Photo Gallery, Αθλητισμός

Με απουσίες στην Τρίπολη

Ο Β. Μόνχε θα προφυλαχθεί αύριο για να παίξει στο Κύπελλο. Στην ένθετη φωτογραφία ο Μ. Μπρέσκα παραλαμβάνει το βραβείο Best Goal (φωτό Π. Γιάνναρος)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο τον Αστέρα για τη Σούπερ Λιγκ

* Μπρέσκα: «Ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό»

Κανονικά θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα (17.15, Novasports 3) το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΣΑΠ ανέστειλε την αποχή που είχε εξαγγείλει αν και ούτως ή άλλως οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Αστέρα είχαν ταχθεί κατά αυτής της απόφασης. Με αρκετές απουσίες οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες. Φυσικά την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει για την ομάδα του Βόλου και ο ημιτελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο. «Ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό και να γράψουμε ιστορία» δήλωσε σχετικά ο Μάριο Μπρέσκα κατά τη διάρκεια της χθεσινής βράβευσής του για το γκολ που πέτυχε σε βάρος του Πανσερραϊκού.

Χωρίς αμφιβολία, το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό βρίσκεται στο παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης με τον Ατρόμητο όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 και να προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όμως αύριο Σάββατο, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν και το πρώτο από τα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια τους για τη Σούπερ Λιγκ. Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς και το επόμενο με την Καβάλα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας την έξοδο στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος.

Μόνο αψήφιστα, λοιπόν, δεν παίρνουν τον αυριανό αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους. Θυμίζουμε ότι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, μετρούν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εποχή.

Ωστόσο, οι τραυματίες Χουάν Μαρτίν και Παύλος Μητρόπουλος θα μείνουν εκτός αποστολής, ενώ οι Βιθέντε Μόνχε και Κώστας Καπετάνος μάλλον δεν θα αγωνιστούν για προληπτικούς λόγους. Μάλιστα, ίσως μείνουν και άλλοι βασικοί εκτός ενδεκάδας για να είναι ξεκούραστοι την Τετάρτη.

Βραβεύτηκε ο Μπρέσκα

Ο Μάριο Μπρέσκα παρέλαβε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ το βραβείο του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ για το τέρμα που πέτυχε κατά του Πανσερραϊκού το περασμένο Σάββατο. Το γκολ του Σλοβάκου πήρε το 49,83% των ψήφων, έναντι 48,23% του τέρματος του Σκόκο της ΑΕΚ, ενώ πολύ πίσω έμεινε αυτό του Μήτρογλου του Πανιωνίου, συγκεντρώνοντας μόλις 1,94%. Την απονομή έκανε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Εμμανουήλ Κρατήρας, ενώ ο ίδιος ο Μπρέσκα μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την τιμητική διάκριση και θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ψήφισαν το δικό μου γκολ για καλύτερο της αγωνιστικής. Βέβαια τέτοιου είδους βραβεύσεις αντανακλούν σε όλη την ομάδα που φέτος πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία. Αυτή η πορεία μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Από την πλευρά μου προσπαθώ για το καλύτερο. Έχω πετύχει επτά τέρματα μέχρι τώρα και ευελπιστώ ότι θα σημειώσω και άλλα μέχρι το τέλος της περιόδου».

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός παραδέχθηκε ότι το τέρμα σε βάρος του Πανσερραϊκού δεν ήταν το πιο θεαματικό που έχει πετύχει φέτος: «Το γκολ μου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν σίγουρα καλύτερο από αυτό κόντρα στον Πανσερραϊκό. Νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω πάρει βραβείο και για εκείνο το τέρμα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μάριο Μπρέσκα αναφέρθηκε και στο μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ατρόμητο Αθηνών για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος: «Όλοι στην ομάδα είμαστε περήφανοι για το ότι φτάσαμε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Στο πρώτο ματς με τον Ατρόμητο δεν πήγαμε πολύ καλά, αλλά περιμένουμε με ανυπομονησία τη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό. Είναι ευκαιρία για μας να περάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης και να γράψουμε ιστορία. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το Πανθεσσαλικό και να βοηθήσει στην προσπάθεια που θα καταβάλλουμε»

Από την πλευρά του ο κ. Κρατήρας επεσήμανε: «Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό Βόλου να βραβεύονται οι παίκτες του. Συγχαίρω τον Μάριο Μπρέσκα για τα υπέροχα γκολ που έχει σημειώσει, αλλά και όλους τους ποδοσφαιριστές που μας έχουν κάνει υπερήφανους με τα επιτεύγματά τους. Ελπίζω ότι θα περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και ότι θα τερματίσουμε και στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος συμμετέχοντας στη συνέχεια στα πλέι οφ».

Ο Μήτσιος «σφυρίζει»

στο Αστέρας-Ολυμπιακός

Ο κ. Χρήστος Μήτσιος από την ΕΠΣ Ηπείρου ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιώς) και Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει η κ. Ευθαλία Μήτση (Πειραιώς). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο κ. Χριστόφορος Ζωγράφος από την Αθήνα.

Μπέος: Καμία

σχέση με Πανιώνιο

Σε διάψευση δημοσιευμάτων του αθηναϊκού Τύπου στα οποία αναφερόταν ότι ο κ. Αχιλλέας Μπέος προέτρεψε τους παίκτες του Πανιωνίου να νικήσουν τη Λάρισα, προέβη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Η γραπτή του δήλωση είναι η εξής:

«Σχετικά με σκωπτικές αναφορές περί παρουσίας μου στα αποδυτήρια του Πανιωνίου, έχω να δηλώσω, μετά από τη συστηματική παραπληροφόρηση που διοχετεύεται από μερίδα δημοσιογράφων, το τελευταίο διάστημα, ότι:
Η ομάδα του Πανιωνίου τυχαία την Τρίτη 8 Μαρτίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, προπονήθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και όχι στο αθλητικό κέντρο Κορωπίου. Κατά την παρουσία μου στο member’s club του σταδίου, κάτι που συμβαίνει συχνά στον ελεύθερό χρόνο μου, συνομίλησα με τον προπονητή της ομάδας κ. Τάκη Λεμονή και τον συνεχάρη για την πορεία του Πανιωνίου το τελευταίο διάστημα και τίποτα παραπάνω. Με κανέναν ποδοσφαιριστή δεν συνομίλησα και είναι απολύτως ψευδής η αναφορά, για πιθανή επιστροφή μου στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Πανιώνιος και δηλώνω κατηγορηματικά, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Είναι γελοίο να πιστεύουν κάποιοι ότι εγώ με τυχόν υποδείξεις μου προσπάθησα να πείσω επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να πράξουν το αυτονόητο: να νικήσουν στο επόμενό τους παιχνίδι, τη στιγμή που διακυβεύεται ακόμη και η παρουσία τους στην κατηγορία. Όλα αυτά λοιπόν αποτελούν «σενάρια» κάποιων ευφάνταστων και κακόβουλων δημοσιογράφων και τίποτα άλλο».

Ανάλογη διάψευση έκανε και η ΠΑΕ Πανιώνιος: «Όλα όσα γράφτηκαν, από μερίδα του Τύπου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» τονίζεται στην ανακοίνωση των «κυανέρυθρων».

* Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ επέβαλε χθες πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το