Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Άστατος καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Ο άστατος καιρός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαγνησία
Ο άστατος καιρός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαγνησία

Ο άστατος καιρός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαγνησία, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα κυριαρχήσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι το Πάσχα. Έτσι ενώ σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και η θερμοκρασία θα ανεβεί και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, από τη Δευτέρα ξαναπέφτει, ενώ έρχονται και βροχές.

Η ανομβρία που χαρακτηρίζει τον τρέχοντα μήνα, θα παραχωρήσει τη θέση της σε βροχερό καιρό από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου κ. Θ. Τακούδη. Η θερμοκρασία επίσης θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Από τη Δευτέρα μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, θα επικρατήσουν χαμηλές πιέσεις στην περιοχή μας και αναμένεται να δώσουν αρκετές βροχές, που θα είναι περισσότερες από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης. Η θερμοκρασία τις ημέρες αυτές θα υποχωρήσει λίγο. Την Πέμπτη 25 του μηνός ο καιρός θα είναι καλός και με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή που διανύουμε.

Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία εξάλλου, θέλουν να επικρατεί αρκετά άστατος καιρός με καταιγίδες και βροχές μεσημβρινού και απογευματινού χαρακτήρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή από τις 29 Απριλίου ώς και τις 4 Μαΐου.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε ανοιξιάτικα επίπεδα, ωστόσο όταν σημειώνονται καταιγίδες, τα σκαμπανεβάσματα του υδραργύρου θα είναι αρκετά μεγάλα.

Αναλυτικότερα σήμερα Σάββατο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς.

Στο Βόλο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει 11 μέχρι 20 βαθμούς, στα νησιά 11-19, στη Ζαγορά 8-15 και στα Χάνια Πηλίου 4-10 βαθμούς.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, που θα αυξηθούν προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς.

Η θερμοκρασία αμετάβλητη.

Τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το