Photo Gallery, Τοπικά

Μεταφορά των Πολεοδομιών στο Σπίρερ


Ξεκίνησε χθες η μεταφορά των πολεοδομικών υπηρεσιών

 

Νέα αντίδραση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας

 


 

 

 

 

Με τις αντιδράσεις των Μηχανικών, που απειλούν ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη,   άρχισε χθες η μεταφορά των πολεοδομικών υπηρεσιών στο κτίριο Σπίρερ.

Η Πολεοδομία της Ν. Ιωνίας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ του Βόλου από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 15 του μηνός.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος υποστηρίζει ότι ζήτησε και έλαβε εγγράφως τη διαβεβαίωση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ότι το κτίριο είναι ασφαλές, μετά και τις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Μηχανικών για προβλήματα στατικότητας που δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία πολλών ατόμων στα γραφεία.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, που για μια ακόμη φορά προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, επανήλθε χθες με νέο έγγραφό του και επιμένει ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τη «διαβεβαίωση» που έδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες για την ασφάλεια του κτιρίου, ως ένα προχειρογραμμένο έγγραφο μέσω του οποίου δεν δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Η επιστολή του Συλλόγου προς τον αντιδήμαρχο έχει ως εξής:

«Σε απάντηση των τριών εγγράφων μας, μέσω των οποίων σας είχαμε εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μας για το κτίριο Σπίρερ, μας αποστείλατε ένα προχειρογραμμένο και ελλιπές έγγραφο (επτάμιση γραμμών) του τμήματος μελετών, στο οποίο περιγράφεται απλώς η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του κτιρίου.

Η απάντηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτει τις επιστημονικά τεκμηριωμένες ανησυχίες μας για τη στατική συμπεριφορά του συνόλου του κτιρίου, τόσο σε (απευκταία) σεισμικά φαινόμενα, όσο και στα επιπλέον φορτία που θα προκύψουν από την επικείμενη συνάθροιση εργαζομένων, μηχανικών και πολιτών στο εν λόγω κτίριο.

Για το λόγω αυτό απαιτούμε την άμεση επανεξέταση του ζητήματος και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα, τόσο των μελών του Συλλόγου μας που καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, όσο και των συναδέλφων μας που θα εκτελούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα σε ένα επικίνδυνο, αφιλόξενο και εργασιακά απαράδεκτο κτίριο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το