Ματιές & Γνώμες

Ματιές 31/05/13

Μια φτυαριά λάσπη

Αγανακτισμένος τηλεφώνησε στην εφημερίδα αναγνώστης για να επισημάνει τους κινδύνους που μπορούν να διατρέξουν πολίτες, εξαιτίας αδιαφορίας των αρμοδίων. Ο άνθρωπος είναι οδηγός δικύκλου και κινδύνευσε να πέσει όταν επιχείρησε να στρίψει από την Ιάσονος στην Κ. Καρτάλη. Αιτία μια μικρή, αλλά όντως επικίνδυνη λακκούβα που υπάρχει πάνω στη διάβαση πεζών. Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τη στήλη πριν λίγο καιρό, αλλά κανείς αρμόδιος δεν φρόντισε να παρέμβει. «Μια φτυαριά λάσπη χρειάζεται για να κλείσει η λακκούβα και δεν βρέθηκε μια Υπηρεσία να τη ρίξει. Θα πρέπει να τραυματιστεί κάποιος για να ευαισθητοποιηθούν» έλεγε ο αναγνώστης.

Γ. Τσ.

 

Όλα τα έχει ο βυθός (ΦΩΤΌ 1)

Λάστιχα από αυτοκίνητα, τελάρα, μπαταρίες σκαφών, καλώδια και πλαστικά ανέσυραν από το βυθό του λιμανιού της Αγ. Κυριακής Τρικέρων τα μέλη της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κ. Ελλάδας την περασμένη Κυριακή. Βούτηξαν εθελοντικά με τον εξοπλισμό τους και καθάρισαν το βυθό, που ρύπαναν κάποιοι ασυνείδητοι…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Αδιάβατα πεζοδρόμια

Αδύνατη έως και επικίνδυνη χαρακτηρίζεται από διερχόμενους πεζούς και μητέρες με μωρά στα καροτσάκια η διέλευσή τους στα πεζοδρόμια της οδού Καραμπατζάκη, στο τμήμα μεταξύ της λεωφόρου Ειρήνης και της Παπαδιαμάντη στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι πολλές αποκολλημένες πλάκες, τα «φουσκωμένα» τμήματα από τις ρίζες των δέντρων και οι αρκετές κακοτεχνίες και φθορές δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών, ενώ καθιστούν αδύνατη την αντίστοιχη των μητέρων με μωρά στα καροτσάκια στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της όχθης του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στην απέναντι πλευρά, όπου βρίσκονται οι κατοικίες, λόγω του στενού πεζοδρόμιου, αλλά και της στάθμευσης οχημάτων στις εισόδους των καθέτων στην Καραμπατζάκη οδών. Σαν από θαύμα γλίτωσαν τα χειρότερα χθες το πρωί μητέρα με το μωρό της στο καροτσάκι. Η γυναίκα δεν μπορούσε να κινηθεί στα πεζοδρόμια, αναγκάστηκε να κατέβει στο οδόστρωμα και λίγο έλειψε η ίδια και το παιδί να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα. Ο λόγος πλέον ανήκει στους αρμόδιους, οι οποίοι οφείλουν να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες σχετικά με την ασφαλή και άνετη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια της Καραμπατζάκη.

Β.Κ.

 

Συνεργασία με Βένετο Ιταλίας

Στο Βένετο της Ιταλίας βρέθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής περιήγησης η ΕΚΠΟΛ. Και ανάμεσα στα θέματα, συζητήθηκε και αυτό της προώθησης συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της περιφέρειας της Βενετίας για θέματα τουρισμού. Σημειώνεται πως το Βένετο είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός πανευρωπαϊκά. Επομένως, όταν συνεργάζεται με το νούμερο ένα σε αυτό θέμα, κάτι θα κερδίσεις.

Φ.Σ.

 

Πιο δύσκολα

Τα πρώτα στοιχεία από τις βαθμολογήσεις των γραπτών δείχνουν ότι φέτος θα είναι μια μάλλον δύσκολη χρονιά για τους υποψήφιους. Βέβαια οι ίδιοι έχουν μια εικόνα, καθώς εξετάστηκαν σε πιο δύσκολα θέματα σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που ελπίζουν οι υποψήφιοι, είναι να πέσουν οι βάσεις. Κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό για τις Πολυτεχνικές και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές. Κουράγιο παιδιά…

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το