Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μονάδα Υπερβαρικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο

Στο «Αχιλλοπούλειο» έχει προταθεί να γίνει δωρεά ενός μηχανήματος υπερβαρικού οξυγόνου από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
Στο «Αχιλλοπούλειο» έχει προταθεί να γίνει δωρεά ενός μηχανήματος υπερβαρικού οξυγόνου από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Την ίδρυση Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου που συνεδρίασε προχθές. Η Μονάδα θα στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα και θα απαρτίζεται από τρεις γιατρούς και πέντε νοσηλευτές. Παράλληλα το Νοσοκομείο προχώρησε στη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη λειτουργία κουρείου και καταστήματος με είδη περιπτέρου και έντυπα, χωρίς, όμως να εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.

Συνεδρίασε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσε και στην ίδρυση Μονάδας Υπερβαρικού Οξυγόνου. Σημειώνεται πως στο «Αχιλλοπούλειο» έχει προταθεί να γίνει δωρεά ενός μηχανήματος υπερβαρικού οξυγόνου από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το «Αχιλλοπούλειο» το έχει αποδεχτεί και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Από τη στιγμή λοιπόν που θα γίνει η αποδοχή της δωρεάς και ο εξοπλισμός θα έρθει στο Νοσοκομείο, θα έπρεπε να δημιουργηθεί και μια αντίστοιχη μονάδα.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην απόφαση να ιδρυθεί η Μονάδα Υπερβαρικού Οξυγόνου (ή Ιατρικής) που θα βοηθήσει σημαντικά διάφορες κατηγορίες πασχόντων. Η ίδρυση της Μονάδας θα προταθεί να ενταχθεί στο νέο Οργανισμό Λειτουργίας του Νοσοκομείου που αυτήν την περίοδο επαναπροσδιορίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα θα στελεχώνεται από τρεις γιατρούς και πέντε νοσηλεύτριες. Μάλιστα η μία νοσηλεύτρια εκδήλωσε ήδη ενδιαφέρον να τοποθετηθεί στη Μονάδα. Η απόφαση για την ίδρυση της Μονάδας θα διαβιβαστεί στο υπουργείο και την 5η ΥΠΕ, ώστε να ενταχθεί και στο νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου. Παράλληλα σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η δωρεά του εξοπλισμού της υπερβαρικής ιατρικής.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο ξεκίνησε τις προσπάθειες για τη μίσθωση χώρων για τη λειτουργία κουρείου, καταστήματος με περιοδικά και είδη περιπτέρου, ακόμη και ανθοπωλείου. Προς το παρόν διενεργήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Το κουρείο θα στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα, ενώ το κατάστημα με τα είδη περιπτέρου στη νέα πτέρυγα στο χώρο του ισογείου.

Ο κ. Ντόκος υπογράμμισε πως η ενεργοποίηση ενός κουρέα είναι απαραίτητη στο Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση ασθενών. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστούν διάφορα περιστατικά να έρχονται ιδιώτες κομμωτές στο Νοσοκομείο, προχωρούμε εμείς στη μίσθωση ενός χώρου για τη λειτουργία κουρείου. Έτσι και το Νοσοκομείο θα έχει έσοδα, και θα υπάρχει μια οργάνωση σε αυτόν τον τομέα. Το ίδιο ισχύει για το ανθοπωλείο, αλλά και το κατάστημα με τα άλλα είδη. Εφόσον το Νοσοκομείο μπορεί νόμιμα να προχωρήσει σε αυτές τις διαδικασίες, γιατί να μην το κάνει;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το