Ματιές & Γνώμες

Ματιές 18/04/13

Ώρα κοινής ησυχίας: Τι είναι αυτό;

Ώρα 3 χθες το απόγευμα και η λαϊκή αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης στην οδό Μακρυγιάννη δεν είχε ακόμη κατεβάσει ρολά. Εκείνη την ώρα μάζευαν την πραμάτεια τους οι έμποροι, για να εμφανιστούν γύρω στις 3.30 τα μηχανήματα καθαρισμού και οι οδοκαθαριστές του Δήμου Βόλου. Όσον αφορά στα περί κοινής ησυχίας, ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού… Εδώ εφαρμόζεται ο νόμος της ζούγκλας: Ο θάνατός σου, η ζωή μου.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Το παρκάρισμα

Την αντίδραση εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αρκετοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον αύλειο χώρο του 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, από την πλευρά που είναι η είσοδος των εργαστηρίων. Και τι θα γίνει, άμα συμβεί ένα ατύχημα; Το φαινόμενο είναι πιο έντονο τις απογευματινές ώρες, όπου φοιτούν και αρκετοί ενήλικες φοιτούντες. Αλλά ο αύλειος χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται από τους μαθητές.

Φ.Σ.

 

Ακόμα

Ακόμα φοράνε τα νάιλον «ρουχαλάκια» τους οι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν στο Βόλο και δεν έχουν αποδοθεί σε χρήση.

Τι περιμένουν στο Δήμο για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία των κάδων; Να τους κάνουν τα πρώτα τους γενέθλια και μετά; Στο μεταξύ στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου όλοι γνώριζαν την τύχη που θα είχε κάθε δημόσια υποδομή που θα τοποθετούνταν στο συγκεκριμένο σημείο, άρχισαν οι καταστροφές των κάδων, από τους συνήθεις υπόπτους, που δεν σέβονται τίποτα και κανένα σε αυτή την πόλη.

Και αχρησιμοποίητοι οι κάδοι και βανδαλισμένοι.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

«Παγίδες»

Ως επιτακτική χαρακτηρίζεται από διερχόμενους οδηγούς, επαγγελματίες και μη, η ανάγκη άμεσης κατά το δυνατόν εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της βατότητας σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες. Οδηγοί κάνουν λόγο για «παγίδες» που δημιουργούνται από τις πολλές ομολογουμένως κακοτεχνίες και φθορές στο οδόστρωμα, με συνέπεια να προκύπτουν κίνδυνοι πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και φθορών στα διερχόμενα οχήματα. Οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν πλέον και οι απαιτούμενες εργασίες πρέπει να αρχίσουν να εκτελούνται το συντομότερο δυνατό σε όλα τα σημεία, τα οποία αποτελούν «παγίδες», προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με ασφάλεια και οι οδηγοί να μην αναγκάζονται σε επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Β.Κ.

 

Η πλατεία Αγ. Βασιλείου

Επικίνδυνα έχουν γίνει κάποια από τα παιχνίδια στην παιδική χαρά, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου. Από το σπιτάκι της τσουλήθρας έχει αφαιρεθεί ένα κομμάτι και τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν αναρρίχηση για να χρησιμοποιήσουν το παιχνίδι. Επειδή, όμως, αυτή η κίνηση των παιδιών εμπεριέχει κινδύνους, γονείς ζητούν την παρέμβαση της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας.

Γ. Τσ.

 

Συνεχή παράπονα

Συνεχή είναι τα παράπονα δημοτών για χορταριασμένα πεζοδρόμια. Χθες μας ανέφεραν το πεζοδρόμιο της Ιωλκού, στο ύψος της Αχιλλοπούλου. Επίσης αναφέρθηκε ότι ο χώρος που προοριζόταν για πάρκο στη διασταύρωση Λασκαράτου και Ταρσέντη, κοντά στο σχολικό συγκρότημα που υπάρχει στην περιοχή, αλλά και στις φυλακές. Το οικόπεδο έχει γεμίσει από χόρτα που φτάνουν και τα δύο μέτρα και οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία, αλλά και οι περίοικοι φοβούνται ότι θα εμφανιστούν φίδια.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το