Photo Gallery, Τοπικά

Στο 7ο Λύκειο Βόλου Μαθητές έκαναν κατάληψη επειδή… δεν είχαν κάνει φέτος

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου

 

Την παράταση του σχολικού έτους λόγω των πολυήμερων καταλήψεων μελετά για τρία Λύκεια του Νομού Μαγνησίας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή χθες το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου έμεινε κλειστό λόγω κατάληψης από τους μαθητές. Η κατάληψη έγινε, όπως ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επειδή στο σχολείο φέτος δεν πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη κινητοποίηση.

Επί τάπητος τίθεται πλέον η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών από τις καταλήψεις στα σχολεία της Μαγνησίας. Όλη την ημέρα χθες ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης αναζητώντας τρόπους εξασφάλισης των πιστώσεων είτε για να παραταθεί το σχολικό έτος είτε για να προστεθεί ακόμη μία ώρα στο σχολικό διδακτικό ωράριο.

Ο κ. Δοδοντσάκης τόνισε πως φέτος τρία σχολεία εμφάνισαν πολλές ημέρες κατάληψης. Αυτά είναι το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Για αυτά τα σχολεία η αναπλήρωση των μαθημάτων έχει προβλέψει ήδη την κατάργηση των εκδρομών, αλλά για να καλυφθούν τα κενά χρειάζονται και άλλα μέτρα. Επομένως μελετούνται δύο τρόποι, είτε να προστεθεί ακόμη μία ώρα στο καθημερινό διδακτικό ωράριο είτε να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για κάποιες ημέρες. Την οριστική απάντηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα την έχουμε μέχρι και τη Δευτέρα. Πάντως και χθες υπήρξε διαδοχική επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μας διαθέσουν πιστώσεις για τις υπερωρίες.

Κατάληψη στο 7ο Λύκειο

Κατάληψη στο 7ο Γενικό Λύκειο πραγματοποιήθηκε χθες από τους μαθητές, ενώ η κινητοποίηση δεν αποκλείεται να διαρκέσει και σήμερα. Πάντως μάλλον έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ουσιαστικά δεν υπήρχαν αιτήματα.

Ο κ. Δοδοντσάκης τόνισε πως στα αιτήματα που έλαβα προφορικά, οι μαθητές σημειώνουν πως πρώτον, η κατάληψη έγινε επειδή στο σχολείο δεν πραγματοποιήθηκε φέτος κάποια άλλα κατάληψη και γι’ αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο της διεκδίκησης για την οικονομική ενίσχυση της παιδείας, αλλά και της συμπαράστασης στα σχολεία που κινητοποιούνται. Ένα δεύτερο αίτημα αφορούσε στην αποκατάσταση ζημιών.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την έκπληξή του για το περιεχόμενο των αιτημάτων μη θέλοντας να κάνει περαιτέρω σχόλιο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη Τρίτη το 7ο Λύκειο πραγματοποίησε εκδρομή, αλλά η κινητοποίηση των μαθητών δεν αποτράπηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

3 Comments

  1. Ακόμη μια κατάληψη και ακόμη μια φορά φταίνε τα παιδιά εννοείται , αυτά τα παιδιά που δεν έχουν τρόπους που όλη μέρα λουφάρουν. Καθημερινά καταλήψεις και το μόνο που νοιάζει τους ανωτέρους είναι το πως θα συμπληρωθούν οι ώρες για να βγει αυτή η ατέλειωτη ύλη μόνο και μόνο για να φανεί σε ένα βιβλίο! Νοιάζονται για το πως να μας κόψουν τις εκδρομές που τις αποκαλούν και εκπαιδευτικές αλλά κανείς δεν αναρωτιέται πως εκπαιδεύεται ένα παιδί από μια βόλτα στη παραλία . Οι καταλήψεις έχουν χάσει το νόημα τους όπως και πολλές άλλες αξίες σε αυτή τη χώρα. Το να βρουν τα παιδιά δικαιολογίες για κατάληψη είναι το μόνο εύκολο . Όμως ο πραγματικός λόγος είναι ότι πλέον το σχολείο όπως το έχουν καταντήσει δάσκαλοι, κυβέρνηση και μαθητές είναι χάσιμο χρόνου. Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο έχω “σταματήσει να ζω” για να μπορέσω να γράψω καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εάν αυτό το εξετασιοκεντρικό σύστημα που ως στόχο έχει να καταπιεσει τα

  2. Τους μαθητές ,το μέλλον σας, το θεωρείται παιδεία, τότε λογικό είναι να αναρωτιέσται ακόμη γιατί αυτά τα παιδιά κάνουν καταλήψεις… Αρνούμαστε να εκπαιδευτούμε με ένα σύστημα που έχει σαπίσει! (Μαθητής τρίτης λυκείου)

  3. Μας καταστρέφεται το μέλλον! Μπορείτε μέσα από μέτρα να μας παίρνετε τα λεφτά όχι όμως και τη φωνή μας!

Μοιραστείτε το