Τοπικά

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία

Απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες είναι στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τα 50 άτομα που απασχολούνται μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο υλοποιείται με συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των απασχολούμενων, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις καταγγέλλουν άσχημη αντιμετώπιση από πλευράς των υπευθύνων του ΠΑΚΟΕ, όταν ρωτούν να μάθουν πότε θα πληρωθούν. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης ανέφερε πως «γνωρίζει το πρόβλημα και σήμερα θα έχει επικοινωνία με το γ.γ. του υπουργείου Εργασίας που χειρίζεται το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων».

Οι προσληφθέντες στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την Κοινωφελή Εργασία μέσω του ΠΑΚΟΕ απασχολούνται σε διάφορες ειδικότητες στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας, του Τουρισμού, Παιδείας, Αγροτικής Οικονομίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Καθαριότητας.

Δυο μήνες από την ημέρα που ανέλαβαν εργασία δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ από τα 625 ευρώ που προβλέπεται για την αμοιβή τους ανά μήνα. Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι, «απευθύνθηκαν στους υπευθύνους του ΠΑΚΟΕ προκειμένου να ενημερωθούν αν και πότε θα πληρωθούν, ωστόσο, η αντιμετώπιση που είχαν ήταν άσχημη και απειλήθηκαν τηλεφωνικά ακόμη και με μηνύσεις».

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ρωτήθηκε σχετικά ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτης, ο οποίος τόνισε πως «γνωρίζει το θέμα και ήδη έχει έρθει σε επαφή τόσο με το ΠΑΚΟΕ, όσο και με το υπουργείο Εργασίας. Μίλησα με τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Χριστοδουλάκη και με ενημέρωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, καθώς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα της καταβολής των οφειλομένων στους απασχολούμενους. Θεωρώ πως η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και το Κράτος έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών» προσέθεσε ο ίδιος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου με την υπεύθυνη για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στην Αθήνα ενημερώθηκε πως «λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, θα υπάρξει σήμερα δυνατότητα ενημέρωσης από το γ.γ. του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων στους 50 απασχολούμενους. Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται, καθώς δεν έχουν άλλους πόρους για να τα βγάλουν πέρα και περιμένουν να ζήσουν με τα χρήματα αυτά. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να ξεκαθαρίσουν αν μπορούν να συνεχίσουν την υλοποίηση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας ή αν αποτελούσε απλώς ένα «πυροτέχνημα» για να «χρυσώσουν» το χάπι των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Αντώνογλου.

Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ήταν ο πρώτος σε επίπεδο Θεσσαλίας που ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την Κοινωφελή Εργασία και ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος.

Γιώργος Ξυνός

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το