Αθλητισμός

Με νίκη «βλέπει» πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός Β. υποδέχεται στις 7 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στα πλέι οφ και στην έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Το σπουδαίο αυτό παιχνίδι θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα (Novasports 3) και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 28ης ημέρας της Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός Βόλου ισοβαθμεί στην 4η θέση με τον ΠΑΟΚ (στην κατάταξη είναι 5ος διότι μειονεκτεί στα μεταξύ τους παιχνίδια) με 41 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να μείνουν ως το τέλος μέσα στην πρώτη πεντάδα προκειμένου να περάσουν στα πλέι οφ και αν νικήσουν σήμερα την Ξάνθη θα έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος διότι τυχόν «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού περιμένουν να εκμεταλλευτούν η Καβάλα (38 β.) και ο Άρης (36 β.) που την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την ομάδα του Βόλου. Ακόμη και η Ξάνθη (35 β.) θα μπει στο «κόλπο» των πλέι οφ αν καταφέρει να «αποδράσει» από το Πανθεσσαλικό με το «διπλό».

Δεν θα ήταν, λοιπόν, υπερβολή να χαρακτηρίζαμε τον σημερινό αγώνα ως τον σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό Βόλου τη φετινή σεζόν, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το «ερυθρόλευκο» συγκρότημα που θα έχει τη βοήθεια χιλιάδων φιλάθλων.

Επιπλέον κίνητρο για τους γηπεδούχους είναι και το ότι θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την άδικη ήττα με 1-0 στον πρώτο γύρο. Σε εκείνο το παιχνίδι οι Βολιώτες ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους, αλλά «πλήρωσαν» την αστοχία τους, καθώς δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμία από τις πολλές και κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Σήμερα και όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες. Ο Πέτερ Ντολεζάι είναι τιμωρημένος, ενώ οι Βιθέντε Μόνχε και Λέαντρο Άλβαρεζ τραυματίες με τον τελευταίο να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την επόμενη Κυριακή. Φυσικά απών θα είναι και ο Κώστας Καπετάνος που βρίσκεται σε «καραντίνα» από τη διοίκηση μια και δεν τα βρήκε μαζί της στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, ενώ η ανάγκη για το νικηφόρο αποτέλεσμα μάλλον θα κάνει τον προπονητή Μάκη Κατσαβάκη να επιλέξει το επιθετικογενές σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Έλντιν Γιακούποβιτς, ενώ στα άκρα της άμυνας θα τοποθετηθούν ο Ζόλταν Σέλεζι δεξιά και ο Γιάννης Ζαραδούκας αριστερά με τους Χαβιέ Τομάς και Χαλίφα Σανκαρέ να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στη μεσαία γραμμή οι Στάθης Ρόκας και Παύλος Μητρόπουλος θα είναι οι δύο κεντρικοί χαφ. Ο Μάριο Μπρέσκα θα κινείται από τα αριστερά και ο Χαβιέ Ουμπίντες από τα δεξιά, ενώ στη γραμμή κρούσης θα είναι οι Ηλίας Σολάκης και Χουάν Μαρτίν.

Στην περίπτωση που ο κ. Κατσαβάκης προτιμήσει το πιο συντηρητικό 4-5-1 τότε αντί του Σολάκη βασικός θα είναι ο Νόε Ακόστα που θα παίξει στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Μπρέσκα θα παίξει δεξιά και ο Ουμπίντες πίσω από τον Μαρτίν.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσία είναι και οι: Ρόκα, Ροντρίγκεζ, Νέμεθ, Αναστασίου, Τικάο, Ψυχογιός και Γκότοβος.

Τα εισιτήρια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της, ενημερώνει πως τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού θα λειτουργούν από τις 17.00.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

* 7€ (Γυναικείο-Παιδικό) στις θύρες 1-12, 13, 14, 17, 26-28, 43-56: είσοδος από 1η και 2η πεζογέφυρα.

* 10€ (πέταλο) στις θύρες 1-12: είσοδος από 1η πεζογέφυρα.

* 20€ στις θύρες 14,17 (κερκίδες 206,207), 26 (Κερκίδα 211): είσοδος από 2η πεζογέφυρα και 43-56 (ανατολική Κερκίδα): είσοδος από 1η Πεζογέφυρα.

* 30€ στις θύρες 13 (κερκίδα 106) και 27, 28 (κερκίδα 111): είσοδος από 2η πεζογέφυρα.

* 50€ στις θύρες 16 (κερκίδα 108): είσοδος από 2η πεζογέφυρα.

Εξάλλου μέτρα ενόψει του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Ξάνθης θα εφαρμόσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 16.00 μέχρι τις 22.00. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος στον ανισόπεδο κόμβο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, καθώς και στο τμήμα της οδού Σταδίου από την κεντρική πύλη του Πανθεσσαλικού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Σταδίου από τις 16.00 μέχρι τις 22.00. Η προσέγγιση θα γίνεται από τον κόμβο Φυτόκου μέσω των οδών Φυτόκου-Αγίου Διονυσίου-Σταδίου-Πανθεσσαλικό και από τον κόμβο Μελισσατίκων μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου-Δοξοπούλου-Σταδίου-Πανθεσσαλικό. Η αναχώρηση των φιλάθλων θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της διαδρομής Σταδίου-Αγ. Διονυσίου-Φυτόκου-Περιφερειακή οδός.

Ανακοίνωση του ΣΦΕΟΒ

Ανακοίνωση για το σημερινό παιχνίδι εξέδωσε ο ΣΦΕΟΒ. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε τους Βολιώτες και γενικότερα τους Μαγνησιώτες φιλάθλους να δώσουν βροντερό «παρών» σήμερα στο Πανθεσσαλικό για τον αγώνα με την Ξάνθη. Όπως με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο πρέπει να γεμίσουμε το στάδιο και να αποδείξουμε ότι δίκαια κατέχουμε την πρώτη θέση στα εισιτήρια από κάθε άλλη επαρχιακή ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μία ακόμη νίκη και θα επικυρώσουμε τη θέση μας στα πλέι οφ. Τα μέλη του ΣΦΕΟΒ θα ενεργοποιηθούν στην ανατολική κερκίδα (απέναντι από τη σκεπαστή) δημιουργώντας ένα μεγάλο και ζωντανό πυρήνα».

Σήμερα παίζουν

οι Παίδες

Σήμερα στις 11 το πρωί στο ΕΑΚ η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού Βόλου υποδέχεται την αντίστοιχη του Πανσερραϊκού για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ Κ-17.  Για το παιχνίδι αυτό διαιτητής ορίστηκε ο κ. Ρούσσης με βοηθούς τους κ.κ. Καπνιά και Ζαχόπουλο, ενώ παρατηρητής θα είναι ο κ. Παγωνόπουλος (όλοι από ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα 19.00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

21. Ρόκας

30. Μητρόπουλος

8. Ουμπίντες

10. Μπρέσκα

77. Σολάκης

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Μ. Κατσαβάκης

ΞΑΝΘΗ

24. Γκσπούρνινγκ

4. Μπέρτος

15. Τζάγκι

25. Βάλλας

28. Κωστούλας

16. Βασιλακάκης

13. Αντεφέμι

11. Λέιτε

20. Μπόατενγκ

34. Καζάκης

9. Σουάνης
Προπονητής:

Ν. Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τουμπακάρης (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το