίες και τις ιδιαίτερες θέσεις και των στελεχών και των βουλευτών. Αυτό που υπήρχε όμως από τους δύο βουλευτές, ήταν μια μακρά, σταθερά και σε όλη τη γραμμή των ζητημάτων διαφοροποίηση από τις πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος».

Οι εκδηλώσεις

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Παντελής Μαστρογιάννης σημείωσε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου οπότε θα πραγματοποιηθεί η νομαρχιακή συνδιάσκεψη, θα γίνουν τρεις θεματικές δράσεις. Η πρώτη θα αφορά μια ημερίδα με θέμα την «αυτοδιοίκηση σήμερα», η δεύτερη δράση θα σχετίζεται με τον τουρισμό και η τρίτη για το λιμάνι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το