Photo Gallery, Αθλητισμός

Δεν σταματά να διεκδικεί το πιστοποιητικό ο Ολυμπιακός Β.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υφίσταται ως εταιρεία, από τη στιγμή που οι διοικούντες δεν έχουν αποδεχθεί την αποβολή της ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με τον δικαστικό αγώνα να συνεχίζεται, τόσο στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια, όσο και στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.

 Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 Η βολιώτικη ΠΑΕ δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, το οποίο δεν της χορήγησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η εν λόγω επιτροπή ενεργοποιήθηκε από την ΓΓΑ, ως «εργαλείο» παρέμβασης της Πολιτείας στον αθλητισμό, «για χάρη της νομιμότητας», όπως πρόσφατα υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής.

Στον Ολυμπιακό δεν αποδέχθηκαν τον υποβιβασμό της ομάδας στην Δ’ Εθνική και για τον λόγο αυτό απέφυγαν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Οι διοικούντες εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η θέση του Ολυμπιακού Βόλου είναι στη Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία πάρθηκε στις 10 Αυγούστου. Άλλη απόφαση από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που να αναφέρει ότι το βολιώτικο συγκρότημα αποβλήθηκε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν υπάρχει.

Η ΕΠΟ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το αν τηρείται ή όχι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την πλευρά της θα πρέπει να «προκαλέσει» την ΕΠΟ να βγάλει μία απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προσεχείς μέρες η ΠΑΕ θα ζητήσει από τον Ομοσπονδία να εφαρμόσει την απόφαση της 10ης Αυγούστου και ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Είναι βέβαιο πως η ΕΠΟ θα απαντήσει αρνητικά, απορρίπτοντας το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, η βολιώτικη ΠΑΕ μπορεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο θα κληθεί να πάρει μία απόφαση, η οποία θα βασίζεται σε κάποιο σκεπτικό.

Η απόφαση πιθανότατα θα είναι αρνητική, ωστόσο, θα δώσει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στο νομικό της επιτελείο, να τη χρησιμοποιήσει στο CAS για να υποστηρίξει την προσφυγή που έχει καταθέσει κατά της ΕΠΟ και η οποία αφορά τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ίδια την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Παράλληλα με τις παραπάνω κινήσεις, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ πρόκειται μέχρι την Παρασκευή να καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο νέα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν έσοδα για την ΠΑΕ, παρά μόνο έξοδα, η διοίκηση είναι αναγκασμένη και υποχρεωμένη να πληρώνει τα δικαστικά παράβολα που απαιτούνται, τόσο για να υποστηρίξει την υπόθεση στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια, όσο και στο CAS. Άμεσα θα πρέπει να καταβληθεί στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, που αφορά το δικαστικό παράβολο της προσφυγής που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

 

Συνάντηση για

τις ομάδες

Κ-20 και Κ-17

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη από την πλευρά της αναζητά τρόπο προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-17 και Κ-20, οι οποίοι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν μπορούν να αγωνιστούν φέτος σε κανένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Χθες το βράδυ επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του Ερασιτέχνη με τους υπευθύνους των ομάδων Κ-17 και Κ-20, όπου και θα συζητιούνταν το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κατατεθεί από τον Ερασιτέχνη αίτημα στην ΕΠΟ, να μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να παραχωρήσει περισσότερους από δύο ποδοσφαιριστές σε ομάδες με τις οποίες θα έρθει σε συμφωνία (ο νόμος ορίζει μέχρι δύο παίκτες ανά σωματείο), για να δοθεί η δυνατότητα στους παίκτες να αγωνιστούν φέτος σε κάποιο σύλλογο και με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου να επιστρέψουν στον Ολυμπιακό Βόλου, στην ομάδα στην οποία ανήκουν.

Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά τη λειτουργία της Ακαδημίας ποδοσφαίρου που διατηρεί ο Ολυμπιακός Βόλου.

 

Ανακοίνωση

του ΣΦΟΒ

Από τον ΣΦΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Στηρίζουμε τις θέσεις και τις ομόφωνες αποφάσεις των διοικήσεων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε για την άρση της αδικίας και της δίωξης που υπέστη η ομάδα μας.

Κρατάμε ζεστή την καρδιά μας και την πίστη μας, ότι η καλύτερη και η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα στο χώρο του ποδοσφαίρου σύντομα θα βρεθεί στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ και θα πάει ακόμη ψηλότερα. Όσοι μας αδίκησαν και μας δυσφήμισαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Τώρα ο Ολυμπιακός μας θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και θα καταγγείλει τις παράνομες ενέργειες της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και της ΕΕΑ. Θα προσφύγει σε όλα τα δικαστήρια και θα παίξει και το πιο μεγάλο «χαρτί», αυτό της FIFA.

Εμείς οι φίλαθλοι και οι οπαδοί, θα ζήσουμε μια περίοδο αναμονής. Κρατάμε το μίσος μας γι’ αυτούς που μας έκαναν κακό, συνεχίζουμε το μποϊκοτάζ στις αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες, στα πράσινα τηλεοπτικά κανάλια και στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Κρεμάμε τις σημαίες μας και τα κασκόλ μας στα μπαλκόνια των σπιτιών μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι είμαστε «ζωντανοί» και αισιόδοξοι.

Το καμάρι του Βόλου και της Θεσσαλίας, ο Ολυμπιακός μας, θα δικαιωθεί, θα νικήσει και θα μεγαλουργήσει ξανά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το