Photo Gallery, Τοπικά

Διεκδίκηση χρηματοδότησης για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Από Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Ν. Πηλίου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Από Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Ν. Πηλίου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την ανέγερση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στην έκταση των Καλών Νερών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως «εφικτό». Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε ήδη στην υποβολή πρότασης προς την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» για την επαναφορά της έκτασης των Καλών Νερών στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Από τη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, ναύαρχο εν αποστρατεία κ. Αθ. Μπούτσιο, την οποία είχαν προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, καθώς και ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Σ. Σαβελίδης, προέκυψε η αδυναμία του αρμόδιου υπουργείου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ανέγερση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στην έκταση των Καλών Νερών.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου κατέστησε σαφές προς το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου ότι το εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί με την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως προκύπτει από το Δήμο Νοτίου Πηλίου τουλάχιστον, οι τρεις προαναφερόμενοι φορείς ανανέωσαν το ραντεβού τους με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου για νέα συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύντομα, παρουσία αυτή τη φορά της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Καλλιόπης Γερακούδη, καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού.

«Ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «είναι θετικός στην προοπτική ανέγερσης των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού στην έκταση των Καλών Νερών και το εγχείρημα είναι εφικτό. Το πρόβλημα είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, την οποία αδυνατεί να βρει το υπουργείο. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου, αν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα, η εκταμίευσή τους θα γινόταν αμέσως. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας πρότεινε την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για την επίτευξη του στόχου ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην Αθήνα και το υπουργείο, παρουσία αυτή τη φορά της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Καλλιόπης Γερακούδη, καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού. Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν βρήκαμε κλειστές πόρτες. Ο γενικός γραμματέας θα προωθήσει το ζήτημα. Γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα εμπόδια. Προσωπικά, θεωρώ ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ο δρόμος δεν είναι απροσπέλαστος. Θα βρούμε «Συμπληγάδες», αλλά δεν θα πέσουμε σε «ύφαλο». Θα φτάσουμε στο «λιμάνι», είναι βέβαιο. Προσωπικά αισιοδοξώ για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Στο μεταξύ, πρόταση προς την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» για την επαναφορά της έκτασης στα Καλά Νερά για την ανέγερση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στην ιδιοκτησία της υπέβαλε ήδη η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

«Η ανέγερση των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού στα Καλά Νερά αποτελεί προτεραιότητά μας» τονίζει ο κ. Φορτούνας «και σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε ήδη στην υποβολή πρότασης προς την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» για την επαναφορά της έκτασης στην ιδιοκτησία του Δήμου. Επανερχόμενη η έκταση στην ιδιοκτησία μας θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερα το ενδεχόμενο αξιοποίησής της με την ανέγερση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού από πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το