Ματιές & Γνώμες

Ματιές 25/04/13

Σμήνη κουνουπιών στους Αγ. Αναργύρους

Παγκόσμια ημέρα κατά της ελονοσίας σήμερα και όπως σημειώνουν δημότες της συνοικίας Αγίων Αναργύρων πλησίον του Κραυσίδωνα, καθημερινά γίνεται χαμός με τα κουνούπια. Χιλιάδες πετούν, κυρίως τις πρώτες βραδινές ώρες 7-8 μ.μ. και όπως επισημαίνουν οι δημότες, σκεφθείτε τι έχει να γίνει μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες και αρχίσουν τα κουνούπια τα τσιμπήματα. Οι δημότες ζητούν πρώτον να καθαριστούν τα πεζοδρόμια και τα εγκαταλειμμένα οικόπεδα της περιοχής από τους θάμνους και τα χόρτα, που έχουν φθάσει στο ύψος δέντρων και δεύτερον, να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί κατά κουνουπιών και μυγών.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Παρεμβάσεις σε οδοστρώματα

Τις τελευταίες μέρες ασφαλτοστρώθηκε ένας από τους δρόμους που δέχεται το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φορτίο της πόλης. Από την οδό Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα περνά μεγάλος αριθμός φορτηγών και οι παρεμβάσεις στην ίδια και στις προεκτάσεις είναι αναγκαίες. Με ανοιχτό το ζήτημα  της αποκατάστασης τομών σε δρόμους του Βόλου από εργασίες που έχουν προηγηθεί ζητούμενο είναι οι παρεμβάσεις να επεκταθούν και σε άλλα προβληματικά οδοστρώματα, αλλά και στο οδικό δίκτυο των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων. Οι παρεμβάσεις θα έδιναν λύσεις ειδικά σε μια εποχή που το κόστος επισκευής των αυτοκινήτων είναι για κάποιους δυσβάστακτο.

Δ.Ρ.

 

Τα ΕΛΤΑ στην Αλόννησο

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων έχει προκαλέσει το γεγονός, όπως υποστηρίζουν, ότι το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο νησί έχει μείνει με έναν υπάλληλο, με αποτέλεσμα να γίνεται με δυσκολία η εξυπηρέτησή τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι επιστολές μπορεί να καθυστερούν ακόμη και δεκαπέντε ημέρες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ που τελικά αναγκάζονται να πληρώσουν σε ορισμένες περιπτώσεις κι πρόστιμα, γιατί δεν τους ξόφλησαν. Για το λόγο αυτό σημειώνουν πως είναι άμεση ανάγκη η ενίσχυση του υποκαταστήματος και με δεύτερο εργαζόμενο.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το