Photo Gallery, Αθλητισμός

Με τη δύναμη της έδρας

Η Νίκη αντιμετωπίζει τον Φωκικό στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς

Το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς δίνει σήμερα η Νίκη στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς». Στις 4 το απόγευμα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Φωκικό στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League 2 και αν πάρει τους τρεις βαθμούς, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ ανόδου. Μεγάλη η κινητοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων της που αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες. Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία.

Μονόδρομος είναι για τη Νίκη η κατάκτηση του «τριπόντου» στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό. Αν τα καταφέρουν οι «κυανόλευκοι» θα βάλουν από …κάτω την ομάδα της Άμφισσας στη βαθμολογία, ενώ θα εκμεταλλευτούν και τις απώλειες που θα προκύψουν από τον αγώνα της Καλλονής με την πρωτοπόρο Επανομή. Ελπίζουν επίσης σε ένα ακόμη «δώρο» της Δόξας Κρανούλας, που μετά το «διπλό» επί του Φωκικού, σήμερα φιλοξενεί τα Γιαννιτσά.

Αν όλα κυλήσουν όπως ελπίζουν οι άνθρωποι της Νίκης, τότε η ομάδα του Βόλου μπορεί να βρεθεί ακόμη και στη 2η θέση, ως ισόβαθμη της Καλλονής (αν αυτή ηττηθεί από την Επανομή και φυσικά χάσουν και τα Γιαννιτσά). Όμως, πάνω από όλα θα πρέπει και η ίδια η Νίκη να κάνει το καθήκον της και να κερδίσει τον Φωκικό.

Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Επανομή έχει 50 βαθμούς, η Καλλονή 46, Γιαννιτσά και Φωκικός από 45 και η Νίκη 43.

Ο σημερινός αγώνας δεν θα είναι εύκολος για το βολιώτικο συγκρότημα, αφού η αντίπαλη ομάδα έχει τον ίδιο στόχο με τους «κυανόλευκους». Προβλέπεται μάχη για την τελική επικράτηση με τη Νίκη να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς». Προβλέπεται να δημιουργηθεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα σε αυτό από τους φίλους της ομάδας, που ουσιαστικά θα αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της.

Ιδιαίτερα στις τάξεις των οργανωμένων επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν και στη χθεσινή προπόνηση και ενθάρρυναν τους παίκτες της Νίκης με συνθήματα, ενώ άναψαν και καπνογόνα δίνοντας μία …πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει σήμερα. Βέβαια, θα πρέπει να είναι και αρκετά προσεκτικοί διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας και ιδιαίτερα εν όψει πλέι οφ. Σημειώνεται πως και η κερκίδα της οδού Μαιάνδρου θα είναι σήμερα ανοιχτή για τους φιλάθλους.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο προπονητής Βέλικο Ντόβενταν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και έτσι θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Λογικά θα επιλεγεί το σύστημα 4-5-1 που θα μετατρέπεται σε 4-3-3, όταν η Νίκη επιτίθεται. Ρισκάροντας μία πρόβλεψη σχετικά με τους παίκτες που θα ξεκινήσουν μία πιθανή ενδεκάδα θα έχει την εξής μορφή: Τερματοφύλακας ο Μπαϊμάκης, δεξί μπακ ο Στουρνάρας και αριστερό ο Τσερκέζος, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελείται από τους Μαϊστρέλλη και Παπαδήμα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Νάστος με τον Πετρά θα έχουν περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ μπροστά τους θα τοποθετηθεί ο Ναβαρέτε σε περισσότερο οργανωτικό ρόλο. Δεξιά σε κέντρο και επίθεση θα κινείται ο Μπουσινάκης, αριστερά ο Βλάχος, ενώ ο Ντάνισιτς θα χρησιμοποιηθεί στη θέση του σέντερ φορ.

Δεν αποκλείεται να παίξει από την αρχή και ο Τσάγγαρης, ενώ στην αποστολή μετέχουν και οι: Τάσσος, Μακράκης, Σωτρίνης, Όλιβερ, Καλαμιώτης, Κιπτίου, Βλαχοκυριάκος, Καρακώστας.

Ο Φωκικός

Ο Φωκικός καλείται να μείνει «όρθιος» στο «Παντελής Μαγουλάς» καλύπτοντας το χαμένο έδαφος από την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Δόξα Κρανούλας. Φυσικά, άπαντες στην ομάδα της Άμφισσας αναγνωρίζουν ότι η αποστολή τους θα είναι δύσκολη στην πιο «καυτή» έδρα της κατηγορίας, κάτι που τόνισε στους παίκτες του και ο προπονητής Μιχάλη Κασάπης. Όμως τους ζήτησε να είναι συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να μην επηρεαστούν από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων της Νίκης. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Φωκικό, αφού κάποιες ενοχλήσεις που αισθανόταν ο Θωμόπουλος έχουν ξεπεραστεί και ο παίκτης βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Κάλεσμα της Ερασιτεχνικής

Η Ερασιτεχνική Νίκη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον σημερινό αγώνα ποδοσφαίρου της Νίκης με τον Φωκικό και καλεί τους φιλάθλους του συλλόγου να δώσουν δυναμικό «παρών» στο «Παντελής Μαγουλάς». Το κείμενο έχει ως εξής:

«Μετά τις επιτυχίες όλων των ομάδων μας την περασμένη εβδομάδα και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου σε όλους τους αγώνες, σήμερα Τετάρτη η παρουσία όλων των φιλάθλων στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» κρίνεται απαραίτητη για να βοηθήσουμε όλοι στο να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας. Καλή επιτυχία Νικάρα».

Σε απολογία η Νίκη

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League-Football League 2 κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη  και ώρα 10.00 14 ΠΑΕ ή ΤΑΠ και μεταξύ αυτών την ΠΑΕ Νίκη για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του πειθαρχικού κώδικα στον αγώνα Νίκη-Ζάκυνθος που έγινε στις 30/3.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γηπ. «Π. Μαγουλάς»

Ώρα 16.00

ΝΙΚΗ

1. Μπαϊμάκης

72. Στουρνάρας

77. Τσερκέζος

4. Παπαδήμας

55. Μαϊστρέλλης

20. Νάστος

14. Πετράς

6. Βλάχος

30. Μπουσινάκης

19. Ναβαρέτε

7. Ντάνισιτς

Προπονητής:

Β. Ντόβενταν

ΦΩΚΙΚΟΣ

73. Παρασκευάς

13. Κουρελής

17. Θωμόπουλος

4. Δημητρίου

5. Κωστόπουλος

8. Σκαρίμπας

10. Δήμας

37. Φαρμάκης

91. Κουμπρόγλου

9. Κανελλόπουλος

19. Τζέκος

Προπονητής:

Μ. Κασάπης

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Παρασκευάς, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος διαιτητής: Κορέστης (Λάρισας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το