Photo Gallery, Τοπικά

Μήνυση για πρώην Αναπτυξιακή Αργαλαστής

Από το Δήμου Ν. Πηλίου για μη προσκόμιση απολογιστικών στοιχείων εκκαθάρισης
Από το Δήμου Ν. Πηλίου για μη προσκόμιση απολογιστικών στοιχείων εκκαθάρισης

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του τέως δημάρχου Αργαλαστής, του τέως πρόεδρου της Αναπτυξιακής του πρώην Δήμου, καθώς και του συνεργάτη λογιστή για μη απόδοση των απολογιστικών στοιχείων της πρώην Επιχείρησης, η οποία τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, θα υποβάλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, με παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα από το Σώμα η συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών και η προσκόμισή τους στα συναρμόδια υπουργεία για την ακύρωση προστίμων που επιβλήθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε ιδιοκτήτες για αυθαίρετες, όπως υποστηρίζεται, κατασκευές στον παλιό αιγιαλό της Πάλτσης. Επιπλέον, θα υποβληθεί πρόταση για ένταξη των Μηλεών στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών για την καταστροφή από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τη δικαστική οδό για τη μη απόδοση των απολογιστικών στοιχείων της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του πρώην Δήμου Αργαλαστής θα ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Η πρώην Επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε καθεστώς εκκαθάρισης και σύμφωνα με το Δήμο δεν προσκομίζονται τα απολογιστικά της στοιχεία προκειμένου να παραδοθούν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η πρώην Αναπτυξιακή δεν μπορεί να εκκαθαριστεί χωρίς να προσκομιστούν πρώτα τα απαιτούμενα απολογιστικά στοιχεία.

Όπως προκύπτει από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περίπτωση κατά την οποία δεν προσκομιστούν άμεσα τα απαιτούμενα απολογιστικά στοιχεία, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου είναι υποχρεωμένη να καταβάλει προς την αρμόδια Αρχή το ποσό των 50.000 ευρώ, ως επιστροφή των οικονομικών ενισχύσεων που έλαβε η πρώην Επιχείρηση για την υλοποίηση και την εφαρμογή προγραμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου στη διάρκεια της προχθεσινής του συνεδρίασης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κινηθεί δικαστικά κατά του τέως δημάρχου Αργαλαστής, του τέως προέδρου της Αναπτυξιακής του πρώην Δήμου Αργαλαστής, καθώς και του συνεργάτη λογιστή, προκειμένου να απαλλαγεί ο Δήμος από την υποχρέωση καταβολής του ποσού των 50.000 ευρώ στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η πρώην Αναπτυξιακή Επιχείρηση Αργαλαστής» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «πρέπει να εκκαθαριστεί. Ωστόσο, εκκαθάριση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσκόμιση των απολογιστικών στοιχείων. Ζητήσαμε από τον τέως δήμαρχο Αργαλαστής, τον τέως πρόεδρο της πρώην Επιχείρησης, καθώς και το συνεργάτη λογιστή την άμεση προσκόμιση των απαιτούμενων απολογιστικών στοιχείων, προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάριση της Αναπτυξιακής. Τα στοιχεία δεν προσκομίστηκαν, καθώς ο καθένας από τους προαναφερόμενους υποστηρίζει ότι τα έχουν τη διάθεσή τους οι άλλοι δύο. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν παραλάβαμε τα στοιχεία, δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται και θα υποχρεωθούμε να καταβάλουμε στη Διαχειριστική Αρχή ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ. Δεν έχουμε τη δυνατότητα διάθεσης ενός τέτοιου ποσού. Δεν έχουμε, επίσης, άλλη επιλογή, από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Αιγιαλός

Στην ίδια συνεδρίαση του Σώματος και σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση αποφασίστηκε η συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων για τις κατασκευές στον αιγιαλό της Πάλτσης και η προσκόμισή τους στα συναρμόδια υπουργεία.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ενέργεια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων για αυθαίρετες, όπως υποστηρίζεται, κατασκευές στον παλιό αιγιαλό της Πάλτσης.

«Αντιμετωπίζουν πρόβλημα ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πάλτση» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου «καθώς η Κτηματική Υπηρεσία χαρακτηρίζει ως αυθαίρετες κατασκευές στον παλιό αιγιαλό της Πάλτσης και επιβάλλει πρόστιμα. Πρόκειται για κατασκευές που ανεγέρθηκαν πριν από πολλά χρόνια και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στοιχεία έχουν προσκομιστεί και κατατεθεί στην πρώην Νομαρχία Μαγνησίας, καθώς και στην Κτηματική Υπηρεσία. Εμείς ως Δήμος θα συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στοιχεία και θα τα προσκομίσουμε στα συναρμόδια υπουργεία για την ακύρωση των προστίμων» τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα, το Σώμα επικύρωσε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μηλεών περί ένταξης των Μηλεών στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος για την καταστροφή από τα γερμανικά στρατεύματα στις 4 Οκτωβρίου 1943.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα την επικαιροποιημένη μελέτη για την εκτέλεση του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Αργαλαστής, ενέκρινε επίσης ομόφωνα την πρόσληψη δύο ατόμων με σύμβαση έργου για το πρόγραμμα Charts και αποφάσισε την εκμίσθωση δημοτικών ελαιοκτημάτων στη χερσαία ζώνη απέναντι από τη νησίδα του Αλατά.

Τέλος, στην προχθεσινή συνεδρίαση δεν παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των μείζονος και ελάσσονος μειοψηφιών κ.κ. Απ. Αρέθας και Στ. Βακούλας, καθώς και ο σύμβουλος της ομάδας μείζονος μειοψηφίας κ. Μ. Γαϊτανάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το