Αθλητισμός

«Κανόνι» στην επίθεση του Ολυμπιακού Β.

 

Με την απόκτηση του Βούλγαρου επιθετικού Τοντόρ Αλεξάντροφ Κόλεφ ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις, με το ρόστερ της βολιώτικης ΠΑΕ να αριθμεί 28 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο Κόλεφ υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους με τον Ολυμπιακό, καθώς τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση, αφού πρώτα ο Γιώργος Βαζάκας είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του, βλέποντας τον παίκτη στην προπόνηση της Τρίτης.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε χθες και επίσημα την απόκτηση του Τοντόρ Κόλεφ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Βούλγαρου επιθετικού Todor Aleksadrov Kolev με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους».

Ο Κόλεφ γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1980 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ετάρ Βέλικο Τάρναβο και στη συνέχεια, σε ηλικία 19 χρονών, πήρε μεταγραφή για τη Λέφσκι Σόφιας, κατακτώντας το νταμπλ το 2000. Μάλιστα, στο ντεμπούτο του με την Λέφσκι τον Οκτώβριο του 1999 σημείωσε τρία γκολ στον αγώνα κυπέλλου με την Ισκάρ.

Την περίοδο 2001-02 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Σπάρτακ Πλέβεν, παίζοντας σε 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Βουλγαρίας, σημειώνοντας 18 γκολ. Το καλοκαίρι του 2002 επέστρεψε στη Λέφσκι και ένα χρόνο αργότερα με την ομάδα του κατέκτησε το κύπελλο Βουλγαρίας. Τον Ιανουάριο του 2005 ο Κόλεφ δόθηκε δανεικός στην Μάρεκ Ντούπνιτσαν (τέσσερα παιχνίδια, ένα γκολ).

Πέντε μήνες αργότερα, ο Βούλγαρος επιθετικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Σλάβια Σόφιας και την περίοδο 2006-07 πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, σημειώνοντας 25 γκολ σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος. Συνολικά σε δύο χρόνια στη Σλάβια σημείωσε 32 γκολ σε 55 παιχνίδια.

Τον Ιούνιο του 2007 πήρε μεταγραφή για την Άαχεν, παίζοντας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας της Γερμανίας, όπου σε 20 ματς πέτυχε πέντε γκολ. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στη Σλάβια Σόφιας, στην οποία αγωνίστηκε ένα χρόνο, για να δοθεί στη συνέχεια δανεικός στην Χάποελ Κιρλάτ, ομάδα του Ισραήλ (14 συμμετοχές, ένα γκολ). Το Δεκέμβριο του 2010 υπέγραψε στην Λουντοκόρετς Ράζγκραντ (21 αγώνες, 10 γκολ).

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο πήγε στην Ετάρ, με την οποία αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια, σημειώνοντας έξι τέρματα.

Έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα Βουλγαρίας την περίοδο 1999-2000 με την Λέφσκι Σόφιας και δύο Κύπελλα Βουλγαρίας επίσης με την Λέφσκι Σόφιας.

Με την απόκτηση του Τοντόρ Κόλεφ ο αριθμός των ξένων παικτών που διαθέτει ο Ολυμπιακός Βόλου ανέρχεται στους 10 (Ρόκα, Μπολάτι, Ντεβάλις, Ογιαρμπίντε, Ανιέτε, Γενγκά, Στογιάνοφ, Κόλεφ, Μπακαγιόκο και Κάσχιο).

Χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου φρόντισε να καταθέσει ηλεκτρονικά στην ΕΠΟ τα συμβόλαια των 28 ποδοσφαιριστών που στελεχώνουν το ρόστερ της ομάδας και αναμένεται η έκδοση των δελτίων από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΠΟ στις τρεις ομάδες (Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή) να ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει προχωρήσει, επίσης, στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να έρθουν έγκαιρα οι μπλε κάρτες των ξένων ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Καβάλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Την Κυριακή

με Καβάλα

Την Κυριακή στις 16.45 είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με την Καβάλα, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League,όπως ανακοίνωση η Ένωση Football League.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» συνεχίζεται με καθημερινές προπονήσεις, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως για το ματς με τη Καβάλα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Βαγγέλης Στουρνάρας και Δημήτρης Τσιάτσιος, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι από πέρυσι. Ο δεύτερος χθες επέστρεψε στις προπονήσεις (ξεπέρασε τον τραυματισμό του) και όπως όλα δείχνουν θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Βύζαντα στα Μέγαρα (Τετάρτη 3/10).

Κανονικά θα είναι στην αποστολή ο Σπύρος Γόγολος, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και μετείχε και χθες στο προπονητικό πρόγραμμα.

Η Καβάλα

Ο Βιλίμ Ποσίνκοβιτς θα είναι ο νέος σέντερ φορ της Καβάλας, διεκδικώντας τη θέση βασικού, όπως φαίνεται, μαζί με τον Σενεγαλέζο, Ντεμ Εντιαγέ. Ο 21χρονος Κροάτης επιθετικός, που ξεχωρίζει για το ύψος του (1.87) έδωσε τα χέρια με τον μεγαλομέτοχο, Γιώργο Τσοκτουρίδη και βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Ο Ποσίνκοβιτς έπαιξε πέρυσι στην Α΄ Τουρκίας, με τις Καϊσερί Ερσίγεσπορ και την Γκιρεσουνσπόρ.

Στο ρόστερ της Καβάλας υπάρχουν έξι ξένοι παίκτες οι Ντιέ, Ενσαλίβα, Εντιαγέ, Μοκάκε, Ντος Σάντος και Ποσίνκοβιτς.

Στο μεταξύ, οι οργανωμένοι οπαδοί της Καβάλας ετοιμάζουν εκδρομή για το Βόλο, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρά της ομάδας τους. Την εκδρομή διοργανώνει ο σύνδεσμος φιλάθλων Καβάλας «Γαλάζιοι Αργοναύτες».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το