Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Λουκέτο από Δευτέρα στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και κατοίκων εξωτερικού

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και κατοίκων εξωτερικού

Λουκέτο από την ερχόμενη Δευτέρα στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες. Σύμφωνα με την με αριθμό Υ10/621/7-3-2013 απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ περί συγχωνεύσεως του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ν. Ιωνίας με το υποκατάστημα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βόλου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, «γνωρίζουμε ότι από Δευτέρα 27/5/2013 οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ν. Ιωνίας θα απευθύνονται στις Υπηρεσίες του υποκαταστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βόλου».

Χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία θα αναγκάζονται στο εξής να προσέρχονται στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο Βόλο για συνταξιοδοτικά ζητήματα, παροχές, θέματα μητρώου κ.ο.κ.

Η κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας θα σημάνει ταλαιπωρία για τους χιλιάδες ασφαλισμένους της εν λόγω περιοχής, που πλέον θα προσέρχονται στα γραφεία του ΙΚΑ Βόλου για να εξυπηρετούνται. Το κτίριο του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση των υπηρεσιών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας υπηρετούν σήμερα 19 υπάλληλοι, όλοι έμπειροι, που θα πλαισιώσουν τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει μπει λουκέτο σύμφωνα με το οργανόγραμμα του ΙΚΑ σε όλα τα παραρτήματα της περιφέρειας του Ιδρύματος, καθώς και στο ΙΚΑ Αλμυρού, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Το οργανόγραμμα προβλέπει ότι θα υπάρχει ένα υποκατάστημα στα όρια κάθε περιφερειακής ενότητας.

 

Νέα ηλεκτρονική πύλη

 

«Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ενημέρωσης Στοιχείων Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑ κατοίκων εξωτερικού. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα να καταχωρήσετε τα στοιχεία, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ως και ό,τι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως η συνταξιοδοτική μερίδα σας». Με αυτό το μήνυμα καλωσορίζει τους συνταξιούχους του Ιδρύματος στη νέα ηλεκτρονική πύλη μέσα από το www.ika.gr η διοίκησή του.

Και προσθέτει: «Καταχωρήστε Α.Μ.Α., Επίθετο, Όνομα, Πατρώνυμο όπως εμφανίζονται στην αρχική απόφαση συνταξιοδοτήσεώς σας ή όπως τυχόν έχουν τροποποιηθεί και έχουν δηλωθεί στο ΙΚΑ. Εφιστούμε την προσοχή για την ορθή καταχώρηση των στοιχείων σας, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην ταυτοποίηση αυτών. Σε περίπτωση που δεν έχετε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μπορείτε να πληροφορηθείτε τι απαιτείται για την έκδοση αυτών, μέσω των ιστοσελίδων www.amka.gr και www.gsis.gr (στο μενού Φορολογικός Οδηγός/Γενικές Πληροφορίες/Ενημερωτικά Φυλλάδια Με Θέματα Μητρώου). Εάν λαμβάνετε περισσότερες από μία συντάξεις, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί για κάθε σύνταξη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποδίδεται αριθμός καταχώρησης αιτήματος, όπου σε διάστημα 5 ημερών από την ημερομηνία καταχώρησης των στοιχείων σας, μπορείτε να πληροφορηθείτε μέσω της εφαρμογής, εάν έχουν ταυτοποιηθεί ή όχι τα στοιχεία σας με την πληκτρολόγηση αυτού του αριθμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το