Αθλητισμός

«Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Τονίζει ο αρχηγός του Ολυμπιακού Β. Λέαντρο Άλβαρεζ σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει την εκτίμηση και των σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων με το ποδόσφαιρο που παίζει και με την πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν μια θέση στα πλέι οφ. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξαιρετική παρουσία του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά είναι αναμφίβολα ο Λέαντρο Άλβαρεζ. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» ήρθε πριν από τρία χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου και έζησε από κοντά όλη την πορεία της ομάδας. Από την Β’ Εθνική και την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, έως την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία. Ο 30χρονος Αργεντινός μέσος μιλά σήμερα στη «Θ» για την φετινή χρονιά, τις προσωπικές του εμπειρίες, αλλά και το πώς βλέπει τη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό.

Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής αγωνιστικής περιόδου και ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε ως όνειρο;

Όταν ξεκινούσε η χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου η αισιοδοξία ήταν μεγάλη απ’ όλους. Τόσο η διοίκηση και εμείς οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι φίλαθλοι πιστεύαμε πως η ομάδα θα είχε μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, στην πρώτη της χρονιά στη Σούπερ Λιγκ ύστερα από 20 χρόνια.

Ωστόσο, ο στόχος που θέσαμε, ως νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία, ήταν η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε νωρίς την σωτηρία και όσο αυτό κι αν φαίνεται εύκολο, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ μέσα στο γήπεδο και όλοι οι παίκτες δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα για τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία, τόσο νωρίς, όταν βλέπουμε ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία να κινδυνεύουν ή να βρίσκονται πίσω από μας στη βαθμολογία.

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, βλέπουμε πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και θα παλέψουμε με πάθος γι’ αυτό. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και από εμάς του ίδιους εξαρτάται αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει στο τέλος να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος δεν επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας, όπως φάνηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα, όπου ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το «διπλό»;

Εάν δεν είναι η πιο σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά, είναι μια από τις πιο σπουδαίες. Μπορεί να κερδίσαμε φέτος τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, την ΑΕΚ δύο φορές, ωστόσο, το παιχνίδι «κλειδί» ήταν αυτό με την Καβάλα και τη νίκη που σημειώσαμε θα την χαρακτήριζα πολύ σπουδαία.

Αν μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, χάναμε στην Καβάλα και μέναμε εκτός πεντάδας θα χαλούσαμε την καλή εικόνα που έδειξε αυτή η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα ήταν κρίμα για τον Ολυμπιακό να «γκρεμίσει» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ό,τι με κόπο έχτισε όλη τη σεζόν. Στο παιχνίδι με την Καβάλα η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, πήρε τους τρεις βαθμούς και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την συμμετοχή στα πλέι οφ.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει αποσπάσει 23 βαθμούς εκτός έδρας και 18 στο Βόλο. Γιατί δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει στο βαθμό που θα μπορούσε το Πανθεσσαλικό;

Το χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού του Ολυμπιακού είναι οι αντεπιθέσεις. Στα εκτός έδρας ματς βρίσκουμε πιο εύκολα τους κενούς χώρους για να φτάνουμε στο γκολ και αυτό μας έχει δώσει πολλούς βαθμούς μακριά από το Βόλο. Στο γήπεδό μας, εκ των πραγμάτων, η τακτική που εφαρμόζουμε είναι διαφορετική, από τη στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ομάδες με πιο κλειστές άμυνες και να δημιουργήσουμε εμείς παιχνίδι. Οι φίλαθλοι μας βοηθούν σε κάθε παιχνίδι έδρας με την παρουσία τους, όμως και η πίεση που υπάρχει για την κατάκτηση της νίκης, μας επηρεάζει στο παιχνίδι μας. Υπήρχαν, ωστόσο, και ματς που δεν καταφέραμε να τα κερδίσουμε εξαιτίας της αδυναμίας μας να μετατρέψουμε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πολλές φορές η μεγάλη θέληση για τη νίκη φέρνει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Είσαι ένας από τους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού της ομάδας. Ο τραυματισμός σου στην Καβάλα θα σου στερήσει την συμμετοχή στον αγώνα με την Ξάνθη. Πότε υπολογίζεται πως θα είσαι και πάλι έτοιμος να βοηθήσεις την ομάδα;

Δεν πιστεύω να είμαι έτοιμος να παίξω στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Μακάρι να ήμουν καλά και να μπορούσα να αγωνιστώ αν γινόταν και αύριο. Καταλαβαίνω, ωστόσο, πως έχουμε μπροστά μας και άλλα παιχνίδια, δύσκολα, στα οποία όσα λιγότερα αγωνιστικά προβλήματα έχουμε, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον Ολυμπιακό. Αναφέρομαι και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Όσο διάστημα θα είμαι εκτός, θα βρίσκομαι πάντα κοντά στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Μακάρι να είμαι έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο παιχνίδι με τον Άρη.

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη οι απουσίες θα είναι αρκετές. Πως αντιμετωπίζει η ομάδα το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Μας δίνεται η ευκαιρία να κερδίσουμε την Ξάνθη και να κάνουμε ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την συμμετοχή μας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, μετά τη νίκη στην Καβάλα. Θα έχουμε τον κόσμο στον πλευρό μας και θα πρέπει να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας με μια νίκη που θα μας φέρει πολύ κοντά στο μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει. Με δουλειά, υπομονή και συγκέντρωση στο παιχνίδι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Στα τρία χρόνια που βρίσκεσαι στην ομάδα έζησες από κοντά όλη την πορεία του Ολυμπιακού από την Β’ Εθνική μέχρι τη Σούπερ Λιγκ. Ποιες στιγμές θα σου μείνουν αξέχαστες;

Με τον Ολυμπιακό έχω ζήσει και καλές, αλλά και άσχημες στιγμές. Τον πρώτο χρόνο στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν δύσκολα, πέρυσι πανηγύρισα με την ομάδα την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και φέτος έχω ζήσει ορισμένες στιγμές που δεν πρόκειται να τις ξεχάσω ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό Βόλου και αυτό δεν είναι εύκολο για έναν ξένο παίκτη. Οι επιτυχίες της ομάδας έχουν ανεβάσει και τις δικές μου μετοχές, ως ποδοσφαιριστή και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην καριέρα και στη ζωή μου. Έχω «δεθεί» συναισθηματικά μ’ αυτή την ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και σε κάθε παιχνίδι υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το