Photo Gallery, Τοπικά

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Βόλο, διόδια και Λάρισα

 

Συμβολικό αποκλεισμό διάρκειας μισής ώρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, πραγματοποίησαν χθες στις 11 το πρωί, αγρότες του μπλόκου του Αερινού. Η αντιπροσωπεία των αγροτών που μετέβη στο Διοικητήριο δεν συναντήθηκε τελικά με τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος απουσίαζε, αλλά με περιφερειακούς συμβούλους στους οποίους επιδόθηκε και το σχετικό ψήφισμα.

Από την κινητοποίηση αυτή δεν προκλήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία και δεν παρεμποδίστηκε η λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας.

Στο μεταξύ η εικόνα στα μπλόκα της Μαγνησίας δεν έχει αλλάξει. Οι αγρότες παραμένουν στους κόμβους Αερινού και Αλμυρού χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Αναφέρουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στον κόμβο του Αερινού παραμένουν περίπου 100 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα και 60 περίπου στον κόμβο του Αλμυρού. Διακριτική εξακολουθεί να είναι η εποπτεία των μπλόκων της Μαγνησίας από την Αστυνομία.

Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Χθες το μεσημέρι μάλιστα, για μία περίπου ώρα και για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, οι αγρότες ανέβασαν τις μπάρες των διοδίων στο Μοσχοχώρι.

Πριν από τα διόδια, αγρότες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ.

Σε συνάντησή τους με το διευθυντή της ΔΕΗ Λάρισας κ. Σωτήρη Αλευρά, αναφέρθηκαν στο αίτημα για μειωμένο τιμολόγιο στο ρεύμα, ενώ έθιξαν και το θέμα της κλοπής μετασχηματιστών από αρδευτικά συγκροτήματα.
Οι αγρότες που βρίσκονται στη Μελούνα, πραγματοποίησαν ωριαίο αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, ενώ αγρότες από το Δαμάσι, απέκλεισαν την παλιά επαρχιακή οδό Λάρισας – Ελασσόνας. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον «χορό» των κινητοποιήσεων εισήλθαν εκτός από τους αγρότες στην Ελασσόνα και οι αγρότες στον Τύρναβο, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους έξω από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό του Τυρνάβου.

Σημειώνεται ότι μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να τους συναντήσει, οι αγρότες ζητούν πλέον ραντεβού τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι αγρότες τώρα ζητούν συνάντηση με τριμερή επιτροπή Υπουργών, χωρίς έως και χθες να έχουν λάβει απάντηση.

Το Σαββατοκύριακο όμως θεωρείται κρίσιμο για τις περαιτέρω κινήσεις των αγροτών. Εισέρχονται στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων χωρίς –όπως τονίζουν- να έχουν πετύχει την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων τους που άπτονται της επιβίωσής τους.

Προγραμματίζονται συναντήσεις με επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προτείνουν μετάβαση στα Τέμπη προκειμένου να πιεστεί ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση. Προς το παρόν με την πρόταση αυτή δεν φαίνεται να συμβεί η πλειοψηφία των αγροτών οι οποίοι βρίσκονται στα μπλόκα.

Από τις έως τώρα δηλώσεις τους οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα «για όσο χρόνο ακόμη χρειαστεί»…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το