Photo Gallery, Τοπικά

Αντιδράσεις για συγχώνευση σχολείων

Προειδοποιούν για τα Δημοτικά Μηλίνας και Προμυρίου με το αντίστοιχο του Λαύκου

 

Με δυναμικές αντιδράσεις προειδοποιούν Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου και γονείς, στην περίπτωση κατά την οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρήσει στην υλοποίηση της πρόθεσής της σχετικά με τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Μηλίνας και Προμυρίου με το αντίστοιχο του Λαύκου. Μοναδικές προϋποθέσεις να γίνει αποδεκτή από το Δήμο και γονείς η συγχώνευση είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου και λειτουργικότατου σχολικού συγκροτήματος στο Λαύκο, καθώς και η αγορά καινούργιων λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Εξάλλου, στην αγορά οικοπέδου για τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στις Πινακάτες προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν άνευ όρων τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Μηλίνας και Προμυρίου με το αντίστοιχο του Λαύκου δηλώνουν Δήμος Νοτίου Πηλίου και γονείς μαθητών.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων, με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές ως επί το πλείστον δαπάνες των σχολικών μονάδων.

Μια τέτοια προοπτική βρίσκει αντίθετους Δημοτική Αρχή και γονείς, που, ωστόσο, δηλώνουν ότι θα αποδεχτούν τη συγχώνευση με ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, αλλά και γονέων μαθητών, μοναδικές προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η συγχώνευση των δύο σχολικών μονάδων Μηλίνας και Προμυρίου με την αντίστοιχη του Λαύκου είναι η ανέγερση στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος ενός υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, λειτουργικότατου, το οποίο θα καλύπτει στο ακέραιο τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων, βάσει των απαιτούμενων εκπαιδευτικών προδιαγραφών, καθώς και η αγορά καινούργιων λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από τα σπίτια τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλιστούν οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες θέτουν Δημοτική Αρχή και γονείς, η προοπτική της συγχώνευσης των σχολείων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Επιπλέον, Δημοτική Αρχή και γονείς μαθητών δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο υλοποίησης της πρόθεσης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, χωρίς την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στο Λαύκο και την αγορά καινούργιων λεωφορείων.

«Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Μηλίνας και Προμυρίου» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «με το αντίστοιχο του Λαύκου μάς βρίσκει ως Δημοτική Αρχή κάθετα αντίθετους. Αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική είναι και οι γονείς. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά, στην περίπτωση κατά την οποία η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας υλοποιηθεί. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων. Ωστόσο, για να αποδεχτούμε εμείς ως Δημοτική Αρχή και οι γονείς τη συγχώνευση, θέτουμε δύο βασικές προϋποθέσεις. Πρόκειται για την ανέγερση στο Λαύκο ενός υπερσύγχρονου και λειτουργικότατου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων, βάσει των διεθνών προδιαγραφών εκπαίδευσης, καθώς και την αγορά καινούργιων λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Μόνο με τους παραπάνω όρους θα αποδεχτούμε τη συγχώνευση. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

 

Στις Πινακάτες

Στη αγορά οικοπέδου, συνολικής έκτασης ενός και πλέον στρέμματος, για τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στις Πινακάτες, προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε προχθές το απόγευμα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο χωριό.

«Στις Πινακάτες» τονίζει ο κ. Φορτούνας «υπάρχει πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων και απόφασή μας ως Δημοτική Αρχή είναι να προχωρήσουμε στην αγορά οικοπέδου, έκτασης ενός και πλέον στρέμματος, το οποίο θα διαμορφώσουμε σε χώρο στάθμευσης. Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης οικοπέδου και πολύ σύντομα θα καταλήξουμε, προκειμένου να προχωρήσουμε στην αγορά του, δίνοντας λύση στο πρόβλημα με την εξεύρεση χώρων στάθμευσης που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού» δηλώνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον, στις κυρίαρχες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για τις Πινακάτες είναι μεταξύ άλλων η αποκατάσταση της οροφής του δημοτικού καταστήματος, η αντίστοιχη των αρδευτικών αυλακιών, καθώς και η ασφαλτόστρωση του υπολοίπου τμήματος του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Αθανάσιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το