Photo Gallery, Αθλητισμός

Μακρύς ο δικαστικός αγώνας για τον Ολυμπιακό Β.

Τις επόμενες κινήσεις μελετά η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προκειμένου το βολιώτικο συγκρότημα να διεκδικήσει, μέσω των διοικητικών δικαστηρίων, την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η χρονιά φέτος ουσιαστικά πάει χαμένη, καθώς η ομάδα μετά από 74 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Το αίτημα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για συμμετοχή της ομάδας Κ-20 στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής αποσύρθηκε, μετά από κοινή απόφαση των διοικήσεων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη και πλέον αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ-20 και Κ-17, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στον… αέρα.

Αύριο το απόγευμα πρόκειται να υπάρξει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο συνάντηση των παικτών των δύο ομάδων και των προπονητών με μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις. Ήδη η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ, ζητώντας να πληροφορηθεί άμεσα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (η απάντηση αναμένεται σήμερα) τι ισχύει στην περίπτωση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που ανήκουν στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να μην αγωνίζεται φέτος σε κανένα πρωτάθλημα.

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα αναφέρουν διοικητικοί κύκλοι της ΕΠΟ, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του συλλόγου είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν σε ομάδα της αρεσκείας τους. Ωστόσο, εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου τη νέα αγωνιστική περίοδο συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα υποχρεούνται να επιστρέψουν στην ομάδα στην οποία ανήκουν.

Μεταγραφική περίοδο υπάρχει τον Ιανουάριο, εκτός και αν γίνει αίτημα στην ΕΠΟ, προκειμένου αυτοί οι ποδοσφαιριστές κατ’ εξαίρεση να μεταγραφούν σε άλλους συλλόγους μέσα στον Δεκέμβριο, λόγω της ειδικής περίπτωσης που έχει προκύψει με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ να καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία δεν επανεξετάστηκε ο φάκελος της ΠΑΕ στις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστηρίξουν τόσο η ΕΠΟ, όσο και η ΟΥΕΦΑ έλλειψη έννομου συμφέροντος, πράγμα που θα είναι μοιραίο για τη συνέχιση των ανοιχτών υποθέσεων που υπάρχουν στο CAS.

Οι κινήσεις θα γίνουν από την υπάρχουσα διοίκηση που είναι διορισμένη από το Πρωτοδικείο Βόλου, η θητεία της οποίας λήγει τον Φεβρουάριο 2012.

 

Στηρίζει ο Ερασιτέχνης

τον δικαστικό

αγώνα της ΠΑΕ

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου τονίζει πως θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον δικαστικό αγώνα που κάνει η ΠΑΕ για τη δικαίωσή της, ενώ ζητά από τους φιλάθλους να στηρίζουν ενεργά όλα τα τμήματα που εξακολουθούν να αγωνίζονται. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά από την κοινή ανακοίνωση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του  Συλλόγου, η στήριξη του δικαστικού αγώνα της Π.Α.Ε. εντός και εκτός Ελλάδας για τη δικαίωση και την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, συνεκτιμώντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα όλων των Βολιωτών, που στήριξαν και στηρίζουν τον Ολυμπιακό, τόσο στις κορυφαίες στιγμές των ευρωπαϊκών επιτυχιών, όσο και τώρα, που η ομάδα της καρδιάς μας, μετά τον ανελέητο κατατρεγμό που υπέστη, διεκδικεί τα αυτονόητα.

Καλούμε επίσης όλους τους φιλάθλους, να παρίστανται και να στηρίζουν ενεργά όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού Βόλου, που εξακολουθούν να αγωνίζονται, φορώντας τα χρώματα και το έμβλημα του. Είναι η μόνη ηχηρή απάντηση του περήφανου φίλαθλου κόσμου της πόλης μας και του νομού μας, απέναντι σ’ αυτούς που με λόγια τον πρόσβαλαν και με έργα τον πλήγωσαν».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το