Photo Gallery, Τοπικά

Άνω κάτω στην τοπική Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Κολυνδρίνης, σύμφωνα με πληροφορίες μετέβη στην Αθήνα, για να μεταπείσει τους δύο συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ωστόσο δεν κατέστη αυτό δυνατό και υπέβαλε την παραίτησή του

Οι «φωτιές» που άναψε στην τοπική Νέα Δημοκρατία η τοποθέτηση της κ. Έλενας Αντωνοπούλου-Μπουρούνη στην τρίτη θέση της γαλάζιας λίστας, ίσως προκαλέσουν φθορά στη δύναμη της ΝΔ στη Μαγνησία. Μετά την παραίτηση του υποψήφιου βουλευτή κ. Χρ. Μπουκώρου ως αντίδραση στην τοποθέτηση στην τρίτη θέση της κ. Αντωνοπούλου, χθες υπέβαλε την παραίτησή του και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ του κόμματος κ. Δημ. Κολυνδρίνης.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τη λίστα στη Μαγνησία επεξεργάστηκαν από τη Συγγρού οι κ.κ. Θαν. Μπούρας και Ανδρ. Λυκουρέντζος, συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Ο κ. Κολυνδρίνης μετέβη στην Αθήνα για να μεταπείσει τους δύο συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ωστόσο δεν κατέστη αυτό δυνατό και υπέβαλε την παραίτησή του.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία για εκλογικές απώλειες στις 17 Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου 23.790 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 21.276 (διαφορά 2.504 ψήφοι).

Πρέπει να προστεθεί εδώ και η απουσία του κ. Γ. Σούρλα από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικούς σταυρούς του πρώην υπουργού.

Σημειώνεται ότι από τη ΔΗΣΥΜ υπάρχουν διαρροές ήδη προς άλλα κόμματα, όπως του κ. Στ. Παπαδήμου προς τη σύμπραξη της Δημιουργίας Ξανά και της Δράσης, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις 1.646 ψήφους του κόμματος της κ. Μπακογιάννη.

Ο υποψήφιος βουλευτής και μοναδικός εκλεγείς από τη ΝΔ στη Μαγνησία κ. Θαν. Νάκος, ο οποίος μιλώντας χθες στο Ράδιο Ακρόαμα, χαρακτήρισε «άστοχη την απόφαση της Συγγρού», δήλωσε ότι «μας στενοχώρησε», ότι ήταν απόρροια πανελλαδικής συμφωνίας της κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά και εξέφρασε την ελπίδα, «να μη λειτουργήσει παραλυτικά, διότι η έδρα στη Μαγνησία στις εκλογές της 6ης Μαΐου, διασφαλίστηκε τα χαράματα και για 148 ψήφους…».

Ο κ. Νάκος δήλωσε ακόμη πως αργά τη νύχτα της Τρίτης και μόλις του γνωστοποιήθηκε η λίστα, επικοινώνησε με τη Συγγρού και διαμαρτυρήθηκε, χωρίς ωστόσο η διαμαρτυρία του να αλλάξει την κατάταξη των υποψηφίων.

Η τοποθέτηση της κ. Αντωνοπούλου στην τρίτη θέση της λίστας προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του κ. Μπουκώρου, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο τελευταίος με γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα στην τέταρτη θέση και επισημαίνει ότι «ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου, αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής».

«Τα σούρτα-φέρτα της κ. Μπακογιάννη»

Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου ο κ. Μπουκώρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πληρώσει τα σούρτα – φέρτα της κ. Μπακογιάννη στη ΝΔ», επισημαίνοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν και άλλες περιοχές (όπως στην Ηλεία με τον υποψήφιο κ. Κοντογιάννη). Ο κ. Μπουκώρος μίλησε για μυστική τακτική αιφνιδιασμού, τονίζοντας ότι αν τον είχαν ενημερώσει, η αντίδρασή του ενδεχομένως να ήταν διαφορετική.

Η κ. Αντωνοπούλου μιλώντας επίσης στην ΕΡΑ Βόλου, ανέφερε ότι δεν διαπραγματεύτηκε για τη σειρά συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο, όμως «στην παρούσα φάση καλόν είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να εργαστούμε για το καλό της χώρας, που βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στελέχη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας αιφνιδιάστηκαν από τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, ενώ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Δημ. Κολυνδρίνης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτε στη σειρά της λίστας υποψηφίων και να ανακαλέσει την παραίτησή του ο κ. Μπουκώρος. Ο τελευταίος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης, είπε ότι «αν αποκατασταθεί η αδικία, θα αλλάξει γνώμη».

Ο πέμπτος στη σειρά, ο κ. Αργ. Μποτός που ρωτήθηκε, είπε ότι «δεν σχολιάζω και δεν αντιδρώ σε αποφάσεις του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και είναι άγνωστο τι θα γίνει με την κενή θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία, αν ο κ. Μπουκώρος επιμείνει στην απόφασή του.

Προχθές η ΝΔ ανακοίνωσε τις λίστες με τα ψηφοδέλτια σ’ όλη τη χώρα. Στη Μαγνησία η σειρά κατάταξης, όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, έχει ως εξής: Αθ. Νάκος, Ζέττα Μακρή-Θεοφίλου, Έλενα Αντωνοπούλου, Χρ. Μπουκώρος, Αργ. Μποτός, Μαρία Καπάνη και Σπ. Δεσύλλας. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου με βάση τους σταυρούς προτίμησης, πρώτος είχε έρθει ο κ. Νάκος, δεύτερη η κ. Μακρή, τρίτος ο κ. Σούρλας, που αποχώρησε από την πολιτική, τέταρτος ο κ. Μπουκώρος, πέμπτος ο κ. Μποτός και έκτη η κ. Καπάνη, ενώ μία θέση κατείχε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς. Νέα πρόσωπα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η κ. Αντωνόπουλου και ο κ. Δεσύλλας.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στη ΝΔ, κ. Μαρκάκης μιλώντας στην ΕΡΑ, συνέστησε ψυχραιμία, στόχος είναι η ενότητα της ΝΔ και να αναλογιστούν όλοι το διακύβευμα των εκλογών. «Να μην μπούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και μετά να συζητηθούν όλα τα θέματα». Όσον αφορά πληροφορίες που τον φέρουν να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – σε μη εκλόγιμη θέση – ανάφερε πως δεν έχει ο ίδιος σχετική πληροφόρηση. Σημείωσε δε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, είναι τιμητικό, χωρίς να σημαίνει ότι αν δεν γίνει, θα είναι υποτιμητικό και θα αλλάξει η στάση του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το