Photo Gallery, Τοπικά

Κλιμάκωση των αντιδράσεων προκαλεί η συζήτηση για νέα μέτρα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στην πλ. Πανεπιστημίου


 

Κλιμάκωση των αντιδράσεων εργαζομένων με συλλαλητήρια την Παρασκευή (ΠΑΜΕ) και το Σάββατο (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) προκαλεί η συζήτηση για νέα οικονομικά μέτρα.

 

 

 

Η ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες συγκαλεί σήμερα ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη για να συντονιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και σ’ όλες της προς εκποίηση εταιρείες του Δημοσίου, ώστε να αποκρουστεί η κυβερνητική και «τροικανή» πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων.

Ήδη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν το προσεχές Σάββατο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, τονίζοντας πως «στο όνομα της κρίσης βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του μεγάλου κεφαλαίου. Ένα και πλέον χρόνο τώρα, με βάση το μνημόνιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα, περικόπτονται ένα – ένα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους.

Το εισόδημα, οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά έχουν μπει στην κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη.

Το έλλειμμα όμως και το χρέος, παρά την υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας αυξάνεται ραγδαία.

Οι «έχοντες και κατέχοντες» παραμένουν στο απυρόβλητο και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, περικοπών αύξησης, φόρων ιδιωτικοποιήσεων απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προωθείται.

Το μνημόνιο επίσημα επεκτείνεται μέχρι το 2015 με αόριστο χρόνο διαρκείας.

Η ζούγκλα στην αγορά εργασίας διευρύνεται και γίνεται περισσότερο ανεξέλεγκτη. Οι εργοδότες αξιοποιούν το νέο αντεργατικό πλαίσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση για να μειώσουν τους μισθούς, να αυξήσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις».

 

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

στην πλατεία Πανεπιστημίου

Κλιμάκωση της πάλης με πολύμορφη δράση στις 3 Ιουνίου, το πρωί στους τόπους δουλειάς, το απόγευμα με συλλαλητήρια, οργανώνει το ΠΑΜΕ και στο Βόλο με κορύφωση το συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. της προσεχούς Παρασκευής στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωσή του για τις επόμενες κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ σημειώνει και τα εξής: Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα, ΕΕ εκβιάζουν κυνικά την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα με στάση πληρωμών, χρεοκοπία, για να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα. Ο λαός ή θα σκύψει το κεφάλι ή θα περάσει στην αντεπίθεση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν σε αγώνα με προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πουν όχι στους εκβιασμούς και χωρίς ταλαντεύσεις να οργανώσουν με σχέδιο την αντίστασή τους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά κίνημα καλά οργανωμένο, προσανατολισμένο, με γραμμή κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπηρετών τους.

Ο δρόμος αυτός θα είναι δρόμος σύγκρουσης με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υπηρέτες. Αυτό προϋποθέτει ο κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης. Στις 2 Ιούνη, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις πρώην ΔΕΚΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Καλούμε τα συνδικάτα αυτών των χώρων, να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα αυτή. Στις 3 Ιούνη προχωράμε σε ολοήμερη δράση. Η μέρα συζήτησης στη Βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων να αποτελέσει αφορμή γενικού ξεσηκωμού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων που να κλείσουν τα μαγαζιά τους, των μικρομεσαίων αγροτών που να αφήσουν τις δουλειές στα χωράφια, των σπουδαστών και φοιτητών, των γυναικών. Η απάντηση στο νέο αντεργατικό τσουνάμι να είναι με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Τη μέρα εκείνη να νεκρώσουν τα πάντα. Να δείξουμε την απόφασή μας να παρεμποδίσουμε την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το