Photo Gallery, Αθλητισμός

Απογοήτευσε η Νίκη

Ηττήθηκε 2-0 στην Φιλιππιάδα από τον Εθνικό για τη Football League 2

Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Νίκη στη Φιλιππιάδα κόντρα στον τοπικό Εθνικό και μοιραία έχασε με 2-0 στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League 2. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ με τους Μιχάλη (1’) και Φλορένσιο (12’) και διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος, αναγκάζοντας την ομάδα του Βόλου σε μία οδυνηρή ήττα.

Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα και η Νίκη έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος σε εκτός έδρας αγώνα το άσχημο αγωνιστικό της πρόσωπο. Έτσι, η ήττα της από τον Εθνικό Φιλιππιάδας με 2-0 ήρθε φυσιολογικά και είναι η ένατη φετινή μακριά από το «Παντελής Μαγουλάς» και 11η συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «κυανόλευκοι» έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου, αφού πλέον υπολείπονται επτά βαθμών της πρωτοπόρου Επανομής, πέντε του Φωκικού και δύο των Γιαννιτσών, ενώ ισοβαθμούν με την Καλλονή. Ωστόσο, η Νίκη έχει δώσει έναν αγώνα παραπάνω από την Επανομή και δύο από τα Γιαννιτσά και την Καλλονή.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός της Νίκης Βέλικο Ντόβενταν παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-5-1 και διάταξη 4-1-4-1, αφού προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα αμυντικό χαφ και τέσσερις παίκτες μπροστά του. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, αλλά τα όποια σχέδιά του πήγαν …στράφι λόγω της άσχημης εξέλιξης που είχε ο αγώνας από τα πρώτα λεπτά.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπαϊμάκης. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Στουρνάρας και στο αριστερό ο Τσερκέζος, ενώ το δίδυμο των σέντερ μπακ αποτελούσαν οι Μαϊστρέλλης και Καλαμιώτης. Σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Μακράκης. Μπροστά του στον άξονα κινούνταν οι Νάστος και Βλάχος, ενώ στα πλάγια έπαιζαν οι Πετράς (δεξιά) και Ντάνισιτς (αριστερά), που βοηθούσαν τον Όλιβερ ο οποίος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Πλήρης αιφνιδιασμός

στα πρώτα λεπτά

Στα πρώτα 20 λεπτά η Νίκη δεν υπήρχε στο γήπεδο και αυτό το πλήρωσε, αφού δέχθηκε δύο τέρματα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπλήρωση του  πρώτου λεπτού άνοιξαν το σκορ. Ο Φλορένσιο με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Μιχάλη που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαϊμάκη.

Το γκολ αυτό κυριολεκτικά «πάγωσε» τους «κυανόλευκους» που πριν καλά-καλά συνέλθουν βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Ήταν στο 12’ όταν ο Μιχάλης κέρδισε κατά κράτος τις διαδοχικές μονομαχίες με τον Στουρνάρα και τον Καλαμιώτη και πάσαρε στον Φλορένσιο, που με τη σειρά του απέφυγε τον Μαϊστρέλλη και με σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Μπαϊμάκη.

Ο Βέλικο Ντόβενταν βλέποντας την ομάδα του να παραπαίει και να παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα απέσυρε από τον αγώνα τον Καλαμιώτη και πέρασε στη θέση του τον Καρακώστα. Ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ ο Μακράκης γύρισε στην άμυνα ως παρτενέρ του Μαϊστρέλλη. Η αλλαγή αυτή ωφέλησε τη Νίκη, αφού βελτιώθηκε η αμυντική της λειτουργία, αλλά η εξέλιξη του σκορ δεν άφηνε περιθώρια στους «κυανόλευκους» που πλέον έπρεπε να ρισκάρουν.

Στο 21’ ο Λόλας εξουδετέρωσε το απ’ ευθείας φάουλ του Πετρά, ενώ στο 23’ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να μειώσουν το σκορ όταν ο Στουρνάρας σέντραρε και ο Μακράκης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ντάνισιτς που σούταρε στο δοκάρι. Η Νίκη έχασε καλή ευκαιρία και στο 41ο λεπτό, όταν ο Πετράς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ σε μία φάση που και ο ίδιος φάνηκε να μπερδεύεται βλέποντας συμπαίκτες και αντιπάλους να σταματούν, νομίζοντας πως στη φάση υπήρχε οφσάιντ.

Καλύτερη εικόνα

στην επανάληψη

Στην ανάπαυλα ο Στουρνάρας έδωσε τη θέση του στον Ναβαρέτε που έπαιξε στη μεσαία γραμμή, ενώ ο κ. Ντόβενταν έδωσε εντολή και στον Μαϊστρέλλη να αφήσει την άμυνα και να παίξει δίπλα στον Όλιβερ, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και στο 47’ ο Πετράς έκανε το γέμισμα με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και είδε τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει στο πάνω μέρος του δοκαριού.

Όμως η μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη χάθηκε στο 52’ όταν ο Μαϊστρέλλης εκτέλεσε φάουλ και ο Λόλας απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία. Όμως η φάση δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Ντάνισιτς πήρε το ριμπάουντ, αλλά σούταρε πάνω στον πεσμένο τερματοφύλακα του Εθνικού.

Στο τελευταίο μισάωρο ο κ. Ντόβενταν «ανακάτεψε την τράπουλα» ξανά, αφού ο Ντάνισιτς αγωνίστηκε σε θέση σέντερ φορ, μαζί με τον Μαϊστρέλλη, μια και ο Όλιβερ που δεν φάνηκε καθόλου στο ματς αντικαταστάθηκε από τον Κιπτίου, ο οποίος αγωνίστηκε αριστερά στο κέντρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν να προασπίσουν το προβάδισμά τους και έπαιζαν με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 73’ ο Μπούρμπος σέντραρε και ο Φλορένσιο έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η ατυχία «χτύπησε» τον Εθνικό στο 84ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακάς του Λόλας τραυματίστηκε και βγήκε από το παιχνίδι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν κάνει και τις τρεις αλλαγές τους (οι δύο αναγκαστικές) και όχι μόνο συνέχισαν με 10 παίκτες, αλλά και την εστία τους την υπερασπίστηκε ο αμυντικός Βαγγέλης Γατσέλος.

Ο τελευταίος φάνηκε αρχικά να …τρέμει κάτω από τα δοκάρια σε μία θέση ασυνήθιστη γι’ αυτόν, αλλά η Νίκη δεν το εκμεταλλεύτηκε. Μέχρι τη λήξη του αγώνα έγινε μόνο ένα σουτ από τον Μακράκη στο 89’. Όμως η μπάλα πήγε πάνω στον κατά συνθήκη τερματοφύλακα του Εθνικού που απέκρουσε και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του.

Εθνικός-Νίκη 2-0

15. Λόλας

23. Μούτας

(27. Τριάντος 38’ λ.τ.)

16. Γατσέλος

4. Παλιάγκας

5. Μπαλάφας

6. Λέντζος

20. Μπασιούκας

(21. Κόλλινς 67’)

17. Ηλίας

31. Μπούρμπος

99. Μιχάλης

(22. Ντέτσικας 74’ λ.τ.)

9. Φλορένσιο

1. Μπαϊμάκης

72. Στουρνάρας

(19. Ναβαρέτε 46’)

77. Τσερκέζος

55. Μαϊστρέλλης

2. Καλαμιώτης

(13. Καρακώστας 19’)

16. Μακράκης

6. Βλάχος

20. Νάστος

7. Ντάνισιτς

14. Πετράς

35. Όλιβερ

(17. Κιπτίου 63’)

Σκόρερ: 1’ Μιχάλης, 12’ Φλορένσιο

Κίτρινες: Μούτας, Λέντζος, Μπαλάφας, Φλορένσιο-Βλάχος, Καρακώστας.

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)

Βοηθοί: Κεντζιόπουλος, Κωτούλας (Κοζάνης)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το