Photo Gallery, Τοπικά

Κλασικά οχήματα-αντίκες «κατασκήνωσαν» στη Μηλίνα

Στιγμιότυπο από προηγούμενες συναντήσεις της ΛΕΚΟΒ

Πενήντα οκτώ κλασικά οχήματα-αντίκες, με τους οδηγούς τους φυσικά, συμμετείχαν στην τριήμερη διεθνή κατασκήνωση κλασικών οχημάτων (6η) στο κάμπινγκ της Μηλίνας στο Νότιο Πήλιο, από 29 Ιουνίου μέχρι 1η Ιουλίου. Οχήματα από την Ουκρανία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, ακόμη και από την Τουρκία έδωσαν το «παρών» στη διεθνή κατασκήνωση, που περιελάμβανε πολλές εκδηλώσεις, ακόμη και την παρακολούθηση του τελικού του Euro 2012.

Όσοι βρέθηκαν το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή στο Νότιο Πήλιο, είδαν να κινούνται στους δρόμους του αυτοκίνητα παλαιοτέρων εποχών, του ’60, του ’70, αυτοκίνητα αντίκες, που οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να τα διατηρήσουν στην κυκλοφορία.

Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) διοργάνωσε την 6η διεθνή κατασκήνωση κλασικών οχημάτων στο κάμπινγκ της Μηλίνας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Όπως μάλιστα ανέφεραν οι διοργανωτές, «αερόψυκτα, υδρόψυκτα, με δύο, τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες ρόδες, μεγάλες ή μικρές παρέες, οικογένειες και μοναχικοί καβαλάρηδες, κούρσες, κάμπριο, λεωφορειάκια, μοτοσικλέτες, μοτοσακό, τζιπ, χελώνες ή λαγοί έδωσαν το «παρών» στην κατασκήνωση».

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου υπήρξε για δεύτερη φορά αρωγός της προσπάθειας αυτής, ενώ πολλοί φίλοι της Λέσχης πλαισίωσαν την εκδήλωση με παιχνίδια, προβολές και ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων κλπ. Με πρωταγωνιστές τους αερόψυκτους Σκαραβαίους και τα ιδανικά για την περίπτωση VW Camper, πλαισιωμένα από αρκετά ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, για 6η φορά πέρασαν ένα υπέροχο τριήμερο δίπλα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση, που αρχίζει να γίνεται θεσμός, απέκτησε και το δικό της ιδιαίτερο όνομα «Dubmeet ’12».

Σύμφωνα με τον κ. Απ. Παπαγεωργίου από τη ΛΕΚΟΒ, «το παλαιότερο όχημα που συμμετείχε στην κατασκήνωση, ήταν ένας Σκαραβαίος του 1959, ενώ από ελληνικής πλευράς έδωσαν το παρόν κλασικά οχήματα από την Ξάνθη, τη Σαλαμίνα, την Τρίπολη, τα Γιάννενα, την Κοζάνη και φυσικά το Βόλο».

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, έγιναν οχηματοδρομίες σε κοντινούς προορισμούς και μια κρουαζιέρα στο μαγευτικό νησί Τρίκερι.

Επίσης πρωτάθλημα τάβλι, αγώνες με θαλάσσια ποδήλατα, παιχνίδια για παιδιά και πολλά άλλα.

Ακόμη έγινε προβολή ταινίας και το βράδυ του Σαββάτου συναυλία ζωντανής μουσικής με συγκροτήματα και στη συνέχεια πάρτι με πολύ κέφι και χορό. Το βράδυ της Κυριακής ήταν αφιερωμένο στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε καντίνα με ειδικές τιμές και παιδική χαρά.

Επίσης για πρώτη φορά λειτούργησε Baazar μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και αξεσουάρ (κλασικών οχημάτων) και άλλων ειδών χειροτεχνίας.

Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕ.Κ.Ο.Β.) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2006 με έδρα το Βόλο.

Στους στόχους της Λέσχης συμπεριλαμβάνεται:

-Η συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς φορείς με σκοπό τη διοργάνωση και τέλεση εκδηλώσεων μηχανοκίνητων ιστορικών και παλαιών οχημάτων.

-Η οργάνωση διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικών με το ιστορικό και παλαιό όχημα.

-Η συνεργασία των μελών της Λέσχης για την αποκατάσταση και διατήρηση σε ετοιμότητα των οχημάτων.

-Η υποστήριξη της πολιτιστικής προβολής του ιστορικού και παλαιού οχήματος ως αντικείμενο της Βιομηχανικής Αρχαιολογίας.

-Η έκδοση ενημερωτικού περιοδικού και ηλεκτρονικού εντύπου, για τη δωρεάν ενημέρωση, με θέματα σχετικά με το ιστορικό και παλαιό όχημα.

-Η οργάνωση εκθέσεων και σεμιναρίων επιμορφωτικού χαρακτήρα με θέματα σχετικά με την παρουσία των ιστορικών και παλαιών οχημάτων στη νεότερη ελληνική και διεθνή ιστορία και το ρόλο τους στην εξέλιξη της κοινωνίας και οικονομίας.

-Η ίδρυση μουσείου, καθώς και η συνεργασία με μουσεία παγκοσμίως, με στόχο την ανταλλαγή εκθεμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σχετικών με τα ιστορικά και παλαιά οχήματα.

Η 6η διεθνής κατασκήνωση έρχεται ως συνέχεια άλλων δραστηριοτήτων της ΛΕΚΟΒ, που θα συνεχιστούν εντός του 2012.

Πανελλήνια συνάντηση Σκαραβαίων

Η «Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου», η «Σκαθαροπαρέα» και το «Hellenic Aircooled Club» διοργανώνουν την «Πανελλήνια Συνάντηση Σκαραβαίων και Κλασικών Οχημάτων», στο Κάμπινγκ «Ολύμπιος Ζευς» στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας στις 6, 7 & 8 Ιουλίου 2012. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα αξέχαστο 3ήμερο παρέα με φίλους που αγαπούν και λατρεύουν τον θρυλικό Σκαραβαίο και όχι μόνο. Μην παραλείψετε, λένε, να πάρετε και την οικογένειά σας, διότι το Camping έχει παροχές για μικρούς και μεγάλους. Επίσης πολλές εκπλήξεις και πολλά δώρα θα υπάρχουν για όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, να προνοήσετε να μπείτε σε ένα «εντατικό πρόγραμμα» προπόνησης διότι φέτος τα παιχνίδια θα είναι πάρα πολλά και θέλουν ειδικότερες τεχνικές από τους συμμετέχοντες, όπως για παράδειγμα για τους μικρούς μας φίλους: Bowling, κανό, τσουβαλοδρομίες και αυγοδρομίες και για τους μεγάλους: Τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες, αξιολόγηση ύψους, σλάλομ ελαστικού, αλλαγή ελαστικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το