Photo Gallery, Τοπικά

Νέα δημοπράτηση για το κάμπινγκ Χορευτού

Με μακροχρόνια μίσθωση και χαμηλότερο μίσθωμα για προσέλκυση επιχειρηματιών
Με μακροχρόνια μίσθωση και χαμηλότερο μίσθωμα για προσέλκυση επιχειρηματιών

Στη διενέργεια νέας δημοπράτησης για την εκμετάλλευση του κάμπινγκ στο Χορευτό προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς άκαρπες απέβησαν οι δύο τελευταίες διαδικασίες, διότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εκμετάλλευσή του από επιχειρηματίες. Μακροχρόνια μίσθωση και χαμηλότερο μίσθωμα επιλέγει πλέον η Δημοτική Αρχή, με κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο την προσέλκυση επιχειρηματιών. Σχετική απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Η επαναδημοπράτηση επιλέχτηκε, διότι ο Δήμος δεν διαθέτει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας του κάμπινγκ, καθώς και να εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής των απαραίτητων για τη μονάδα υποδομών και εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της διαδικασίας, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου δημοπρατούσε το κάμπινγκ για 12 συνολικά χρόνια με τιμή εκκίνησης τις 25.000 ευρώ και αντίστοιχη συμμετοχής 5.000 ευρώ.

Πλέον, με την επαναδημοπράτηση της μονάδας οι οικονομικοί όροι αναθεωρούνται, με κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο την προσέλκυση επιχειρηματιών, ενδιαφερομένων να αναλάβουν την εκμετάλλευση της μονάδας, καθώς οι δύο τελευταίες αντίστοιχες διαδικασίες απέβησαν άκαρπες.

Βάσει της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιλέγονται μακροχρόνια μίσθωση στα 20 χρόνια, αντί στα 12 που ίσχυε αρχικά, και χαμηλότερο μίσθωμα στο ποσό των 20.000 το χρόνο, αντί 25.000 που ήταν ο αρχικός όρος.

Ο πρώτος χρόνος θα αποτελεί περίοδο χάριτος, προκειμένου ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του κάμπινγκ να έχει τη δυνατότητα και το περιθώριο να εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας της μονάδας και να εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής των απαιτούμενων για τη μονάδα υποδομών και εγκαταστάσεων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι οι απαιτούμενες διαδικασίες να ολοκληρωθούν σύντομα, προκειμένου να λειτουργήσει το κάμπινγκ στο Χορευτό σε κάθε περίπτωση από την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Το κάμπινγκ αποτελεί ιδιοκτησία της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, ωστόσο η μονάδα δεν διαθέτει την απαιτούμενη από το Νόμο άδεια προκειμένου να λειτουργεί, με συνέπεια να παραμένει για χρόνια αναξιοποίητη.

Επιπλέον, για τη λειτουργία του κάμπινγκ στο Χορευτό απαιτείται η κατασκευή συγκεκριμένων κτιριακών υποδομών, καθώς οι ήδη υπάρχουσες είναι πεπαλαιωμένες και αρμοδίως από τεχνικούς κρίνεται ότι δεν είναι εφικτή η ανακατασκευή ή αναπαλαίωσή τους.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου δηλώνει ότι δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας του κάμπινγκ, καθώς και να αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής των απαραίτητων για τη μονάδα υποδομών και εγκαταστάσεων.

«Απέβησαν άκαρπες» επισημαίνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «οι δύο τελευταίες διαδικασίες δημοπράτησης του κάμπινγκ στο Χορευτό, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες. Το πρόβλημα είναι ότι το κάμπινγκ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ούτε και τις απαιτούμενες υποδομές και εγκαταστάσεις, καθώς οι ήδη υπάρχουσες είναι πεπαλαιωμένες και δεν είναι εφικτό να ανακατασκευαστούν και να αναπαλαιωθούν. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν διαθέτουμε την οικονομική δυνατότητα τόσο για την εξασφάλιση της άδειας λειτουργίας, όσο και για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατασκευής των υποδομών και των εγκαταστάσεων. Τα οικονομικά του Δήμου δεν μας επιτρέπουν να αναλάβουμε όλες αυτές τις διαδικασίες και κρίναμε ως καλύτερη δυνατή επιλογή τη δημοπράτηση και πλέον την επαναδημοπράτηση του κάμπινγκ» σημειώνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Μαρία Σαμαρά συμπληρώνει ότι «προχωρούμε πλέον στην επαναδημοπράτηση του κάμπινγκ στο Χορευτό, με μακροχρόνιο μίσθωμα και χαμηλότερη μίσθωση, προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την εκμετάλλευσή του. Το μίσθωμα αυξάνεται πλέον από τα 12 στα 20 χρόνια και η μίσθωση θα είναι χαμηλότερη, καθώς θα διαμορφωθεί από τις 25.000 ευρώ στις 20.000, σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία πρέπει, βεβαίως, να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι με τους νέους όρους το κάμπινγκ θα γίνει περισσότερο ελκυστικό σε επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον στις δύο αρχικές δημοπρατήσεις, αναμένοντας προφανώς να γίνουν οι όροι περισσότερο ελκυστικοί για τους ίδιους» καταλήγει η κ. Μαρία Σαμαρά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το