Ματιές & Γνώμες

Ματιές 16/04/13

Ματιές 16/04/13

Είσοδος σε κακά χάλια

Σαν «πιάνεις» την οδό Λαρίσης, στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου μέχρι την είσοδο του Βόλου, ο δρόμος, εκτός από θεοσκότεινος και με προβλήματα βατότητας, έχει στο διάζωμά του και άφθονους θάμνους, που έχουν ψηλώσει τόσο, ώστε ξεπερνούν και το ύψος αυτοκινήτου… Μήπως η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πρέπει να μεριμνήσει για την αποψίλωση των θάμνων; Το επισημαίνει Βολιώτης που επισκέφθηκε προχθές τη Λάρισα, όπου θάμνοι δεν υπήρχαν στα διαζώματα των εισόδων της πόλης και τα Τρίκαλα, όπου επίσης είχε γίνει αποψίλωση. Μόνον η είσοδος του Βόλου παραμένει σε κακά χάλια απ’ όλες τις απόψεις.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ασκέπαστοι κάδοι

Πολλοί κάδοι απορριμμάτων σε διάφορα σημεία του Βόλου δεν έχουν καπάκια. Αυτό υποστηρίζουν αναγνώστες αναφέροντας ως παράδειγμα κάδους που υπάρχουν στις οδούς Δημ. Γεωργιάδου και Αναλήψεως. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν, δεν είναι μόνο αισθητικό, έχει να κάνει και με την προστασία της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα, τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία το πρόβλημα της δυσοσμίας θα γίνει πιο έντονο. Ζητούν δε από το Δήμο να προχωρήσει στην αντικατάσταση ή στην επιδιόρθωση των κάδων.

Γ. Τσ.

 

Η ορατότητα

Σύνηθες το φαινόμενο πλέον οι οδηγοί ΙΧ να παρκάρουν το όχημα ακριβώς στη γωνία από τα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα για όσους θέλουν να διασχίσουν κάθετα το δρόμο. Λόγω μάλιστα και της έλλειψης θέσεων πάρκιν το κακό έχει παραγίνει και οι κίνδυνοι να προκληθούν ατυχήματα είναι μεγάλοι. Η ορατότητα λοιπόν στις διασταυρώσεις των οδών είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ελέγξουν οι αρμόδιοι φορείς.

Φ.Σ.

 

Μαθητικός τουρισμός

Έντονη ήταν η παρουσία το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη μας των μαθητών από άλλα μέρη στο πλαίσιο των εκδρομών που πραγματοποιούν. Κατά ομάδες κινούνταν στις καφετέριες, τα τσιπουράδικα, τα μπαράκια δίνοντας μια άλλη ζωντάνια στην τοπική αγορά. Ο μαθητικός τουρισμός είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επενδύσει η πόλη μας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της χώρας με πλούσια φυσική ομορφιά.

Φ.Σ.

 

Χορταριασμένα πεζοδρόμια

Αδιάβατα είναι πολλά πεζοδρόμια στο Βόλο, καθώς δεν βρέθηκε κάποιος να τα καθαρίσει και τα χόρτα έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο. Το πρόβλημα, όπως σημείωσε αναγνώστρια, εντοπίζεται κυρίως έξω από εγκαταλελειμμένες μονοκατοικίες και ανέφερε χαρακτηριστικά τα πεζοδρόμια Αθ. Διάκου και Παλαμά, Αθ. Διάκου και Μαγνήτων, αλλά και άλλα σημεία της πόλης.

Εξίσου σημαντικό είναι και το πρόβλημα με τις αυλές παλιών αρχοντικών, σε κεντρικά σημεία της πόλης, που δεν κατοικούνται. Εκεί μπορεί να βρει κανείς από πεσμένα δένδρα μέχρι κουτιά από κονσέρβες με τις οποίες κάποιοι φιλόζωοι ταΐζουν αδέσποτες γάτες και σκύλους.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εικόνα που αδικεί την πόλη μας, λένε αναγνώστες.

Γ. Τσ.

 

Οι καλοί χριστιανοί

Κυριακή απόγευμα, σε καφέ του κέντρου, πελάτες καλούν την Τροχαία για να γράψει παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στη συμβολή των οδών Ογλ με Ερμού, τα οποία δεν επέτρεπαν ούτε τη διέλευση απορριμματοφόρου.

Η Τροχαία εμφανίζεται, οι παράνομοι «έσκασαν μύτη», έλαβαν τις συστάσεις τους και αποχώρησαν σαν κύριοι. Ο ένας μάλιστα δεν διέθετε ούτε πινακίδες στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και ουδείς αναρωτήθηκε πώς κυκλοφορεί.

Οι πολίτες που κάλεσαν την Τροχαία επικοινώνησαν ξανά με την Υπηρεσία και αναρωτήθηκαν γιατί οι παράνομοι αντιμετωπίζονται με «χριστιανικούς» όρους, οι οποίοι μπορεί να είναι και παρεξηγήσιμοι, και δεν έλαβαν κλήση. Απάντηση καμία.

Οι πολίτες πάντως έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για την «μάχιμη» αυτή Υπηρεσία, που όχι μόνο απουσιάζει από την καθημερινότητα της πόλης, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της, ακόμα και όταν την καλούν.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το