Τοπικά

Κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο που στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, των Λαϊκών Επιτροπών Χιλιαδούς, Καραγάτς, Νέας Δημητριάδας, εργατικών σωματείων, καθώς και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» που θα ψηφιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου, τις διαθεσιμότητες και τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργο Καλτσογιάννη, όπου του έθεσαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το «νέο Λύκειο», καθώς και για τα προβλήματα που εντοπίζονται σε σχολικά κτίρια στο πολεοδομικό συγκρότημα απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Όπως τονίστηκε από τον Απ. Ριζόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων, στόχος του νομοσχεδίου είναι να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα η παιδεία σε μηχανισμό παραγωγής της νέας βάρδιας των πιο φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Παράλληλα εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί, καθώς πετιούνται έξω από το σχολείο τα παιδιά του λαού. Αναφορικά με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών επισημάνθηκε ότι είναι κομμάτι του ίδιου στόχου. Το «νέο σχολείο» είναι αυτό των χορηγών, των απολυμένων εκπαιδευτικών, των μερεμετιών από γονείς, των χαρατσιών για τη θέρμανση και την καθαριότητα που βαφτίζονται «εθελοντισμός».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ με τη σημερινή κινητοποίηση καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες της ΟΛΜΕ και την τοπική ΕΛΜΕ. Είναι εκείνοι που εκπροσωπούν τα κόμματα που όλα τα προηγούμενα χρόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), είχαν συμφωνήσει με τις σημερινές αλλαγές και εξελίξεις. Είναι εκέινοι που πρωτοστάτησαν στην απεργοσπασία εκφυλίζοντας τους αγώνες για όλους τους εκπαιδευτικούς, προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν τους μαθητές όταν κινητοποιούνταν, ενώ πριν λίγες εβδομάδες ξεπούλησαν όλο τον κλάδο με την απεργία που μάζεψαν άρον άρον. Τώρα κύριος στόχος τους είναι η μετατροπή της αγανάκτησης των εκπαιδευτικών σε ένα αντικυβερνητικό και μόνο μέτωπο για να «αλλάξει ο Μανωλιός» και να έρθει μια άλλη κυβέρνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο Απ. Ριζόπουλος «το ταξικό εργατικό κίνημα και οι εκπαιδευτικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις δυνάμεις να ξαναχρησιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς, την αγωνία των μαθητών και των γονιών, για να προχωρήσουν τα σχέδια για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή απαιτείται ταξική ενότητα κι αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης κι όχι για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και της εξουσίας των μονοπωλίων, εντός των τειχών της ΕΕ. Στη βάση αυτή, ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το