Photo Gallery, Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Στη Ν.Δ. να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού

Δηλώσεις του τομεάρχη Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Λυκουρέντζος: Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική, όχι πρόωρες εκλογές

Yποστηρικτής της μετριοπάθειας και της συνεννόησης εμφανίζεται στο «Bήμα της Κυριακής» ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.  «Στη διαδρομή μας προς τα εμπρός, πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού» σημειώνει για την πορεία της ΝΔ και υπογραμμίζει πως θα κυβερνήσει μια αξιόπιστη και ρεαλιστική δύναμη.

«Μια δύναμη που δεν θα γίνει το κόμμα του «λεφτά υπάρχουν» Νο 2», μια δύναμη που δεν θα αυτοϋπονομεύεται, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Ενόψει και της παρουσίασης των προτάσεων της ΝΔ με το «Ζάππειο 2» τονίζει πως «πρέπει να μείνουμε πιστοί στην παράδοση της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας του μεγάλου αυτού κόμματος. Ιστορικά δεν υπήρξαμε αλάθητοι, αλλά και ποτέ δεν υποκύψαμε στο σαράκι του λαϊκισμού. Το «Ζάππειο 2» είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι η Ελλάδα με τη ΝΔ μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής».

Ο Α. Λυκουρέντζος

Την ανάγκη να επικρατήσει εθνική συνεννόηση τονίζουν στελέχη της ΝΔ, την ώρα που τάσσονται κατά μίας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με συνέντευξή του στη «Realnews» υποστηρίζει ότι «οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα», καλώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική.
«Εάν ο πρωθυπουργός διαπιστώσει-εάν δεν το έχει ήδη διαπιστώσει-ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο όπου ο ίδιος την οδήγησε, οφείλει να αλλάξει πολιτική και όχι να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πολιτική αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας και δυσπιστία για την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Δηλώνει πάντως πως η ΝΔ είναι σε διαρκή ετοιμότητα και έχει μπει ήδη στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.
Υπέρμαχος της ανάγκης να επικρατήσουν στο πολιτικό σκηνικό η μετριοπάθεια και η εθνική συνεννόηση εμφανίζεται ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».
Σημειώνει, παράλληλα, ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο, τονίζοντας ότι θέση της ΝΔ είναι καίριας σημασίας. «Σε αυτές τις ιδιαίτερα αρνητικές, πολιτικά και οικονομικά, συνθήκες η ΝΔ πρέπει να ανέβει τον ανηφορικό δρόμο πείθοντας για την αξιοπιστία της ως εναλλακτικής λύσης» δηλώνει.

Ο Δ. Αβραμόπουλος

«Όποιος ενστερνίζεται τις θέσεις της ΝΔ βρίσκει τις πόρτες ανοικτές», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο επανένωσης της κεντροδεξιάς με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Σημειώνει ότι η ΝΔ είναι, παραδοσιακά και σήμερα, το σημείο αναφοράς των πολιτών που ανήκουν στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.
Τονίζει ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση και δεν είναι μόνον θέμα του επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας πως «η παραδοχή ότι μια πολιτική δεν αποδίδει είναι και δείγμα ωριμότητας και ευθύνης».
Δηλώνει ότι η κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν διακατέχεται από καμία ευφορία και υπογραμμίζει ότι «είναι αργά για εθνική συνεννόηση. Χάθηκαν χρόνος και ευκαιρίες. Δεν είναι, ωστόσο, πολύ αργά για να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου. Αρκεί να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική.»
Θεωρεί ότι είναι δύσκολο να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, υπενθυμίζοντας την αποτυχία του μοντέλου ’89-’90, ενώ δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές. Σημειώνει, πάντως, ότι η εκλογολογία προκαλεί κακό, καθώς επιτείνει τη ρευστότητα, την αμφιβολία και την αβεβαιότητα.
Τονίζει ότι η ΝΔ εξελίσσεται σε ανοικτό κόμμα και «παρέες, βαρονίες, κυκλώματα και όλα αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν τελειώνουν».
Επισημαίνει, τέλος, πως σημαντικό ποσοστό των υποψηφίων βουλευτών θα επιλεγεί από την οργανωμένη βάση του κόμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το