Photo Gallery, Τοπικά

Κρατικό φροντιστήριο για υποψήφιους πανελλαδικών

Την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να λειτουργεί το Κρατικό Φροντιστήριο

Την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να λειτουργεί το Κρατικό Φροντιστήριο, δηλαδή η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ), για τους μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου Μαγνησίας. Οι ώρες διδασκαλίας θα είναι από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ συνολικά 100-120 υποψήφιοι θα μπορέσουν να έχουν δωρεάν διδασκαλία.

Τα μαθήματα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, αλλά και κάποια βασικά μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά, η Φυσική.

Το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο που απέστειλε, πριν ένα μήνα περίπου στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν επέτρεπε την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για να διδάσκουν στην ΠΔΣ. Η διδασκαλία θα γινόταν μόνο από τους μόνιμους καθηγητές σε περίπτωση που δεν συμπλήρωναν διδακτικό ωράριο. Μόνο που σε βασικές ειδικότητες, όπως για παράδειγμα στα μαθηματικά, δεν υπάρχουν πολλοί καθηγητές να έχουν διδακτικές ώρες, τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε και τελικά η ΠΔΣ θα εφαρμοστεί μόνο για τους μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου και όχι τις άλλες δύο Τάξεις του Λυκείου, καθώς δεν υπάρχουν οι καθηγητές.

Τα δύο σχολεία, όπου θα διεξαχθεί η διδασκαλία, είναι το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας. Χθες οι υπεύθυνοι των Κέντρων ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες και άμεσα θα γνωστοποιήσουν στους ενδιαφερόμενους μαθητές το πρόγραμμα μαθημάτων.

Σημειώνεται πως η ΠΔΣ θα διεξάγεται δύο ημέρες την εβδομάδα.

Στην Αλόννησο ήδη έχει ξεκινήσει η διδασκαλία της ΠΔΣ στους λιγοστούς μαθητές που διαθέτουν οι Λυκειακές Τάξεις του σχολείου.

Τα μαθήματα της ΠΔΣ θα συνεχιστούν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΔΣ επανέρχεται στο Λύκειο μετά από αρκετά χρόνια. Είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μέσω ευρωπαϊκών πόρων, αλλά με την κρίση και το μνημόνιο σταμάτησε, αφού δεν υπήρχαν οι απαιτούμενοι κρατικοί πόροι.

Το κρατικό φροντιστήριο έρχεται να ενισχύσει ουσιαστικά τους αδύναμους οικονομικά μαθητές που με αγωνία ανέμεναν τη λειτουργία μιας τέτοιας υποστηρικτικής δομής. Είναι δε αξιοσημείωτος ο αριθμός των 120 περίπου φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι περιμένουν τη δωρεάν εξωσχολική διδασκαλία για να βοηθηθούν ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει κινήσει τις διαδικασίες και για την έναρξη λειτουργίας της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι μεταθέσεις

Μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου θα δοθεί πιθανότατα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για μεταθέσεις από τους εκπαιδευτικούς, όπως ανακοινώθηκε χθες στο διαδίκτυο. Πάντως ίσως και σήμερα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η σχετική εγκύκλιος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το