Photo Gallery, Τοπικά

Καμία διγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Επικρατείας (στο μέσον) τόνισε από το Βόλο, ότι οι πολίτες έχουν αποφασίσει να είναι στο ευρώ

Την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων επανέφερε στο «τραπέζι» ο ΣΥΡΙΖΑ και χθες, τόσο σε συνέντευξη Τύπου, όσο και σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος η κ. Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Επικρατείας, δήλωσε πως καμία διγλωσσία δεν παρουσιάζεται μεταξύ των στελεχών καθώς οι θέσεις του κόμματος είναι καθαρές: Ακύρωση μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση χρέους και καταγγελία δανειακών συμβάσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση, θα αποφασίσει Εξεταστική για να διαπιστωθεί πως φτάσαμε στο ΔΝΤ, από την οποία θα διαπιστωθεί και το ύψος του χρέους.

Η κ. Θεανώ Φωτίου δήλωσε πως η πόλωση του προεκλογικού αγώνα κλιμακώνεται και η σύγκρουση μεταξύ της αριστεράς και της δεξιάς, η οποία χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα, είναι ξεκάθαρη.

Σημείωσε πως επιχειρείται να δημιουργηθεί εικόνα τρόμου στους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν ήδη τον τρόμο από την ανεργία, τις απολύσεις και τη μείωση του εισοδήματός τους σε ποσοστό 50%, μέσα σε δύο χρόνια.

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημα το σύνθημα «ευρώ ή δραχμή», που κατά τη γνώμη της έχουν «στήσει» τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τόνισε ότι οι πολίτες έχουν αποφασίσει να είναι στο ευρώ.

«Ο λαός ζει τον υπέρτατο τρόμο της επιβίωσης και θέλουν να τον εξοντώσουν συνολικά», είπε και υπερασπίστηκε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συνιστώσες, οι οποίες, κατά την εκτίμησή της, έχουν αποκτήσει ομοιογένεια, που επιτεύχθηκε από την κρίση του λαού.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα για κατάθεση κυβερνητικού προγράμματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και την πολυγλωσσία που παρατηρείται μέσα από επίσημες δηλώσεις στελεχών, απάντησε ότι είναι φυσικό να υπάρχουν «αποχρώσεις» στις εξειδικεύσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί αύριο στην Αθηναΐδα, ημέρα που στο Βόλο θα βρίσκεται ο Μανώλης Γλέζος.

Η κ. Φωτίου χαρακτήρισε κόμματα του δικομματισμού τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι τα στελέχη τους δεν τολμούν να εξειδικεύουν τα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις εκλογές, εφόσον αναλάβουν την κυβέρνηση.

«Δεν απαντούν τι θα κάνουν με το μνημόνιο. Θα το ακυρώσουν, θα το καταγγείλουν», αναρωτήθηκε.

Το «χαρτί» είναι ο ελληνικός λαός

Χαρακτήρισε τη ΝΔ συνονθύλευμα της δεξιάς που διαθέτει ακραία και φασιστικά στοιχεία, από το ΛΑΟΣ μέχρι τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τόνισε πως ό,τι πιο τραγελαφικό και επικίνδυνο για τη χώρα είναι να διαπραγματευτούν την τύχη της αυτοί που την οδήγησαν στο χάος.

Σημείωσε πως η αριστερά μπορεί να είναι διαπραγματευτής με τους δανειστές γιατί το πολιτικό της πρόγραμμα ταυτίζεται με τη βούληση του λαού, που λέει όχι στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την ίδια, το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι ο ελληνικός λαός.

«Η ιστορία έστησε το μεγάλο της τραπέζι και το χαρτί είναι του ελληνικού λαού, που λέει σε όλους ότι δεν μπορεί άλλο. Το δεύτερο χαρτί στο τραπέζι είναι των δανειστών, που απειλούν να κόψουν τα δάνεια και να βγούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως είναι ψεύδος. Η χώρα θα βγει από το ευρώ αν το ζητήσει ή αν πτωχεύσει. Όμως, αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε εκτός ΕΕ. Άλλωστε, τα δάνεια που λαμβάνουμε πάνε για τους τόκους των δανείων», είπε και τόνισε ότι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ραγιαδισμός. Τέλος αναφερόμενη στο διεθνή παράγοντα δήλωσε πως το μόνο που δεν θέλει είναι μια πτώχευση της Ελλάδας για να μην ακολουθήσει ντόμινο.

Ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αναφέρονται τα εξής:

«Ένα από τα αστεία φαινόμενα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι η ευρυμάθεια των στελεχών των μνημονιακών κομμάτων για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Τα non paper της Συγγρού ενημερώνουν τα παραπάνω στελέχη για τις ιδιαίτερες θέσεις αυτών των συνιστωσών, με σκοπό τη διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος μας.

Στο πλαίσιο αυτού του γελοίου επικοινωνιακού πολέμου, η ΝΔ κάνει την απερισκεψία να εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της FYROM.

O ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει με σαφήνεια τη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Υπενθυμίζουμε πως η ανανεωτική Αριστερά διακήρυσσε αυτή τη θέση από την αρχή που εμφανίστηκε αυτό το θέμα, από το μακρινό 1991. Τότε, ήταν μόνη της στην προώθηση μιας θέσης που αργότερα έγινε αποδεκτή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Τότε, ο κ. Σαμαράς, ως υπουργός Εξωτερικών, υπονόμευσε την αποδοχή αυτής της λύσης με συνέπεια σήμερα να ξεπερνούν τις 100 οι χώρες που έχουν αποδεχτεί με το όνομα Μακεδονία τη γειτονική χώρα.

Για τον επικίνδυνο παλαιοδεξιό λαϊκισμό της ΝΔ, για τη δραχμή στην οποία μας οδηγεί η τήρηση του μνημονίου, για την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας μας, για την απαλλαγή από τη φρίκη που ζούμε σήμερα, για το σχεδιασμό μιας νέας Ελλάδας, για την οργάνωση του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ολοκληρώσει στις 17 Ιουνίου το βήμα που έκανε στις 6 του Μάη, θα συζητήσουμε την Πέμπτη 31 Μάη στο πάρκο της ΜETKA (Μυτιλήνης – Κυρίλλου) στις  20.30. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτό το ζωντανό διάλογο για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν σήμερα και καθορίζουν την πορεία του τόπου μας.

Και σε αυτή την διαδικασία το λόγο θα έχει ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ιστορικών ημερών που ζούμε: ο λαός μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το