Photo Gallery, Τοπικά

Κατείχε 1300 δόσεις λευκού θανάτου…

38χρονος κτηνοτρόφος από τα Κανάλια, ο οποίος συνελήφθη προχθές βράδυ


Αστυνομικός εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής ναρκωτικών

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο…» για έναν 38χρονο κτηνοτρόφο από τα Κανάλια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου να κατέχει 82 γραμμάρια ηρωίνης, που προόριζε να διακινήσει. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν το βράδυ της Τρίτης μετά από συντονισμένη επιχείρηση και αφού αστυνομικός, ύστερα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής ναρκωτικών. Ο 38χρονος είχε συλληφθεί και πάλι για κατοχή ναρκωτικών τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Ανακριτής του επέβαλε περιοριστικούς όρους. Σήμερα οδηγείται και πάλι ενώπιον του Ανακριτή για την νέα υπόθεση ναρκωτικών. Ο 38χρονος, όπως έγινε γνωστό, έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών.

Ειδικότερα προχθές το βράδυ, στο 20ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Βόλου-Καναλίων, κλείστηκε η συνάντηση του 38χρονου με τον υποψήφιο αγοραστή ναρκωτικών ο οποίος είναι αστυνομικός. Η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πληροφορίες ότι ο 38χρονος διακινεί ναρκωτικά και έτσι άρχισαν να τον παρακολουθούν. Αστυνομικός εμφανίστηκε ως πελάτης και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες κατάφερε να συμφωνήσει μαζί του την αγορά 40 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι του ποσού των 1000 ευρώ. Η συνάντηση ορίστηκε προχθές το βράδυ. Ελάχιστα λεπτά μετά την ανταλλαγή, επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον 38χρονο. Σε έρευνα που έγινε στο Ι Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε -ιδιοκτησίας του πατέρα του – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ακόμη ποσότητες ηρωίνης συσκευασμένες, έτοιμες προς διάθεση, βάρους 40 γραμμαρίων. Επίσης βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας, 280 ευρώ προερχόμενα από αγοραπωλησία και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακρίσεως ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από άγνωστο αλβανό από την Λάρισα. Υπολογίζεται ότι η ποσότητα της ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή του αντιστοιχεί με 1300 περίπου δόσεις λευκού θανάτου.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα υπηρεσίας που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή, μεταφορά πώληση από υπότροπο και σήμερα απολογείται στον Ανακριτή.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος διαμένει στα Κανάλια, στο πατρικό του σπίτι. Δεν είναι παντρεμένος και φέρεται να ασχολείται με την κτηνοτροφία.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. ομως παρακαλω, καντε καποτε μια ερευνα για το θεμα.
    Η πραγματικοτητα: ενα γραμμαριο αυτης της “ουσιας”, που κυριως ερχεται απο αλβανια, στοιχιζει απο 2-10 ευρω αλλα καταληγει στους δρομους του βολου να πουλιεται μεχρι και 100 ευρω/γρ.
    Η περιεκτικοτητα δε σε ηρωινη(αν και δεν πρεπει να εχει καμμια σχεση με οπιο κ παπαρουνες!, αλλα μαλλον παρασκευαζεται τελειως χημικα) ειναι το πολυ μεχρι 10%, γιατι “σπαζεται” με αλλες ουδετερες ουσιες…
    Στην χειροτερη λοιπον περιπτωση καποιος εξαρτημενος θα δωσει 20 ευρω για μια δοση που ειναι 100-300mg, αλλα σε αυτες τις ποιοτητες μια δοση ισως φτανει και το μισο γραμμαριο.
    Πως στο καλο βγαινει το συμπερασμα οτι 80 γρ. ειναι 1300 δοσεις?!
    Απλα μαθηματικα!
    Το σιγουρο ειναι οτι ολες αυτες οι ουσιες υπηρχαν-υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν και να χρησιμοποιουνται απο ανθρωπους διπλα μας και οτι ο τροπος αντιμετωπισης ολα αυτα τα χρονια ειναι σιγουρα λαθος…
    Κατι τελευταιο και ιατρικα τεκμηριωμενο, οτι αν δεν νωθευτει και καποιος δεν κανει παραλληλη χρηση αλλων ουσιων, μπορει να το χρησιμοποιει μεχρι τα βαθια του γεραματα χωρις να του προξενησει προβληματα. Ομως το ιδιο δεν μπορεις να το πεις και για το καπνισμα πχ.
    Γιατι λοιπον αυτη η φαρμακευτικη ουσια χαρακτηριζεται “λευκος θανατος”?
    (ασε που δεν ειναι και ασπρη…)
    φιλικα,
    χ.

Μοιραστείτε το