Τοπικά

Εισαγγελική εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθούν οι καντηλανάφτες

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Εισαγγελική εντολή στο ΣΔΟΕ δόθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν όσοι ασκούν παράνομα το έργο του καντηλανάφτη στον «Κούκο».

Η Αστυνομία, μετά από κλήση της διοίκησης του Κοιμητηρίου, είχε εντοπίσει τρία, από τα έξι άτομα που ασκούσαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ υπάλληλοι και μέλη της διοίκησης εκτιμούν ότι το Κοιμητήριο χάνει 15.000 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, έχει υπολογιστεί ότι ο κάθε παράνομος καντηλανάφτης εισπράττει 2.500 ευρώ μηνιαίως καθαρά και αφορολόγητα.

Κάτω από το συγκεκριμένο καθεστώς, όπου η παρανομία ανθεί κανένας ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει το έργο της αφής των καντηλιών. Ο Δήμος χάνει χρήματα, καθώς ο ιδιώτης από τα 25 ευρώ που κοστολογεί, ανά τάφο τις υπηρεσίες του μηνιαίως, ο Δήμος λαμβάνει 12 ευρώ.

Το ποσό των 25 ευρώ εισπράττουν μηνιαίως από κάθε τάφο και οι παράνομοι καντηλανάφτες.

Όπως έχει καταγγείλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσαμπάζης όσοι ασκούν παράνομα το επάγγελμα της αφής κανδηλιών είναι αυτοί ευθύνονται και για τις κλοπές λουλουδιών, καντηλιών και παραφινέλαιων κι άλλων αντικειμένων από τα ταφικά μνημεία. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Διεύθυνση Κοιμητηρίων είναι τα παράπονα των πολιτών για κλοπές λουλουδιών καντηλιών, παραφινέλαιων και άλλων αντικειμένων, από τα ταφικά μνημεία στο κοιμητήριο Κούκος. Στο Δήμο είχε κατατεθεί καταγγελία από πολίτη που έχει πληρώσει προκαταβολικά 20 ευρώ το μήνα – από Σεπτέμβριο του 2012 έως Μάρτιο 2013 -χωρίς την έκδοση παραστατικών, ενώ η κυρία που εισέπραξε τα χρήματα παράνομα είχε αναλάβει πάνω από 200 καντήλια.

Στο μεταξύ, τέσσερα ανεκμετάλλευτα μαγαζιά στον «Κούκο» βγαίνουν σε δημοπρασία. Πρόκειται για καταστήματα των 40 τετραγωνικών και οι προκηρύξεις θα έχουν τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ, ενώ απόφαση θα λάβει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Στον «Κούκο» νοικιάζεται προς 600 ευρώ το μήνα μόνο ένα κατάστημα από τα πέντε.

Τα τέσσερα καταστήματα έχουν μείνει ξενοίκιαστα τον τελευταίο χρόνο, ενώ ενδιαφέρον να μετέχουν στις νέες δημοπρασίες, έχουν δείξει μόνο δύο ιδιώτες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το