Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 25/04/13

Όλοι «την αγελάδα αρμέγουν»

Καλούνται να καταβάλουν 23% ΦΠΑ, ο ΟΑΕΕ έχει αυξήσει τις εισφορές, ο Δήμος τους ζητεί να πληρώσουν τέλη χρήσης χώρων τραπεζοκαθισμάτων, άδεια μουσικής και τις παλιές οφειλές, ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατακόρυφα λόγω της κρίσης  και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, εμφανίστηκε και η εταιρεία «Ερατώ» για τα συγγενικά δικαιώματα στο Βόλο και ζητεί από καταστηματάρχες χρήματα… Το ανέφεραν χθες οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης στη γενική τους συνέλευση και όπως έγινε γνωστό θα το συζητήσουν στην επόμενη συνέλευσή τους, καθώς πλέον τα όριά τους έχουν εξαντληθεί. Η αγορά είναι η «αγελάδα», που όλοι θέλουν να «αρμέξουν», αλλά που δεν έχει «χορτάρι να φάει».

ΔΗΜΟ.Σ.

 

«Κρύβεται ο δήμαρχος»

Ο καταστηματάρχης που χρωστά στο Δήμο πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας, για να έχει τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση των οφειλών του, έγινε γνωστό χθες στη συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης. Επομένως εύλογα καταστηματάρχης ανέφερε χθες ότι «αν έχω το ποσό της εγγυητικής, γιατί να μην το καταθέσω απευθείας στο Δήμο;». Οι καταστηματάρχες άσκησαν έντονη κριτική στο δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, ότι κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις του κ. Ξηρακιά, ενώ ανέφεραν ότι άλλοι Δήμοι, όπως του Ηρακλείου ή της Ζακύνθου, έχουν ρυθμίσει τις οφειλές.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Η διάσπαση ενόψει

Στη σκιά της κίνησης καταστηματαρχών να ιδρύσουν νέο σύλλογο στο  χώρο των καφέ πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης σε γνωστό παραλιακό τσιπουράδικο. Η πλειονότητα των 60 παρόντων ζήτησε πάντως ενότητα και να μην προχωρήσει ο νέος σύλλογος, γιατί το διαίρει και βασίλευε δεν ωφελεί τον κλάδο.

Τα μηνύματα εξάλλου είναι θετικά για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διασκέδαση, καθώς φαίνεται να συμφωνεί προς την κατεύθυνση αυτή και η τρόικα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ενδιαφέρον 

Γέμισε χθες το αμφιθέατρο «Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλησαν να ενημερωθούν για τα ζητήματα του σχολικού εκφοβισμού. Ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε ένταση λόγω και της κρίσης. Το ενθαρρυντικό είναι πως η εκπαιδευτική κοινότητα δεν αντιμετωπίζει το θέμα ως ταμπού. Δεν το κουκουλώνει, αλλά το ανοίγει και ζητεί συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς.

Φ.Σ.

 

Η φύλαξη

Εγκύκλιο απέστειλε η Μητρόπολη στους ναούς και τα μοναστήρια για να λάβουν μέτρα φύλαξης από τα κρούσματα κλοπών ιερών λειψάνων που έχουν σημειωθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η Μητρόπολη θέτει αρκετούς περιορισμούς, αλλά το θέμα δεν είναι και τόσο εύκολο. Άλλωστε ακόμη και στην τοποθέτηση συναγερμών στους ναούς δεν φαίνεται να έχουν ανταποκριθεί πολλοί.

Φ.Σ.

 

Άθλιο σκηνικό στη ΔΕΥΑΜΒ

Αύριο στη ΔΕΥΑΜΒ θα συζητηθεί το θέμα της ΕΡΓΗΛ. Αυτό που προέχει να τεθεί στο τραπέζι δεν είναι οι διεκδικήσεις της εταιρείας εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ. Η εταιρεία, όπως αποδείχθηκε «βρήκε» και τα έκανε… Προέχει να συζητηθεί γιατί ένα έργο,  που όπως απέδειξε η έρευνα παραδόθηκε σε ποσοστό 50% , έλαβε από την ίδια τη ΔΕΥΑΜΒ πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης και πληρώθηκε πέντε εκατομμύρια ευρώ περισσότερο απ’ ό,τι άξιζε.

Προέχει να συζητηθεί η εξαπάτηση των πολιτών που πλήρωσαν συνολικά μέσω της ΔΕΑΥΜΒ 10 εκατομμύρια για το έργο και αποδείχθηκε ότι η Επιχείρηση  δεν επέβλεπε τις εργασίες, παρότι αυτή ήταν η δουλειά της, παρότι αυτό επέβαλε ο Νόμος.

Χθες δεν «άνοιξε μύτη» στη ΔΕΥΑΜΒ, μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων για το έργο της ύδρευσης. Κανείς δεν θεώρησε ότι οφείλει να παραιτηθεί, μετά τις αποκαλύψεις, της ίδιας της διοίκησης. Επίσης, δεν «έπεσε» κανένα κεφάλι και δεν είδαμε καμία ανακοίνωση του λαλίστατου – μόνο για οικονομικές διεκδικήσεις – Συλλόγου Εργαζομένων

Ενημερωθήκαμε ωστόσο ότι όλοι προσπαθούν σε υπηρεσιακό επίπεδο να βρουν το δικό τους «Τσοχατζόπουλο» και να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε ένα και μόνο πρόσωπο.

Με πράξεις και όχι με λόγια πρέπει να σπάσει τώρα το απόστημα, σε μια Επιχείρηση που είτε απασχολεί την κοινή γνώμη για σκάνδαλα, είτε για τις υπέρογκες οικονομικές απολαβές και απαιτήσεις των στελεχών της.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

«Ραβασάκια»

Τα κατηγορητήρια για τσαπάκια, ΕΡΓΗΛ και άλλες πολλές και διάφορες υποθέσεις, για τις οποίες έχουν καταγγελθεί, έλαβαν χθες υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ.

Τη Μ. Δευτέρα λαμβάνουν κατηγορητήρια και τα μέλη των πρώην διοικήσεων της ΔΕΥΑΜΒ.

«Βουρκωμένη» Δευτέρα, η χειρότερη μέρα…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Ήμαρτον

Ο Παντελής Μαστρογιάννης αποσύρθηκε από την «κούρσα» διεκδίκησης της Νομαρχιακής της ΔΗΜΑΡ γιατί δεν του «έβγαιναν» τα κουκιά. Οι φίλοι και οι σύντροφοί του επιμένουν δημόσια πως αποσύρθηκε γιατί θεώρησε απαξίωση να έχει αντίπαλο από την ώρα που εκτίμησε ο ίδιος ,αλλά και η ομάδα που τον στήριζε ότι ένα πετυχημένο έργο έπρεπε να συνεχιστεί, χωρίς να υπάρχει «υπονόμευση» με την κατάθεση δεύτερης υποψηφιότητας.

Εφόσον κατατέθηκε δεύτερη υποψηφιότητα οι σύντροφοι του Π. Μαστρογιάννη συμπέραναν πολύ λογικά ότι όλα γίνονται για σκοπιμότητες, με φόντο τις δημοτικές εκλογές, ενώ θα συνεχίσουν την εσωκομματική αντιπολίτευση, γιατί όσο να πεις πρόκειται για τεράστιο κόμμα, με μεγάλη απήχηση σε τοπικό επίπεδο, που ανέχεται τους κραδασμούς, τις φωνές, τις τάσεις και λοιπά… δημοκρατικά.

Εδώ αλλάζει προπονητή η Μπάγερν στην οποία υποκλίνεται όλη η υφήλιος και στη ΔΗΜΑΡ , θέλουν να «κατσικώνονται» στις καρέκλες  με την ταμπέλα του επιτυχημένου… Και όλα αυτά υποστηρίζονται δημόσια μέσα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις.

Ήμαρτον, πόσα πια να αντέξουμε οι δύστυχοι ακροατές…

Στο διά ταύτα τώρα, αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι στη ΔΗΜΑΡ, όπου προ πολλού  έχουν διασπαστεί, ο νέος στόχος που τέθηκε από το τμήμα που πλέον αποτελεί «αντιπολίτευση», είναι να μη δώσει  επίσημα «χρίσμα» ο Φώτης Κουβέλης στις δημοτικές εκλογές.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το