Photo Gallery, Τοπικά

Καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί μέχρι απομάκρυνσης του διοικητή
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί μέχρι απομάκρυνσης του διοικητή

Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την απομάκρυνση του διοικητή κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου αποφάσισαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου στο πλαίσιο της χθεσινής τους γενικής συνέλευσης. Έτσι και σήμερα οι γιατροί θα απόσχουν από τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ θα συγκεντρωθούν και έξω από το γραφείο του διοικητή. Επίσης προγραμματίζουν κάθοδο στην Αθήνα και διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ενώ εντός ημερών θα πραγματοποιήσουν και παμβολιώτικο συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως χθες λειτούργησαν τα μισά σχεδόν εξωτερικά ιατρεία, αν και τυπικά η απόφαση για αναστολή λειτουργίας τους ισχύει κανονικά.

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου ζητώντας την αποχώρηση του διοικητή. Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση άγγιξαν τα 100 άτομα. Ουσιαστικά βρίσκονται στην τέταρτη ημέρα δυναμικών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, εκτός, όπως επισημαίνουν, αν υπάρξει πιο γρήγορα η αποχώρηση του κ. Ζαχαρόπουλου.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε πρώτον, να συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του διοικητή, οι οποίες από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνονται από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί. Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, την ώρα που θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο και το κλιμάκιο για την ΕΔΕ. Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής από τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ακόμη θα προγραμματιστεί κάθοδος των γιατρών και των εργαζομένων στην Αθήνα για διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, αποφασίστηκε να κατατεθεί μήνυση κατά δημοσιογράφου ηλεκτρονικού ΜΜΕ, γιατί όπως υποστήριξαν, τους συκοφαντεί συστηματικά.

Όσον αφορά στο παμβολιώτικο συλλαλητήριο, αυτό μετατίθεται αντί για την ερχόμενη Δευτέρα, λίγες ημέρες αργότερα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη οργάνωση.

Πάντως χθες, μετά από τρεις ημέρες, τα μισά σχεδόν εξωτερικά ιατρεία, όπως ΩΡΛ, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό, λειτούργησαν κανονικά και οι γιατροί δέχτηκαν ασθενείς. Άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί σήμερα.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι τόνισαν στη χθεσινή συνέλευση τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην οριστική απομάκρυνση του διοικητή, ενώ αναφέρθηκαν και στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας, προχθές το βράδυ δεν εφημέρευαν γιατροί της ΩΡΛ και της οφθαλμιατρικής, με συνέπεια ένας 23χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από τροχαίο και έπρεπε να εξεταστεί στο μάτι, καθώς είχε υποστεί άνοιγμα κόγχου στο μάτι, να μεταφερθεί στη Λάρισα.

Οι γιατροί και χθες είχαν επαφές με τους υψηλά ιστάμενους του υπουργείου Υγείας, ενώ ενημερώνονται και από τις ενέργειες των βουλευτών, όπως των κ.κ. Μεϊκόπουλου και Χρυσοβελώνη.

Αναφορικά με την κινητοποίηση στα εξωτερικά ιατρεία, ο κ. Χαυτούρας είπε ότι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προκύπτουν, όταν δεν υπάρχουν γιατροί στα Επείγοντα από διάφορες ειδικότητες και οι τραυματίες ή τα βαριά περιστατικά αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλες πόλεις.

Για τη χθεσινή συνέλευση ο κ. Χαυτούρας υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ο αγώνας είναι η άμεση αποχώρηση του διοικητή. Ήδη υπάρχει τεράστια καθυστέρηση και αυτό επιτείνει τη δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο. Εμείς είμαστε αυτοί που προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στον κόσμο και συμπάσχουμε μαζί του και θέλουμε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο καλά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά το χάος που έχει δημιουργηθεί, είναι καθαρά ευθύνη του διοικητή. Πολλές κλινικές αποδυναμώθηκαν και έμειναν με ένα γιατρό, ενώ 150 ασθενείς είναι αναγκασμένοι να πάνε σε άλλο Νοσοκομείο για να κάνουν ολικές αρθροπλαστικές, αφού σταμάτησαν οι διαδικασίες προμήθειας τέτοιων υλικών. Το Νοσοκομείο έχει κατακερματιστεί και έφτασε σε αδιέξοδο».

Σήμερα ολοκληρώνεται και η ΕΔΕ που ξεκίνησε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Χαυτούρας τόνισε πως υπάρχει και ένα πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που αναδεικνύει ευθύνες για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αναφορικά με την πρόσληψη προσωπικού αναφέρθηκε πως από τα 70 άτομα επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, περίπου οι 15 θα προσληφθούν στο «Αχιλλοπούλειο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το