Photo Gallery, Τοπικά

Κοινωνικό Ιατρείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου θα είναι ανοικτό σε όλους τους πολίτες, επομένως θα μπορούν να εξυπηρετούνται όχι μόνο οι άποροι και οι ανασφάλιστοι

Στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου προχωρεί ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, που θα καλύπτει όλους τους πολίτες, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου συνάντηση των γιατρών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση που γίνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος διευρύνει τη δραστηριότητά του στα κοινωνικά ζητήματα. Μάλιστα, η προσπάθεια είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες.

Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Χρήστος Πανάγος υπογράμμισε πως «η πρωτοβουλία έρχεται ως αποτέλεσμα των δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που επικρατούν πλέον. Αποτελούσε μάλιστα και προεκλογική δέσμευση της παράταξης και τώρα υλοποιείται. Ως Διοικητικό Συμβούλιο κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς να έρθουν και να βοηθήσουν εθελοντικά».

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας τόνισε πως «θα υπάρχουν ειδικότητες που θα είναι η αιχμή, όπως παθολόγοι, παιδίατροι, γενικής ιατρικής, αλλά από εκεί και πέρα θα λειτουργήσει ένα ολόκληρο υποστηρικτικό δίκτυο με τη συμμετοχή χειρουργών, ακόμη και εργαστηρίων, ώστε οι συμπολίτες να μπορούν να εξετάζονται δωρεάν».

Ο κ. Πανάγος διευκρίνισε πως το Κοινωνικό Ιατρείο είναι ανοικτό σε όλους τους πολίτες, επομένως θα μπορούν να εξυπηρετούνται όχι μόνο οι άποροι και οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι υπόλοιποι.

Σχετικά με το χρόνο έναρξης λειτουργίας του, σημείωσε πως θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, ενδεχομένως και μετά τα Χριστούγεννα, ενώ σχετικά με το χώρο στέγασης, υπάρχουν διάφορες απόψεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως Κοινωνικό Ιατρείο ξεκίνησε να λειτουργεί και η Μητρόπολη Δημητριάδος στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, αλλά πλέον επιχειρείται από τον Ιατρικό Σύλλογο να λάβει πιο οργανωμένη και συστηματική μορφή με τη συμμετοχή και περισσότερων γιατρών.

Επίσχεση εργασίας από εργαστηριακούς γιατρούς

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους προχωρούν, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, μέχρι να αποπληρωθούν για όλες τις οφειλές.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ένωση συμβεβλημένων γιατρών τονίζεται μεταξύ άλλων πως «παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις, τόσο στους κλινικούς ιατρούς, όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δισ. ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ, καθώς Δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10%, από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ!».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το