Αθλητισμός

Μαρινάκης εναντίον Μπιτσαξή

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ εξαπέλυσε επίθεση στον Γ.Γ.Α σε συνέντευξη Τύπου

Σε όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τη Σούπερ Λιγκ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. Ο «ισχυρός άνδρας» της Σούπερ Λιγκ ζήτησε την προστασία του πρωταθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και τη συμβολή όλων για την αναβάθμιση της διοργάνωσης.
«Σύντομα ολοκληρώνεται μία πενταετία της Σούπερ Λιγκ. Σίγουρα υπήρχαν προβλήματα, όμως δεν ήταν όλα άσχημα, όπως είπε ο κ. Μπιτσαξής. Επίσης η λίγκα δεν έχει σκοπό να γίνει κατηχητικό. Σίγουρα ένα πρωτάθλημα που θα οργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανένα. Εμείς οφείλουμε να αποδείξουμε τα αντίθετα. Αντί για φανταστικούς πολέμους, ας μιλήσουμε ειλικρινά και με στοιχεία. Όχι εντυπωσιασμοί. Αν θέλει να πατάξει την βία και εμείς μαζί του. Εδώ και καιρό έχω καταθέσει τους ίδιους νόμους με την UEFA, όμως κανείς δεν αντιδρά. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις. Πότε μας παρουσίασαν το έργο τους; Μόνο δηλώσεις. Έχουμε τον πιο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα. Κάθε χρόνο πληρώνουμε όλο και περισσότερα. Γιατί κανείς δεν μας ενημερώνει τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα; Γιατί δεν έχουμε συλλήψεις; Αυτοί που τα σπάνε δεν ασχολείται κανείς μαζί τους» είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία για διάφορους λόγους διογκώνονται.
«Το πρωτάθλημά μας απασχολεί ένα μεγάλο μερίδιο κόσμου, έχει προβλήματα, όμως λόγω της έλλειψης προσοχής διογκώνονται. Πιστεύω πως έχουμε αξιόλογους διαιτητές και οργάνωση, απλά πρέπει να πιστέψουμε και να βοηθήσουμε τη διοργάνωση. Πρέπει να δυναμώσουμε τις μικρές ομάδες και εν μέρει το καταφέραμε. Φέτος, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα μείνουν και ποιες θα πέσουν κατηγορία. Το κράτος από την πλευρά του δεν πληρώνει τίποτα για την υποδομή. Τί έγιναν τα στάδια που έφτιαξε το κράτος; Ακόμα και στην ΕΠΟ η λίγκα καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο ΟΠΑΠ δεσμεύεται με συμβάσεις και όχι από τις αποφάσεις του γραμματέα αθλητισμού. Το μόνο που λέτε είναι αυξήστε τις ποινές και καμία πρόταση. Ο κ. Κομνηνός θα σας παρουσιάσει τα στοιχεία για τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Πρέπει κάποιος να συντονίσει το φαινόμενο της βίας. Να μην πριονίζεται το κλαδί που κάθεστε. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να στηρίζεται. Το ποδόσφαιρο προσφέρει έξοδο από τα προβλήματα. Ας μην ας ξεχνάμε όλα αυτά».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε: «Λάθη γίνονται, καθώς είναι ένας νέος συνεταιρισμός, ο οποίος έχει κάνει βήματα μπροστά και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και στην συνέχεια. Πιστεύει κάποιος πως η λίγκα δεν θέλει ένα καλό και καθαρό πρωτάθλημα. Το εφετινό πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον και εμείς είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά και στα υπόλοιπα είμαστε ενωμένοι, γιατί βαλλόμαστε πανταχόθεν.
Η Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερα το προϊόν. Οι ομάδες είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για ένα καλό προϊόν. Αν αυτό εκφυλιστεί, τότε που θα απευθύνεται. Υπάρχουν προβλήματα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Ο γενικός διευθυντής της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, αναφέρθηκε στα έργα και ημέρες της Σούπερ Λίγκας: «Φέτος έχουμε το πιο αυστηρό πρόγραμμα αδειοδότησης, αναβάθμιση πρωταθλήματος, κάνουμε επιθεωρήσεις στα γήπεδα και στις ΠΑΕ, αγωνιστικό πρόγραμμα και πως μπορεί να γίνει πιο δίκαιο.
Όσον αφορά στα εισιτήρια, σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν το δικό τους γήπεδο και μπορούμε να πούμε πως έχουμε σχεδόν 2.000.000 θεατές τον χρόνο. Έχουμε αύξηση 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό και έσοδα στις ομάδες.
Αναφορικά με τις χορηγίες, την πρώτη σεζόν είχαμε 10 εκ. ευρώ έσοδα, φέτος έχουμε 70 εκ. ευρώ έσοδα, λόγω των συμφωνιών που έχουμε κάνει σε τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα. Αυτός είναι και ο ρόλος της λίγκας, να εξασφαλίζουμε έσοδα για τις ομάδες και την ΕΠΟ. Πολλά πάνε επίσης και στην Ένωση Β` & Γ` Εθνικής, σε συμφωνία που έχουμε. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στην λίγκα. Είναι ανώνυμος εταιρία. Είναι ανταποδοτική σύμβαση. Εμπορική συμφωνία.
Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Όλες οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν αυξημένα έσοδα, υπάρχουν πολλές ομάδες από την περιφέρεια (8 από αστικά κέντρα, 8 από την επαρχία). Οι ομάδες παίρνουν μπόνους ανάλογα με τους βαθμούς που έχουν στο πρωτάθλημα. Κάθε νίκη για μία ομάδα είναι περίπου 60.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την ανταγωνιστικότητα. Εμείς διοργανώνουμε τα παιχνίδια και ως λίγκα έχουμε την ευθύνη της διοργάνωσης και των εσόδων.
Σχετικά με το θέμα της βίας, εμπλέκεται και η Αστυνομία και η Πολιτεία και η λίγκα όμως. Η Αστυνομία είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την διοργάνωση ενός αγώνα. Φέτος δεν είχαμε ούτε έναν αγώνα που έγιναν επεισόδια μεταξύ οπαδών άλλων ομάδων. Είχαμε μόνο οπαδούς εναντίον της Αστυνομίας.
Οι εταιρίες σεκιούριτι, βάσει νόμου αρμόδια είναι η πολιτεία για την εκπαίδευση τους. Αυτοί τους δίνουν άδειες. Οπότε δεν είναι θέμα της λίγκας. Για τα γήπεδα μόνο 2 από τα 15 ανήκουν στις ΠΑΕ. Όλα τα άλλα ανήκουν στο δημόσιο. Άρα η πολιτεία έχει την ευθύνη για την αδειοδότηση τους. Σε όλους τους αρμόδιους έχουμε κάνει προτάσεις. Η απάντηση είναι να κάνουμε πιο αυστηρές ποινές. Χρηματοδοτούμε αποκλειστικά το έργο της Αστυνομίας στην πάταξη της αθλητικής βίας. Πέντε εκ. ευρώ δώσαμε φέτος.
Σχετικά δε με την Αστυνομία, δίνεται το 10% από τα τηλεοπτικά στην Αστυνομία, η λίγκα ζητάει να πάνε στην τσέπη του Αστυνομικού και όχι σε ένα ταμείο. Για να έχουν κίνητρο να πηγαίνουν στο γήπεδο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το