Τοπικά

Μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά της Κίνησης Πολιτών

ΔΕΥΑΜΒ

Η Κίνηση Πολιτών, που υπέγραψε κείμενο παραδοχής για βανδαλισμούς στους χλωριωτές της ΔΕΥΑΜΒ, στην πηγή «Μάνα» και σε άλλα σημεία, μπαίνει επισήμως και επωνύμως στο κάδρο της μήνυσης που καταθέτει σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ. Συνεντεύξεις, επίσημες δηλώσεις μελών, εκπροσωπήσεις και προπηλακισμοί αιρετών στη ΔΕΥΑΜΒ και το δημοτικό συμβούλιο, θα συμπεριληφθούν στο φάκελο της μήνυσης, μιας και η Κίνηση μπορεί να επέλεξε να παραδεχτεί τους βανδαλισμούς, αλλά τα μέλη της δεν υπέγραψαν επωνύμως το κείμενο, για να αποφύγουν την προσωποποίηση των μηνύσεων. Η μήνυση θα κατατεθεί μαζί με το υλικό και η ΔΕΥΑΜΒ αφήνει στα χέρια της Εισαγγελίας την απόφαση για τα πρόσωπα στα οποία θα ασκηθούν – εάν ασκηθούν – διώξεις.

Από το στελεχιακό δυναμικό της Επιχείρησης επισημαίνεται ότι «όποιος είναι υπόλογος και υπεύθυνος απέναντι στο Νόμο οφείλει να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία». Όπως επισημάνθηκε, «εμείς επειδή είμαστε υπόλογοι να διαφυλάξουμε τη δημόσια περιουσία και θα κινηθούμε νομικά, όπως οφείλουμε».

Από τη ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνεται ότι οι χλωριωτές στη πηγή «Μάνα» δεν μπαίνουν τυχαία, καθώς η περιοχή είναι επιβαρημένη από τη δραστηριότητα δεκάδων επιχειρήσεων και μονάδων.

«Δεν θα διακινδυνέψουμε την υγεία κανενός γιατί το νερό δεν απολυμαίνεται από τα μικρόβια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, την ευθύνη δεν θα την έχει καμία Κίνηση Πολιτών, αλλά η ΔΕΥΑΜΒ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Μαυρογιάννης.
«Δεν είμαστε εισαγγελείς για να κάνουμε ονομαστική μήνυση. Αυτό είναι δουλειά ης Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, να βρουν ποιος είναι υπεύθυνος» τόνισε ο αντιπρόεδρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το